Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (9)

plakát

Blbec k večeři (1998) 

Opravdu výtečná francouzská komedie s originálním a stále překvapivým dějem. Hercký koncert Jacquese Villereta. Kolik že bylo těch zápalek na tu Eiffelovku?

plakát

Nechoď klepat na dveře (2005) 

Zbytečně rozvláčněný a tudíž nudný. Zbytečně dlouhý. Zbytečná je i cesta hlavního hrdiny a zbytečné je hledání. Úplně nejhorší na tom je, že to natočil Wenders. Zbytečně. Tři hvězdičky za to, že si s tím dal takovou práci. Zbytečnou.

plakát

Korsický případ (2004) 

Příjemná, svižná komedie, která neurazí, ale také ničím přínosným nezaujme. Že jsou Clavier a Reno dobrými herci netřeba dodávat, i vtomto filmu odvádějí dobrou práci, i když jen práci.

plakát

Wasabi (2001) 

Ačkoli mám pro francouzské filmy slabost a Jean Reno je opravdu dobrým hercem, tak tento film je obsahově průhledný až hrůza, ten fracek akorát leze krkem a vtipu se v této komedii člověk taky nedočká; takže podprůměr.

plakát

Zahrada (1995) 

Velice zdařilé podobenství o člověku a jeho návratu k přírodě. Odkaz na filosofa J.J.Rousseau je zde zřejmý. A jako záhrada se do podzimu promění k nepoznání, mění se i hlavní hrdina ve vzthu k otci, k životu...

plakát

Vaterland - Lovecký deník (2004) 

Surrealismus ve filmu! Bravo! Ti, kteří se drží "reality" zuby nechty brzy odpadnou, to je jisté. Ty ostatní čeká napínavý nereálný příběh v reálném bezčase a bezprotstoru. Výjimečný počin!

plakát

Silný kafe (2004) 

Je opravdu znát, že je to režisérův debut, tzn. takové syrové; a právě možná proto tak skutečné. Dialogy vyznívají trapně a proto pravdivě neboť film je hlavě o vztazích a vztahy takové bývají. Vše pak odproštěno od filmařských klišé. Na prvotinu tedy velice slušné.

plakát

Nebe (2002) 

Kieslovského scénář napoví, že hlavní postavy narozdíl od ostatních nebudou jednat pouze podle svého racia. Skvělé herecké výkony, především Cate Blanchett; minimalistický, ale podmanivý hudební doprovod; úžasná kamera a režijní Tykwerovo vedení doprovází dva "hrdiny" až do nebe....

plakát

Opilí láskou (2002) 

Ač má naprosto banální děj, hudba či spíše zvuky mě doslova iritovaly a ten oblek je fakt hroznej, tak přesto má tento film hodně co do sebe. Na podruhý jsem si ho už vychutnal.