Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (706)

plakát

Aquaman (2018) 

Nejlepsi DC od dob Nolanovych Batmanu, nicmene to zas neni tak velika pochvala vzhledem ke kvalite toho ostatniho. Nicmene musi se nechat, ze Aquaman se povedl predevsim vizualne. Je to obri pastva pro oci, at uz v podobe vyumelkovanych hercu, kostymu a nebo prostredi. Akce je zhruba tak akorat a prospela by mozna lehce kratsi stopaz, nicmene o zadnou nudu se nejedna. Skoda trochu slabsiho pribehu, ktery opravdu prilis napeti ani prekvapeni nepobral. Pokud by takto vznikaly vsechny DC filmy, tak by se mozna nemusely hanebne krcit ve stinu Marvelu.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Tohle byla prostě blbost blockbusterovýho typu. Čím stárnu, tím víc mi tenhle typ bezduchých slátanin vadí čím dál víc a to mám na kultovní blbosti od komiksů po star wars slabost. Assassins Creed je naprosto typický představitel amerického filmu současnosti, kterých se do kin chrlí stovky za rok a podle toho zo pak i vypadá.

plakát

Asterix a Obelix (1999) 

Předělávka slavných komixů. Výprava, Panoramix a Obelix jsou strašně fajn, Asterix se mi ve své hrané podobě moc nelíbí. Vtipnost celého počinu je slabší než u papírového vydání, ale stále se jedná o koukatelný a líbivý film, dokonce i na opakované shlédnutí někdy v budoucnu. Navíc Laetitia Casta jako Falvala je opravdu moc krásná :) 70%

plakát

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra (2002) 

Problémem je že tohle nemá s Asterixem a původními komiksy společného vůbec nic. Je to prostě typická masová komedie s přihlouplými vtipy, zajímavý ale je, že alespoň patří ještě pořád mezi ty slušnější a při troše dobré vůle a piva se u toho dá zasmát. Pro mne osobně je nezapomenutelná scéna s odkazem na Darth Vadera. Nicméně mne vážně mrzí, že tímto dílem filmaři shazují tak pěkný a inteligentní komiks, kterým původní předloha bezesporu je. Moje "objektivní hodnocení" je 50% pokud ale máte rádi předlohu, tak uberte 30.

plakát

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru (2018) 

Hodne jiny druh animace i pojeti celeho dila, ktere je zasazene no moderniho kontextu. Klasiku to opravdu prekonat nemuze, nicmene velmi zdarile se to dle meho nazoru postavilo na uroven hranych filmu, misty je to asi i vtipnejsi. Plati ale, ze toto je spis film pro deti, nez pro dospeleho divaka, coz u puvodnim animaku nebylo pravdou.

plakát

Atomic Blonde: Bez lítosti (2017) 

Jako akční film to funguje dobře, jako špionážní krimi už ne. A děj je samozřejmě o ničem. Hvězdička navíc za soundtrack.

plakát

Avatar (2009) 

Omlouvám se pokud se někoho mé hodnocení dotkne, ale tento film je příšerný. Stejně jako se mi protivý Titanic, protiví se mi i toto. Absolutně bezduchý film, s rádoby hlubokým poselstvím, které jsme ovšem už viděli sto krát, a předvídateným dějem. Herecké výkony přímo děsivé. Dvě hvězdy jsou za vizuální stránku a hudbu. A to mi na dobrý film nestačí, zajímavé barvy a tvary vidím i pod vlivem. 35%

plakát

Avengers (2012) 

Na rovinu říkám, že z tohohle filmu jsem měl dost velký strach a původně jsem na něj jít nechtěl. Ono totiž pokud si vezmu jednotlivé filmy o hrdinech z Avengers, tak se mi líbil jedině Iron Man. Hodnocení filmu zde mě přesvědčilo, že do kina si zajít mám, a film mě překvapil ještě více, než jsem si troufal očekávat. Předně ten, kdo vymýšlel, jak dát hrdiny dohromady, odvedl perfektní práci. Konečně film, kde není "představíme hrdiny, pak se setkají a na výslednou závěrečnou bitvu nám zbývá 15 minut". Hrdinové k sobě na první pohled jaksi nesedí, ale režie a scénáristi se vytáhli a ve filmu se zdá, že k sobě přesně pasuje naprosto všechno. V akci jeden druhého doplňuje, v dialozích to samé a to nejlepší na konec, humor je nenucený a bezelstně vtipný. Kvalitou humoru se to vyrovná nejlepším komediím. Abych ale nemluvil jen v superlativech, tak ve filmu jsou i chyby, například hodně pozvolný rozjezd (který je ale v poměru k celkové stopáži ok) a hlavně divácky trapná scéna uprostřed filmu, kdy jsou Avengers po smrti jedné z postav v krizi. Jinak se ale jedná o nejlepší marvelovský film, top 3 komiksák (konkuruje to Batmanovi a Sin City, přičemž ale Avengers jsou mnohem zábavnější a lehčí) a vzhledem k žánru si to zaslouží 100%. Teď bude jen rozhodovat to, kdo má a nemá rád tento žánr.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Anojistě, i tady dokáže Disney vesrat politickou koreknost. Ale, co je pro mě nepochopitelné, jak může v rámci Disney jedno studio dokázat zakončit desetiletou historii MCU filmů ve velkolepém stylu, kdy snad každý fanda musí uznat, že se Marvel rozloučil s jednou svojí etapou se ctí a hromadou nezapomenutelných momentůa vzpomínek. A proti tomu je pod stejnou firmou Star Wars, kde dokázali tvůrci v hlavní trilogii zkurvit 40i leté zlaté vejce a nasrat naprosto všechny, od některých herců po fanoušky...

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Já bych řekl, že toto je takový Opus Dei za marvelovkami. Stejně jako předchozí Avengers filmy se jim daří neskutečným způsobem spojit dohromady v jeden fungující! film abnormální množství různých postav a pobavit divákovo oko úžasným digitálním vizuálem. Pro fanoušky, kteří viděli valnou většinu marvelovských filmů od Iron-Mana 1 je to nutnost, pro zbytek zbytečnost. SPOILER: obávám se, že se příští rok ale dočkáme hodně velkého otočení karty s Infinity War 2, silně pochybuju, že cokoliv bylo v tomto filmu je definitivní.