Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (59)

plakát

Alien: Covenant - Prologue: The Crossing (2017) 

Taky nechápu, co má tohle co dělat ve filmografii tvůrců a herců. Jinak je to atmosférově pěkný, ale celkově je to pořád level of bullshit: Prometheus.

plakát

Amerika (1994) 

Kdybych to měl brát jako běžný film, tak dám asi 3 hvězdy. Slabý, ale dám je, za určitou odvahu zkusit něco jinak. Ale jelikož se to hlásí k Americe od Franze Kafky, tak musím tu jednu hvězdu ubrat. A kdybych nad tím chtěl hodně přemýšlet, tak bych možná ubral rovnou dvě a vykřikoval bych slova jako shit a bullshit. Co tady předvedl Michálek není kafkovská atmosféra ani náhodou a znalcům knižní "předlohy" řeknu, že je z ní použito jen pár motivů, které jsou většinou ještě pořádně překroucené. Celé je to dost o ničem a dějový oblouk se tu vytvořil jen hodně velkým násilím, takže konec působí jak vystřižrenej z nějakýho úplně jinýho filmu:)) Leda většina herců je fajn, chvílemi hudba, toť vše. Jo a Dejdar v hlavní roli byl podle mě skvělý.

plakát

Angličtina pro nejmenší (1990) (pořad) 

Dneska jsem to zahlíd po x letech a sejmula mě nostalgie:)) Když jsem viděl Big Muzzyho (alias toho velkýho zelenýho) krájet budík příborem a žrát ho, skoro jsem zamáčkl slzu, protože ten výjev jsem měl uloženej někdo hluboko v paměti, okamžitě jsem si to vybavil:))) Jen by mě zajímalo, kolik malejch dětí zkoušelo podobný "dobroty" ochutnávat po něm...

plakát

Apocalypse Pooh (1987) (TV film) 

Pokud jste právě zhlédli Apokalypsu, tak tohle fakt doporučuju:D Neskutečně bizarní nápad a výsledek je hodně vtipnej:))

plakát

Apokalypsa (2006) 

Já to celou dobu vnímal jako totální vyfuckování veškerýho toho bezcennýho showbyzhnusu, kterej nás obklopuje, včetně současnýho mainstreamovýho stylu filmovýho vyprávění. Škoda jen toho konce, přijde mi to zbytečně nedořečený. Dodatek: Přidávám i pátou hvězdu, protože hodnocení tady je směšně nízký. Zajímalo by mě, kterej uznávanej kritik přišel jako první s myšlenkou, že je to tvůrčí onanie a podobný debility, že se toho tady pak každej tak chytnul. Protože jinak je pro mě úplnou záhadou, jak jste to mohli všichni tak přesně poznat:)) Osobně bych za tvůrčí onanii považoval každej autorskej film, tak to jděte připsat ke stovkám dalších.

plakát

Austin Powers: Špionátor (1997) 

Je to smutný. Pamatuju si, jak jsem u Austina Powerse s kámošem na základce brečel smíchy, scénu s přejetým henchmanem a jeho rodinou jsme si pouštěli tisíckrát dokola. No a o nějakých 15 let později to zůstalo tím jediným, co v člověku vyvolá aspoň nějaký úsměv či dokonce lehký smích. Jinak ale převládá hluboký v srdci žal nad totálně ztraceným časem, Myers předvádí hodně odpudivou bondovskou kreaci. Takže z původních čtyř hvězd, co jsem tu měl, jsem hodnocení srazil na dvě, přičemž ta druhá je čistě dílem nostalgie.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Na jedničku to nemá, o tom žádná, především mě zamrzela celkem nevýrazná hudba. Ale jinak je to krásnej film, kterej v mnoha směrech vybočuje z mainstreamový šablony, takže za mě si tu pátou hvězdu zaslouží.

plakát

BrainStorm (2008) (TV film) 

Povrchní sračka, která může uspokojit snad jedině českýho diváka... Krom skvělých Trojana s Brzobohatým je to jen další festival jalovosti naší současný tvorby. Tak si tady spokojeně chrochtejte a plácejte se po zádech, jaký že jsme to v Čechách pašáci. Ono je to totiž ve světě každýmu úplně ukradený. Dodatek: Dvě hvězdy by možná byly objektivnější, ale ve světle toho zklámání zůstanu u jedný.

plakát

Casino Royale (1967) 

Marná sláva, opravdu jsem chtěl, aby se mi to líbilo... ale 90 % času je to strašlivá nuda a zbývajících 10 % tvoří nuda snesitelná, s občasnými záblesky humoru. Jenže ty 3 super fóry se v těch 131 minutách ztratí... Přitom si myslím, že by se z toho dal sestříhat mnohem lepší film, jen by bylo potřeba vyhodit minimálně půl hodinu materiálu a přeházet pořadí některých scén. Velkej bizár, jehož totálně ujetej konec připomíná nejvíc ze všeho půlnoční překvapení z maturáku, kde to všichni v ožralosti vzdali a prostě zkouší dělat co největší pitchoviny:))