Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (706)

plakát

Vychováni vlky (2020) (seriál) 

Dokoukána první serie. Opět stejně jako Proemtheus a Covenant, se kterými to má společné v podstatě všechno, je i Raised by Wolves materiál, na kterém se začne lámat chleba a na plno se vyjeví IQ diváka. Naprostá majorita negativních komentářů je totiž postavená na tom, že divák je nevzdělaný blb a nepochopil děj. Všechny komentáře ve stylu - "další Lost" nebo "seriál klade více otázek než odpovědí" pramení přesně z tohohle. Ve skutečnosti seriál odpovídá na naprosto všechny podstatné otázky na které je potřeba odpovědět (samozřejmě tam zůstanou nezodpovězené věci, ale jsou úplně bezpředmětné), zbytek je v Bibli. Nejedná se totiž stejně jako u Proemthea a Covenanta o nic jiného, než variaci na knihu Genesis, v tomto případě přerdevším vyhnání z Ráje. Toliko k obsahu, který je za mě extrémně kvalitní a obsahuje kreativní činnost s klasickým motivem a velmi dobry scenar. Serial je ale oproti filmum vyrazne slabsi herecky (musim uznat ze oba androidy jsem si s postupem casu oblibil, ale zbytek je slabej prumer, Fimmmel je tragedie totalni) i efektema, kde je duvod jasny - rozpocet na minutu stopaze. Doporucuji kazdemu, kdo hodla u deje premyslet a hlavne si vsimat detailu a alespon ramcove tusi, o cem je Stary Zakon. Pokud Vas nebavi scifi nebo se se vam nelibil Prometheus nebo Covenant, tak to ani nema smysl zapinat.

plakát

Vychováni vlky - Raised by Wolves (2020) (epizoda) 

Těžko říct, co si o tom myslet, navíc na to koukám už v době, kdy se to tu celkem hemží negativními komentáři. Vizuálně je to low-cost, i když velmi dobře vymyšlený a oproti traileru mi navíc přijde, že to je celé hodně do šeda... Hudebně a zvukem naopak hodně kvalitní zážitek. Prostředí a motiv je zvolený hezky, nejsem si úplně jistý, jestli něco podobného mezi seriály existuje, nicméně stále se držíme v Ridleyho evergreenu poslední dekády - scifi prolnuté s náboženstvím a otázkou stvoření života. Zaujalo mě to prozatím dost, Prometheus a nový Vetřelec mě bavil právě tematikou a pokud se u tohoto seriálu dočkám něčeho podbnéhu, tak budu asi spokojený. O hvězdičku méně dávám za opravdu nezajímavé herce. Fimmel je herec jedné role, Amanda Collin mě zatím moc nepřesvědčila. Android ji relativně dobře jde, takže mi tím pádem není vůbec sympatická a dětští herci, to je kapitola sama pro sebe. U tohoto seriálu nečekám, že budu hodnotit i další epizody a nechám si konečný verdikt až na závěr první serie.

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Podle mě jeden z lepších dílů X-Menů, možná nejlepší. Děj je trochu slabší, nicméně zasazený do velmi dobrých kulis a využívá naplno téměř všechny kvalitní postavy univerza. Řemeslně tím pádem velmi dobré po všech stránkách (herci, kostýmy, akce, dialogy), ale bohužel, X-meni mi vždycky mezi komiksy přišli jako taková trochu stupidní blbost a například oproti Watchmen to podle mě opravdu není dobrý námět.

plakát

Tenet (2020) 

Po koronaviru poprvé v kině a musím uznat, že tohle je konečně dobre film, u kterýho se nestydím za to, že dělá z diváka idiota. Bude potřeba více projekcí, abych si prošel v klidu vše ještě jednou a začal sledovat, jestli sedí detaily, ale jinak nemůžu říct špatného slova. Od herců po hudbu super. Srovnání s Inception se samozřejmě nabízí, ale tohle je vizuálem a zajímavostí o stupeň jinde.

plakát

Na nože (2019) 

Problém je v tom, že to je naprosto klasická Johnsonovina. Takže ačkoliv se to tváří chytře, tak pravidelný divák detektivek to prohlédne někde v polovin a v některých místech jsou naprosto debilní chyby. Jako film to nicméně koukavé je, hezci i výprava jsou dobří, slušné jsou i dialogy a humor. Bohužel detektivku je ale víc než cokoliv jiného potřeba stavět bez chyb a na odhalování vraha v polovině filmu se radši vykašlat.

plakát

Star Wars: Klonové války - Gone with a Trace (2020) (epizoda) 

Po dlouhé době se vrací Ahsoka, nejlepší ženský charakter ze Star Wars, který vznikl po původní trilogii. Základ je asi posazený dobře, jen asi nikdo nečeká, že to zůstane u dílny v nížších úrovních Coruscantu.

plakát

Star Wars: Klonové války - Unfinished Business (2020) (epizoda) 

Konečně došlo na uzavření dějové linky z Anaxes. Bad Batch byl celkem fajn, stejně jako oživení Echa. Podstatný moment je v zabití Trenche, jinak jsem ale rád, že úvod je za námi a od příští epizody už snad jedeme naplno.

plakát

Star Wars: Klonové války - On the Wings of Keeradaks (2020) (epizoda) 

Oživení Echa je fajn, nicméně jinak epozoda trpí na v podstatě to samé co ta předešlá. Nudná planeta a velmi malý posun v ději v miniserii, která není moc stěžejní pro SW, což je u poslední serie dost škoda, diváci tu jsou kvůli něčemu jinému.

plakát

Star Wars: Klonové války - A Distant Echo (2020) (epizoda) 

Tahle epizoda je lehce slabší než ta předchozí, protože se v ní bohužel zas až tolik nestane. Skako Minor není moc originální planeta a domorodá rasa je trochu otravná, stejně tak Wat Tambor není zas až tak charakterní záporák (na druhou stranu je dobře že má konečně v nějaké epizodě trichu prostor).

plakát

Star Wars: Klonové války - The Bad Batch (2020) (epizoda) 

Takže po hodně letech se klonové války vrací, s prvníepizodou miniserie postavené na jednotce Bad Batch. Kloni jsou napsáni zajímavě, hodně se od sebe liší a mjí i trochu smysl pro humor podle akčních filmů. Na rozběh serie slušné, nicméně se obávám, že zrovna tahle dějová linka není úplně to, pro co si diváci sedmé serie přišli.