Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (706)

plakát

Živí mrtví - Čest (2018) (epizoda) odpad!

Tak toto ovšem byla velmi kvalitní sračka, mám pocit, že se jedná o suverénně nejhorší díl seriálu vůbec a doporučuji ke shlédnutí. Pokud se objeví ještě horší díl než tento, budu upřímně velmi překvapen.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Musím říct, že me baví vizuál i herci, ale jinak je to bohužel tak trochu natáhnutá roadmovie o ničem. Kratší stopáž by tomu pomohla, stejně jako trochu lepší pointa závěru. Jedná se ale o parník lepší film než původní Max s Melem Gibsonem.

plakát

Živí mrtví - Série 7 (2016) (série) 

No, po asi dvou letech jsem našel odvahu v tomhle seriálu pokračovat. Negan je poměrně dobrá postava a přidala tomu trochu nový rozměr, jinak je to ale naprosto strašidelný. Čím dál víc keců o ničem a chodících Hamletů ve světě, kde i horda zombies hraje jenom křoví a přestřelky jsou někde na úrovni tréninku stormtrooperu z hvězdných válek. Nejhorším zůstává fakt, že všechny postavy diváka serou, takže člověk vlastně vezme zavděk i naprosto vyšinutým záporákem... Hořký kalich se musí vypít do dna, takže hurá na osmou serii...

plakát

Za borovicovým hájem (2012) 

Trochu nečekaný děj pro mě, nicméně velmi dobře napsané drama. Trochu hůř už se mi ale koukalo na provedení, protože místama to začne působit hluše. Chce to taky určitou dávku fantazie, když se člověk dívá na stejné herce v první i druhé půlce filmu (bez spoileru, po shlédnutí ale pochopíte). Kuriozně na mě působí i to, že zatímco mě se to líbilo dost a přijde mi to jako taková chlapská verze romatického filmu, přítelkyni to moc nebralo. Pět hvězdiček tomu nedám především proto, že mě to nenaplnilo dojmem, že bych si měl film uložit do filmotéky a kouknout na něj někdy v budoucnu znovu. Námětem dobré, ale ke špičkové kvalitě to chybí dotáhnout do konce.

plakát

Saw: Hra o přežití (2004) 

Saw má pověst velmi brutálního hororu, ale musím přiznat, že brutality je zde výrazně méně, než by člověk čekal a naopak práce na scénáři výrazně více. Jeden z nejlépe vypointovaných hororových filmů, co jsem zatím viděl, velmi blízko na úrovni Sedm a podobných legend.

plakát

Hotel Mumbai (2018) 

Zcela zásadní na celém filmu je to, že se 10 blbečků s poloautomatickými zbraněmi zmohli na třídenní invazi v indické metropoli. Ta bezmoc se kterou to člověk sleduje je děsivá.

plakát

Světová válka Z (2013) 

Z pohledu roku 2020 ještě zábavnější :) každopádně se jedná o velmi slušně řemeslně odvedený akčňák nna bázi zombie apokalypsy. A to aniž by se jednalo o absolutní kreténinu. Herecké výkony jsou zmáknuté dobře a osobně cením i různé úrovně filmu, kde se v ruzných částech přeskakuje mezi žánry. Hlavní devizou je, že neztrácíme tempo. Pěkný film a pokud si najdu trochu čas, tak mě to navnadilo i na knihu.

plakát

Pátý element (1997) 

Tohle je kultovní film, ale ačkoliv mám Bruce Willise rád, tak nemůžu říct, že by mě to dějově bavilo tolik, abych dal za pět. Velkým plusem je nadsázka a tradiční hláškování, stejně jako poměrně neokoukané kulisy.

plakát

V pasti (2018) 

Hm ne, tohle je vyloženě horší než Tiché místo. Má to totiž stejně debilní konec a hromadu nelogických kravin, ale je to ještě k tomu výrazné větší nuda. Sandra Bullock okej a někteří další herci jako Malkovich rovněž, ale to ej asi tak všechno, co jsem na tom pozitivního našel. Vlastně nechápu, proč se tyhle bezduchý béčka vůbec točí.

plakát

Tiché místo (2018) 

Koncepčně dobré, hlavně v první polovině. Krásně vytvořené postavy a velmi dobře zahrané a ten zážitek z ticha je opravdu netradiční. Ale v druhé půli se z toho stane dost velké aha? Škoda, takový to mohl být roztomilý film, ale skončilo to jako jednohubka, která neurazí, ale repríza už za mě nebude.