Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (706)

plakát

Temný případ - Série 1 (2014) (série) 

Geniální záležitost na poli mysteriozních masových vražd. Celé to především stojí a padá na hereckých výkonec ústřední dvojice a perfektním psychologickém vývoji obou postav. Kriminální linka je sice sama o sobě dobrá ale neohromí. Doporučuji shlédnout a celkem garantuji, že vám bude ještě dlouho běhat mráz po zádech. Seriál na vrcholné filmové úrovni a jeda z nejlepších věcí, co můžete na televizní obrazovce vidět.

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Doprdele to byl pruser... Jedna hvězdička za to, že mám rád Gal Gadot a stejně jako vždy, i tady ji to zase strašně sekne. Jinak všechno velmi, velmi špatné. Nejvice mě mrzí, že se do toho hnoje namočil i Pedro Pascal. Vlastně moc nevím, co na to říci. Špatný scénář s hloupou zápletkou je věrným zrcadlem dost nekvalitní komiksové předlohy. To možná někteří čekali. Co mě ale zarazilo byly některé cgi triky, které jsem na kinoplátně už hodně dlouho neviděl... Posunulo mě to zas tak o 10 let zpátky. Chápu, že filmový průmysl má teď fakt hodně zlé období a bude se hledat, ale doufám že to celkově na takhle hrozivou úroveň neklesne.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 9: Šerif (2020) (epizoda) 

Umím si představit i lepší otvírák, ale musím pochválit opět za klasické westernové zpracování. Jsem zvědavý na návrat jedné z nejvíce nevyužitých postav univerza Star Wars. Hudba famózní, předpokládám že se bude držet celou serii.:) Jinak se samozřejmě opět jedná o epizodní formát děje, ale to si snad už všichni během první serie zvykli.

plakát

Projekt Modrá kniha - Série 2 (2020) (série) 

Zatímco u první serie byl jasný motiv z Akt X tak druhá se vydala jiným směrem a najednou do sebe vše začlo hezky zapadat. Opět v podstatě neexistují epizodní díly, všechny postavy včetně ruských špionů dostali dávku charakteu a jsou zajímavé a všechny záplateky jsou zpracované na 100%. Tak jako u druhé serie jsem se u žádného seriálu hodne dlouho nebavil.

plakát

Lovecraftova země (2020) (seriál) odpad!

Řekněme to takto. Pokud by seriál fungoval stejně, jako první díl, pak by to bylo poměrně zábavný televizní béčko na tři hvězdy. Pilot totiž působí dojmem, že se bude na kulisách boje o rovnoprávnost menšin odehrávat gore / hororvá řežba, takže pokud je člověk ochotný strpět tu první část, tkerá se nás středoevropanů dotýká jen ztěží, pak by se u toho i akčně celkem pobavil. Bohužel, v druhém dílu se vyjevila pravá pointa seriálu a řadí se to někam na pomyslnou debilitu na úrovni takový ty feik asijský tomb raider co dávali před dekádou na Nově (+ boj o rovnoprávnost samozřejmě nezmizel - white man on the moon zasazený do toho kontextu v kterém ho tam dali jsem opravdu nepochopil). S Lovecraftem to nemá nic společnýho a doporučuju se tomuhle nepochopitelnýmu mixu obloukem vyhnout. Dál než za druhý díl jsem to nedal.

plakát

Projekt Modrá kniha - Série 1 (2019) (série) 

Hlavni konkurent se nabizi az prilis jednoduse, takze se srovnani s Akty X neubranim. Blue Book se odehrava v mnohem zajimavejsi dobe, s vyrazne lepsi hereckou dvojici (proti Gilien nemam nic, ale Hynek mě prostě baví víc) a naprosta vetsina mysteriozniho obsahu je zabavnejsi a min dementni nez v pripadech Muldera a Scullyove. Akta X obvykle trpeli na to, ze dobry byl uvod a konec serie a prostor mezi byl vyplnen epizodami s dost pochybnym obsahem. U Blue Booku je toho epizodniho intermezza vyrazne mene. Jedinym minusem je pak jen rodinny zivot profesora a vedlejsi linka s ruskymi spiony, protoze alespon v prvni serii (dal zatim nevim), se jedna o naprosto zbytecny a nudny motiv serialu, ktery se moh, vystrihat. Jsem opravdu napjaty n druhou serii! PS: zakladem je samozrejme od serialu cekat spooky televizni zabavu, rozhodne se nejedna o high scifi a uz vubec ne o neco zalozeneho na realite.

plakát

1984 (1984) 

Asi jsem od toho čekal něco jiného... přijde mi, že narozdíl od románu se v tomto filmu dystopické poselství rozplzlo v dost podivnou poeticnost. Zdlouhave, prilis obecne a herecky protivne, vlastne neumim rict, co by mi na 1984 prislo fajn. Doukoukal jsem to jen ze slusnosti.

plakát

Wall Street (1987) 

Excelentní herecké výkony a velmi slušně zachycené kulisy wall street dělají z tohoto dramatu nejlepší film s finanční temtikou minuleho milenia. Je to americká konina, takže čekejte spíš nějaké ty drogy a sex než sofistikované finance, ale film rozhodně stojí za shlédnutí.

plakát

Dobrá znamení (2019) (seriál) 

Knihu jsem necetl ale tohle bylo po strasne dlouhe dobe neco vysoce inteligentniho, s prijemnymi herci a humorem, kde jsem si celou dobu pripadal dobre. Proste jako kdyz ctete Zemeplochu. Pravdepodobne vysoce kvalitni predloha a britsky precizni zpracovani. Nadhera.