Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (706)

plakát

Černobyl - Open Wide, O Earth (2019) (epizoda) 

Uz jsem viděl hodně, ale tenhle díl opravdu neni pro slabé povahy, protože víte, že se nedívate na nějaký přiblblý zombie... Dechberoucí záležitost, ale vážně ne jednoduchá na dívání.

plakát

Hra o trůny - Série 8 (2019) (série) 

Tak je na case ohodnotit celou serii. Ano, byla krátká a ano muselo to dospět do finále celkem rychle, taky Martin to za těch 10 let nedokázal dopsat. Na druhou stranu to naprosto přesně skončilo, tak jak mělo. Válka růží namontovaná do fantasy světa i s pádem feudalismu a začátkem renesance, nezávislost Skotska. Kritika absolutní moci, válečného konfliktu ve jménu "dobra" a zbraní hromadného ničení. Je tam úplně všechno a pokud někdo čeká, že knihy skončí nějak diametrálně jinak, pak je debil. Hra o Trůny není pohádka, a není to v podstatě ani fantasy, je to jen historie Velké Británie namontovaná do barevnějších kulis a namíchaná s pár morálními elementy a to je všechno. Objektivně je tato serie za 80%, protože má určité problémy s tempem, ale vzhledem k těm úsměvným odpadům tady si dovolím vylepšit skóre.

plakát

Hra o trůny - Železný trůn (2019) (epizoda) 

Libi se mi jedna vec a to fakt, ze na dejovem vyusteni hry o truny se pozna, kdo ma v hlave piliny. Presne k tomuto zaveru cely serial smeroval od prvni serie. Krasna adaptace valky ruzi a dejin Velke Britanie, coz se projevovalo nespocetnekrat od prvnich dilu. Finale velmi citlive a dustojne natoceno. To ze se na to divaji debilove bez zakladniho vzdelani je bohuzel smutny obraz vzdelanosti dnesni populace.

plakát

Černobyl - Please Remain Calm (2019) (epizoda) 

Vysoce kvalitní materiál pokračuje, oproti prvnímu dílu se začínají ve velkém stylu projevovat jednotlivé postavy.

plakát

Hra o trůny - Zvony (2019) (epizoda) 

Je tu spousta dementnich komentaru od lidi, kteri absolutne nepochopili pointu. Konecne se na platne objevil explicitni scenar toho, jak to vypada, pokud se sveri do rukou zbrane hromadneho niceni jedne osobe. Tolkien nechal Boromira vcas zabit, zatimco v GoT nechali tvurci moci opojenou Denerys prekrocit hranici pricetnosti. Hirosima a Nagasaki mavaj z platna jako vysity. Finalni epizoda bude hodne narocna a pokud se nedockame nejakeho dementniho holywoodu "vsichni zili stastne az do smrti" je tahle serie jako celek naprosto epesni dilo pripominajici odkazy valecnych zlocinu a tyranie absolutisticke moci.

plakát

Spider-Man: Paralelní světy (2018) 

Zatim asi nejvic verne prevedeny SPider-Man na platno. Jak vizualne, kdy opravdu sledujete pohybujici se komiks, tak ppojetim hlavni postavy. Opravdu krasna remeslna prace, ktera ale valnou vetsinu divaku zajimat nebude, je to spise pro fanousky komiksu (nezavisle na veku). Super soundtrack.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Anojistě, i tady dokáže Disney vesrat politickou koreknost. Ale, co je pro mě nepochopitelné, jak může v rámci Disney jedno studio dokázat zakončit desetiletou historii MCU filmů ve velkolepém stylu, kdy snad každý fanda musí uznat, že se Marvel rozloučil s jednou svojí etapou se ctí a hromadou nezapomenutelných momentůa vzpomínek. A proti tomu je pod stejnou firmou Star Wars, kde dokázali tvůrci v hlavní trilogii zkurvit 40i leté zlaté vejce a nasrat naprosto všechny, od některých herců po fanoušky...

plakát

Na samotě u lesa (1976) 

Klasická komedie s typickými hláškami pro Svěráka a Smoljaka. Není moc co o tomto filmu o typické české rodině psát, snad jen to, že jako film to doporučuji na promítání českého filmu pro cizince. Je velmi dobře pochopitelný i pro velmi odlišné kultury a vtipům se narozdíl od npř. Pelíšků zasmějou i ti, co v tom prostředí nežili.

plakát

P.K. (2014) 

Tohle je poměrně podstatná záležitost, doporučuji vidět a diskutovat s nějakým indickým kolegou / spolužákem / známým. Jedná se z hlediska dopadu / zrcadlení jejich společnosti o podobnou věc, jako jsou u nás např. Pelíšky. Jinak klasický bollywood včetně písniček a romantiky.

plakát

Živí mrtví - U skomírajícího ohně (2012) (epizoda) 

Demokracie skončila, odteď jedeme na tvrdo. Konec druhé řady se povedl velkolepě, což je dobře a v další řadě si tvůrci zřejmě velmi dobře uvědomili, že donekonečna se žvanit nedá a znatelně přitvrdili, zaplať pán bůh.