Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (706)

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Je to skoro dokonalý. Námět - satira lidské malosti postavit se racionálně existenční hrozbě - cením nejvíc. Dokonalé je taky herecké obsazení a vykreslení charakterů. Bohužel aby to bylo na plný počet, tak by to chtělo někoho, kdo by sestříhal trochu scénář a trochu zychlil režii, na 150 minut je to totiž natažené zbytečně a v situacích, kdy má děj zbytečné prostoje jsem se chytil, že se nudím, což je škoda.

plakát

Raya a drak (2021) 

Animace skvělá, postavy taky, děj podprůměrný. Více nemá smysl rozebírat.

plakát

Batman (2022) 

Jediným problémem filmu je délka stopáže - reálně i pocitově. Jinak se jedná o nejlepší komiksový film, který jsem viděl, kterému se daří jednoznačně držet vizuálního odkazu na komiksy (jinak je na podobné úrovni i Phooenix v roli Jokera, akorát že ten vyloženě nenavozuje atmosféru komiksu). Velmi tmavé, hodně originální přístup ke kameře. Herecky velmi dobře obsazené, tahle verze Batmana je napsaná Pattinsonovi na tělo. Kravitz ale i ostatní hlavní postavy taky vyjímečné. Soundtrack samotný jsem zatím neslyšel, ale ve spojení s filmem je velmi výrazný, všimnete si ho a do filmu ksvěle sedí. Pro mě nejlepší Batman (a to mám rád jak ty devadesátkové verze od Burtona tak Nolanovu trilogii), extrémně odlišné od Marvelu pojetím i podáním. Řadím někam na piedestal vedle Pána Prstenů.

plakát

Zaklínač - Tajné zprávy z Redanie (2021) (epizoda) 

Ranuncul mi osobně dělá radost, protože ji mám mnohem raději než Yennefer. Marigold je imo docela otravná postava (což platí i o písničce). Některé momenty jsou fajn, ale obecně politická linka tohoto seriálu je zatím dost mdlá. Vzhledem ke konci dílu mám ale dojem, že zbytek serie nabere jiné otáčky.

plakát

Zaklínač - Ztráty (2021) (epizoda) 

Cirin trénink je naprosto skvělý moment. Zbytek epizody výrazně lepší než ta předchozí a začíná konečně slušně rozehrávat hlavní dějovou linku minimálně této serie. Osobně jsem spokojen.

plakát

Zaklínač - Kaer Morhen (2021) (epizoda) 

Tohle byla nakonec slabší epizoda, protože dějová linka na Kaer Morhenu nebyla nic moc. A Yennefer nebyla moc zajímavá ani sympatická už minulou sezonu a tuhle to je ještě horší. Na druhou stranu začíná být zjevné, že seriál potáhne vztahové pouto mezi Ciri a Geraltem a už v této epizodě je jasné, že to bude fungovat.

plakát

Zaklínač - Zrnko pravdy (2021) (epizoda) 

Druha rada zaklinace jede epizodne a konecne prestala stepit casovou osu. Hura. Cirilla je skvely sidekick narozdil od pro me nesympaticke Yennefer, takze mam takove tuseni, ze druha rada pro me bude vyrazne zabavnejsi. Prvni epizoda stoji na klasickem mixu hororu a fantasy podobne jako jeden z nejlepsich dilu minule serie se strygou. Ja jsem byl spokojen.

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí - Kapitola 7: Ve jménu cti (2022) (epizoda) 

Některé momenty jsou super, některé jsou extrémně předvídatelné a akční scény jsou místama natáhnutý do nesmyslu. Stejně jako u Mandaloriana, pokud by byl seriál sestříhaný do filmu, byl by lepší. Ale bavil jsem se a to i včetně tohoto finále.