Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (706)

plakát

Volha - FOXTERIÉRY (2023) (epizoda) 

První díl nejen pobavil, ale naznačil, že to tematicky i o něčem bude. Skvělý seriál, který bude samozřejmě hodně odporný současné kultuře, ale to mi je celkem buřt.

plakát

Batman (2022) 

Jediným problémem filmu je délka stopáže - reálně i pocitově. Jinak se jedná o nejlepší komiksový film, který jsem viděl, kterému se daří jednoznačně držet vizuálního odkazu na komiksy (jinak je na podobné úrovni i Phooenix v roli Jokera, akorát že ten vyloženě nenavozuje atmosféru komiksu). Velmi tmavé, hodně originální přístup ke kameře. Herecky velmi dobře obsazené, tahle verze Batmana je napsaná Pattinsonovi na tělo. Kravitz ale i ostatní hlavní postavy taky vyjímečné. Soundtrack samotný jsem zatím neslyšel, ale ve spojení s filmem je velmi výrazný, všimnete si ho a do filmu ksvěle sedí. Pro mě nejlepší Batman (a to mám rád jak ty devadesátkové verze od Burtona tak Nolanovu trilogii), extrémně odlišné od Marvelu pojetím i podáním. Řadím někam na piedestal vedle Pána Prstenů.

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí - Kapitola 2: Kmeny Tatooinu (2022) (epizoda) 

Já věděl, že ta pravá podstata seriálu teprve přijde a hned dvojka ukázala nejlepší možný flashback (pochybuju, že se ve flashbacku objeví ještě něco zásadnějšího) a zároveň i velký příslib do budoucna, protože z krátké epizody ze současnosti je jasné, kam se nám děj zvrhne :) Takhle nějak si SW představuji a ladí mi k pointě univerza a ne jako ty moderní zmršeniny co byly v rámci nové trilogie v kinech.

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí - Kapitola 7: Ve jménu cti (2022) (epizoda) 

Některé momenty jsou super, některé jsou extrémně předvídatelné a akční scény jsou místama natáhnutý do nesmyslu. Stejně jako u Mandaloriana, pokud by byl seriál sestříhaný do filmu, byl by lepší. Ale bavil jsem se a to i včetně tohoto finále.

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Prilis mnoho hejtu na relativne nadprumerny komiksovy titul a jeden z tech poslednich kvalitnich, ktere nejspis uvidime. Doby Avengers jsou pryc, motivy u Strange me bavi a rezijne je to zvladnute dobre. Scenaristicky funguje humor a mnohovesmir umoznuje tvurcum realizovat nektere no-no napady, ktere by v klasickem marvelu neprosly. Filmu chybi ale vice charismatickych hercu, vyjma Cumberbatche se tu v podstate kope druha liga a tak to bohuzel s odchodem Avengers i zustane.

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

Obi-Wan Kenobi je pro mě bohužel zklamáním. Přiznám se, že očekávání jsem měl po Mandalorianovi dost velká a nebyly naplněny. Motiv dějové linky mohl být postavený i na ničem jiném, ale to bych tvůrcům ještě odpustil. Velmi slabý scénář a dialogy už jsou bohužel problém a nezachránila celkový dojem ani celkem důstojná poslední epizoda. Rozčilovat se nad tím, že SW post-Lucas ery totálně dlabou i na elementární fyziku nebo logické používání zdrojů nemá smysl. Zrovna s tímhle si už od počátku Disney hlavu neláme a tak prakticky ve všem co vyprodukuje se divák dostane dříve nebo později do wtf momentu, kdy nechápe, proč někdo dělá něco složitě když to jde jednoduše. Zajímavých postav je poskrovnu. Mladý Luke mi vůbec nesedl, ale naštěstí nedostal prostor. Hudba nepřinesla žádný zapamatovatelný motiv.... Docela by mě zajímalo, jak by to dopadlo jako sestříhaný 2h film...