Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (706)

plakát

Zaklínač - Vzácný druh (2019) (epizoda) 

Tuhle epizodu si velmi dobře pamatuji z polského seriálu, takže zvrat překvapivý nebyl, ale podání epizody je za mě naprosto skvělé. Od začátku do konce jsem si tuhle epizodu užil, především dialogy postav. A nic na tom nemění ani dost levná animace draka.

plakát

Zaklínač - Zrádce měsíc (2019) (epizoda) 

Po dvou nepřesvědčivých dílech je tohle konečně správnej nářez. Chválím jak linku s Yennefer tak především Geraltovu Strigu. Vynikající. Pokud konečně zmizí tříštění děje do jednotlivých linií bude to dokonalý.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 7: Zúčtování (2019) (epizoda) 

Dalo se to očekávat, ale skutečně první a dvě poslední epizody budou ústředním motivem seriálu a ty mezi nimi dotvářejí charaktery, prostředí a obecný narativ. Tato epizoda má největší hloubku a dopad a pokud to vydrží i do finále, pak z doposud 80% seriálu udělá pravděpodobně mistrovské dílo ve SW světě, které nemá konkurenci ani mezi filmy.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 4: Útočiště (2019) (epizoda) 

Tohle je za mě doposud nejlepší epizoda seriálu. Má jasný epizodní rozměr ve stylu klasického westernu, Mandalorian v něm má zatím největší charakterní rozměr sám za sebe a vizuální podání tanku je za mě skvělej prvek.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 3: Hřích (2019) (epizoda) 

Konečně díl o kterém nejde říct, že se táhne. Zápletka westernová opět, a očekávatelná, ale člověk si to užije i tak.

plakát

Král (2019) 

Joel Edgerton vypadá celej film jako Russell Crowe, ale k tématu :) Když někdo umí natočit alespoň trochu důvěryhodný středověk, tak mě to vždycky potěší, takže děkuji. Děkuji o to víc, že to dokonce dává i smysl a má to i KATARZI, čímž Krále řadím na trůn středověkých historických filmů, nebi ani Království nebeské ve své director's cut verzi není ani zdaleka tak dobré jako toto. Což samozřejmě neznamená, že to je pro každého, protože většina osazenstva bude brblat nad pomalým tempem a komorností, což je taky důvod, proč takovýto film dneska už nevznikne pro kino.

plakát

Interstellar (2014) 

Tak jen pár postřehů: s Vesmírnou odysseou to srovnává snad jen debil. Odyssea je natažená nuda, ve které si smysl filmu a jeho poslání musí člověk dopracovat sám, Interstellar je dynamické drama, kde každá pointa je doslova vysvětlena tak aby ji pochopil i úplný debil.Je to dokonce tak polopatické, že si obecnestvo našlo zcela nové vysvětlení pro závěr filmu. /// Jinak je to ale v rámci sci-fi dramat skvělý dynamický snímek, perfektně zahraný a kombinující spoustu námětů z jiných scifi filmů. Po tomto již není potřeba sledovat Gravitaci, Frekvenci a spoustu jiných blbin, vše je obsaženo zde. Vizuál a audio je na výbornou a v kině to byla opravdu paráda, nicméně i opakovanou produkci v domácích podmínkách na notebooku po letech jsem si užil. Skvělý blockbuster, doporučuji.

plakát

Vetřelci (1986) 

Žánrově úplně jiný film než jednička. Tam kde Ridley Scott musel šetřit jak díky rozpočtu, tak komornímu formátu má Cameron peníze a je to znát na prezentaci samotných zenomorfů. Pokud se vetřelec objevil v jedničce tak na třech záběrech, tak tady má opravdu velkou stopáž. Z žánrového hororu se film přesunul na vyvražďovačku a trochu to akčníma hláškama připomíná Hvězdnou pěchotu. Jinak ale vše funguje skvěle, Sigourney opět září a výsledkem je kultovní akční film, ke kterému se má smysl vracet i po letech a koukat na něj stále znovu.

plakát

Ďáblův advokát (1997) 

Naprosto skvely Al Pacino doprovazeny dalsimi skvelymi herci v hezky ztvarnenem mysterioznim thrilleru, kde skutecne v nekterych situacich beha mraz po zadech. Velmi dobry vecerni film i po letech.

plakát

Spider-Man: Daleko od domova (2019) 

Myslel jsem že po posledních Avengerech se Marvel asi bude muset sbalit, ale u nového Spidermana ukázal, že umí zacílit tam kam má. Nejlepší hraný Spiderman splňující svoje cíle - pro teenage, s romantikou a humorem a správnou akcí. Evropské (a české) kulisy jsou plus, hlavní záporná postava také celkem slušně povedená. Výborný zážitek z kina, kterého jsem opravdu nelitoval.