Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (59)

plakát

Nejvyšší skóre (2020) (seriál) 

Chudák seriál, že tady má hned zpočátku dva tak naprosto dementní komentáře:)) Není to vůbec o rasismu, ani LGBT, pouze se tam během těch šesti dílů mezi mnoha vystupujícíma osobama vyskytnou i černoši (dva) a gayové (taky dva, přičemž jeden z nich je už započítán i mezi černochy:)) ), to je celý. Jinak je to skvělá podívaná pro všechny fanoušky her, a podle mě i pro lidi, co se o hry nezajímají, nebo jima přímo pohrdají. Krásně to ukazuje, jakej přesah můžou mít, jak pozitivně můžou někomu zasáhnout do života. Věřím, že vznikne i další série.

plakát

Joker (2019) 

Není to perfektní, ale pátá hvězda je za odvahu tvůrců s takovým konceptem pro komiksovej film vůbec vyrazit do kin. Temnota vás chvílemi přímo vtahuje dovnitř a Phoenix může být dalším Jokerem s Oscarem, protože moc nevěřím, že tohle zvládne někdo letos ještě přebít.

plakát

Spider-Man: Daleko od domova (2019) 

Docela mě překvapujou některý kritiky hovořící o tom, že to je vyčpělý apod... Mně těch 130 minut uteklo jako půl hodina, záporák, i přes ne úplně dechberoucí motivaci, patří díky svýmu představiteli k těm (pro mě) nejzajímavějším z celýho MCU a i dějová linka o superhrdinovi, co chce prostě jen mít normální prázdniny a Fury mu to sabotuje, mi přišla osvěžující. A i když mě u Spider-Mana zabíjí ta hyperkorektnost a kvůli jednomu 2-3 vteřinovýmu záběru (Máma nepřijela, sluho?) bych klidně srazil celou hvězdu, tak tomu odpouštím i tyhle a podobný lehce trapný teenage nedostatky, protože to k tomu holt patří. Jinak mě to bavilo velmi a u některých akčních záběrů jsem si říkal, že to je fakt vizuální krása.

plakát

Panorama (2000) (pořad) 

Jeden z důvodů, proč na mě hory působí neskonale depresivním, osamělým dojmem. Myslím, že na Klínovci bych po pár krocích prostě jen padnul k zemi a nechal se pohltit tou věčnou mlhou. Ale na celém pořadu je něco hypnoticky fascinujícího, co mi nikdy nedovolí Panorama okamžitě přepnout, vždycky si dám aspoň pár skiareálů, ačkoliv jsem na lyžích stál jednou v životě a znovu to neplánuji. I za to patří tvůrcům mé uznání.

plakát

Zámek (1997) (TV film) 

Nesmírně věrná adaptace knižní předlohy. A v tom je její síla a zároveň slabina, záleží, jak se na to díváte. Za mě to byl plus, bylo to prostě jak znovu číst knihu, její atmosféra je tu zachycená téměř dokonale, za to dávám i pátou hvězdu.

plakát

Venom (2018) 

Na Venoma jsem původně ani jít nechtěl. Příšerný, ultimátně klišovitě a genericky působící trailery spolu s PG 13 ratingem mě odradily. Hardy se zdál být ve Slyovském "wanna-be-fun" módu, při pohledu na záporáka se ve mně něco svíralo kvůli tomu, jak byl trapně démonický, Michelle Williams mě nikdy nebrala a CGI efekty vypadaly na dnešní dobu celkem odporně. JENŽE. Nakonec se z Venoma vyklubal jeden z nejoriginálnějších, nejosobitějších a nejzábavnějších superhrdinských originů poslední dlouhé doby. Má to svůj styl, svoje tempo, svůj ujetý humor. CGI je cool, Venom chvílemi vypadá jako vystřižený z komiksu, záporák má charisma a odpustíte mu i tu bondovskou jednorozměrovost, protože Riz Ahmed je prostě skvělý herec. No a samozřejmě vládne Tom Hardy, který servíruje celkem bizarní mix hereckých poloh (chvílemi je skoro jak Jim Carrey v Masce), ale nějakým způsobem to funguje. Stejně jako celý film. Určitě se budu těšit, pokud na DVD vydají i výrazně prodlouženou, Rkovou verzi, o které se nesměle mluví. PS: Kdo tady na csfd nahrává k filmům jména herců kazí v případě Venoma návštěvníkům hodně velké překvapení na konci tím, že prozrazuje jedno výborný cameo hned na první řádce...

plakát

1:42:08: A Man and His Car (1966) (studentský film) 

Nadupaný sporťák, řev motoru, kroužení po závodním oválu, tikající stopky, ubíhající čas, krajina, nebe, soustředěný závodník... Je to čistě atmosférická záležitost, skoro až hypnotická a já bych se na to vydržel dívat klidně i v celovečerní stopáži:)

plakát

Kingsman: Zlatý kruh (2017) 

Je to vlastně horší, než jednička, ale pořád stejně boží!!!

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Na jedničku to nemá, o tom žádná, především mě zamrzela celkem nevýrazná hudba. Ale jinak je to krásnej film, kterej v mnoha směrech vybočuje z mainstreamový šablony, takže za mě si tu pátou hvězdu zaslouží.

plakát

Your Studio and You (1995) 

Tak nízký hodnocení si tohle minidílko nezaslouží. Parádní sebeironickej kraťas, kde spousta slavných jmen předvádí, že smysl pro humor jim fakt nechybí. Spielberg vozí znuděný návštěvníky po atrakci Čelistí, James Cameron je totálně mimo, Sly Stallone musí mít pod sebou titulky, abyste mu rozuměli...Doporučuju všem:))