Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (706)

plakát

Star Wars: Klonové války - Unfinished Business (2020) (epizoda) 

Konečně došlo na uzavření dějové linky z Anaxes. Bad Batch byl celkem fajn, stejně jako oživení Echa. Podstatný moment je v zabití Trenche, jinak jsem ale rád, že úvod je za námi a od příští epizody už snad jedeme naplno.

plakát

Tenet (2020) 

Po koronaviru poprvé v kině a musím uznat, že tohle je konečně dobre film, u kterýho se nestydím za to, že dělá z diváka idiota. Bude potřeba více projekcí, abych si prošel v klidu vše ještě jednou a začal sledovat, jestli sedí detaily, ale jinak nemůžu říct špatného slova. Od herců po hudbu super. Srovnání s Inception se samozřejmě nabízí, ale tohle je vizuálem a zajímavostí o stupeň jinde.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 9: Šerif (2020) (epizoda) 

Umím si představit i lepší otvírák, ale musím pochválit opět za klasické westernové zpracování. Jsem zvědavý na návrat jedné z nejvíce nevyužitých postav univerza Star Wars. Hudba famózní, předpokládám že se bude držet celou serii.:) Jinak se samozřejmě opět jedná o epizodní formát děje, ale to si snad už všichni během první serie zvykli.

plakát

Tiché místo: Část II (2020) 

Další zbytečný sequel, který nemá na čem dál stavět a jen se snaží natáhnout a zpeněžit to málo, co bylo v jedničce. Špatný, sorry. Jedničku doporučuju shlédnout, tohle už ne.

plakát

Vychováni vlky (2020) (seriál) 

Dokoukána první serie. Opět stejně jako Proemtheus a Covenant, se kterými to má společné v podstatě všechno, je i Raised by Wolves materiál, na kterém se začne lámat chleba a na plno se vyjeví IQ diváka. Naprostá majorita negativních komentářů je totiž postavená na tom, že divák je nevzdělaný blb a nepochopil děj. Všechny komentáře ve stylu - "další Lost" nebo "seriál klade více otázek než odpovědí" pramení přesně z tohohle. Ve skutečnosti seriál odpovídá na naprosto všechny podstatné otázky na které je potřeba odpovědět (samozřejmě tam zůstanou nezodpovězené věci, ale jsou úplně bezpředmětné), zbytek je v Bibli. Nejedná se totiž stejně jako u Proemthea a Covenanta o nic jiného, než variaci na knihu Genesis, v tomto případě přerdevším vyhnání z Ráje. Toliko k obsahu, který je za mě extrémně kvalitní a obsahuje kreativní činnost s klasickým motivem a velmi dobry scenar. Serial je ale oproti filmum vyrazne slabsi herecky (musim uznat ze oba androidy jsem si s postupem casu oblibil, ale zbytek je slabej prumer, Fimmmel je tragedie totalni) i efektema, kde je duvod jasny - rozpocet na minutu stopaze. Doporucuji kazdemu, kdo hodla u deje premyslet a hlavne si vsimat detailu a alespon ramcove tusi, o cem je Stary Zakon. Pokud Vas nebavi scifi nebo se se vam nelibil Prometheus nebo Covenant, tak to ani nema smysl zapinat.

plakát

Vychováni vlky - Raised by Wolves (2020) (epizoda) 

Těžko říct, co si o tom myslet, navíc na to koukám už v době, kdy se to tu celkem hemží negativními komentáři. Vizuálně je to low-cost, i když velmi dobře vymyšlený a oproti traileru mi navíc přijde, že to je celé hodně do šeda... Hudebně a zvukem naopak hodně kvalitní zážitek. Prostředí a motiv je zvolený hezky, nejsem si úplně jistý, jestli něco podobného mezi seriály existuje, nicméně stále se držíme v Ridleyho evergreenu poslední dekády - scifi prolnuté s náboženstvím a otázkou stvoření života. Zaujalo mě to prozatím dost, Prometheus a nový Vetřelec mě bavil právě tematikou a pokud se u tohoto seriálu dočkám něčeho podbnéhu, tak budu asi spokojený. O hvězdičku méně dávám za opravdu nezajímavé herce. Fimmel je herec jedné role, Amanda Collin mě zatím moc nepřesvědčila. Android ji relativně dobře jde, takže mi tím pádem není vůbec sympatická a dětští herci, to je kapitola sama pro sebe. U tohoto seriálu nečekám, že budu hodnotit i další epizody a nechám si konečný verdikt až na závěr první serie.

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Doprdele to byl pruser... Jedna hvězdička za to, že mám rád Gal Gadot a stejně jako vždy, i tady ji to zase strašně sekne. Jinak všechno velmi, velmi špatné. Nejvice mě mrzí, že se do toho hnoje namočil i Pedro Pascal. Vlastně moc nevím, co na to říci. Špatný scénář s hloupou zápletkou je věrným zrcadlem dost nekvalitní komiksové předlohy. To možná někteří čekali. Co mě ale zarazilo byly některé cgi triky, které jsem na kinoplátně už hodně dlouho neviděl... Posunulo mě to zas tak o 10 let zpátky. Chápu, že filmový průmysl má teď fakt hodně zlé období a bude se hledat, ale doufám že to celkově na takhle hrozivou úroveň neklesne.

plakát

Ad Astra (2019) 

Za mě v podstatě v pořádku. Nic co by člověk musel vidět (i když na druhou stranu jsem na těch vizuálech mohl v kině oči nechat) ale rozhodně mě to neurazilo. Je potřeba, aby divák nečekal zábavu ani akci ala Marťan, je to celé mnohem více komorní, vážné a v podstatě nejde o nic jiného než psychologický snímek v zajímavých kulisách.

plakát

Aladin (2019) 

Sice si Aladina nepredstavuju jako typka z Bangalore a Jasmina v indickem podani obklopena Turky taky uplne nesedi, nicmene jako celek to prekvapilo. Vizualne dobre, Will excelentni, dejove klasika. Zafungoval i humor.

plakát

Angry Birds ve filmu 2 (2019) 

Jednicka me bavila vic, ale. Prihlouply animacky komedie me obvykle bavi, protoze umi byt mistama vtipny, tohle je ten pripad. Jo a ten vizual je fakt extremne dobrej. Nekdo si na tom dost dobre vyhral.