Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (706)

plakát

Zaklínač - Ztráty (2021) (epizoda) 

Cirin trénink je naprosto skvělý moment. Zbytek epizody výrazně lepší než ta předchozí a začíná konečně slušně rozehrávat hlavní dějovou linku minimálně této serie. Osobně jsem spokojen.

plakát

Zelený rytíř (2021) 

Už delší dobu mě nezaujal film (navíc ještě s fantasy tematikou) jako toto. Je to dlouhé, trochu poetické a hlavně hodně pod povrchem. Do alegorického “souboje” o zaachování rytířských ctností si každyý musí zapojit vlastní úvahy, o závěru to pak platí dvojnásob. Liška potěšila.

plakát

Zlomové okamžiky: 11. září a válka proti terorismu (2021) (seriál) 

Po 20 letech velmi přínosný seriál shrnující histroii i kontext, který naposté většině lidí u nás naprosto uniká. Nemohu jinak než doporučit. Asi nejděsivější na tom všem nicméně zůstává, že na některých muslimských webech se toto recenzuje jako proamericky zaujatá blbost.... Ani po 20 letech utrpení na všech stranách není konec a zjevně za našeho života ani nebude.

plakát

Ježek Sonic (2020) 

Je tam ten nostalogickej vibe, ale hlavně! je to vtipný. Táhne to samozřejmě ježek a Carrey, což je ale jedno. Humor je postavený někde na rozmezí Angry Birds ve filmu a Teda. Obrovsky jsem se u toho bavil, krátká stopáž je taky ku prospěchu a za mě jedna z nejhezčích rodinných komedií posledních let. A hudba je taky top.

plakát

Lovecraftova země (2020) (seriál) odpad!

Řekněme to takto. Pokud by seriál fungoval stejně, jako první díl, pak by to bylo poměrně zábavný televizní béčko na tři hvězdy. Pilot totiž působí dojmem, že se bude na kulisách boje o rovnoprávnost menšin odehrávat gore / hororvá řežba, takže pokud je člověk ochotný strpět tu první část, tkerá se nás středoevropanů dotýká jen ztěží, pak by se u toho i akčně celkem pobavil. Bohužel, v druhém dílu se vyjevila pravá pointa seriálu a řadí se to někam na pomyslnou debilitu na úrovni takový ty feik asijský tomb raider co dávali před dekádou na Nově (+ boj o rovnoprávnost samozřejmě nezmizel - white man on the moon zasazený do toho kontextu v kterém ho tam dali jsem opravdu nepochopil). S Lovecraftem to nemá nic společnýho a doporučuju se tomuhle nepochopitelnýmu mixu obloukem vyhnout. Dál než za druhý díl jsem to nedal.

plakát

Projekt Modrá kniha - Série 2 (2020) (série) 

Zatímco u první serie byl jasný motiv z Akt X tak druhá se vydala jiným směrem a najednou do sebe vše začlo hezky zapadat. Opět v podstatě neexistují epizodní díly, všechny postavy včetně ruských špionů dostali dávku charakteu a jsou zajímavé a všechny záplateky jsou zpracované na 100%. Tak jako u druhé serie jsem se u žádného seriálu hodne dlouho nebavil.

plakát

Star Wars: Klonové války - A Distant Echo (2020) (epizoda) 

Tahle epizoda je lehce slabší než ta předchozí, protože se v ní bohužel zas až tolik nestane. Skako Minor není moc originální planeta a domorodá rasa je trochu otravná, stejně tak Wat Tambor není zas až tak charakterní záporák (na druhou stranu je dobře že má konečně v nějaké epizodě trichu prostor).

plakát

Star Wars: Klonové války - Gone with a Trace (2020) (epizoda) 

Po dlouhé době se vrací Ahsoka, nejlepší ženský charakter ze Star Wars, který vznikl po původní trilogii. Základ je asi posazený dobře, jen asi nikdo nečeká, že to zůstane u dílny v nížších úrovních Coruscantu.

plakát

Star Wars: Klonové války - On the Wings of Keeradaks (2020) (epizoda) 

Oživení Echa je fajn, nicméně jinak epozoda trpí na v podstatě to samé co ta předešlá. Nudná planeta a velmi malý posun v ději v miniserii, která není moc stěžejní pro SW, což je u poslední serie dost škoda, diváci tu jsou kvůli něčemu jinému.

plakát

Star Wars: Klonové války - The Bad Batch (2020) (epizoda) 

Takže po hodně letech se klonové války vrací, s prvníepizodou miniserie postavené na jednotce Bad Batch. Kloni jsou napsáni zajímavě, hodně se od sebe liší a mjí i trochu smysl pro humor podle akčních filmů. Na rozběh serie slušné, nicméně se obávám, že zrovna tahle dějová linka není úplně to, pro co si diváci sedmé serie přišli.