Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (2005)

Tak tohle je něco nepopsatelného. Pocit, který jsem měla při sledování tohoto filmu byl tak intenzivní, že ho nemůžu zařadit jinam, než jako můj nejoblíbenější film. Krása tohoto filmu začíná už jen pouhým prostředím, krásný anglický venkov koncem 18. století, které doplňují lidé, sami k sobě navzájem zdvořilí a uctiví. Lidé, jež zajímá názor druhých, a žádají si vysvětlení při nedorozumění. Ne jako v dnešní době kdy každý řekne "nestarej se o mě, do mě ti nic není, starej se o sebe, di někam" a jiné věty podobného rázu. A ten oční kontakt.... A k samotným hrdinům - Elisabeth a pan Darcy. Keiru jsem tak nějak neměla zrovna v lásce, ale tady mě učarovala. Navíc Elisabeth i Darcy, oba inteligentní, tvrdohlaví lidé s vlastním názorem, kteří se vzájemně, především díky pár nedorozumnění, nesnášejí, si k sobě hledají cestu, aniž by o to jeden či druhý zvláště usiloval. Darcy se Elisabeth nevzdal, ačkoli ho už jednou odmítla, ale on věřil, že o něm neví vše a rozhodl se s tím něco udělat. Prostě od filmu jsem nevímco čekala, ale tohle určitě ne. Nepopsatelně nádherný film. Věřím, že takhle nepůsobí na všechny, někteří mají možná jako srdcovku jiný filmy, jiným se třeba zdá obyčejný, ale tohle je prostě moje, já za tím vidím kouzlo, krásu, a to "něco", co mi nikdo nevezme. Mohu jen říci: "Tohle je ono."

Titanic

Titanic (1997)

"Nepochopila jsem ho, a ani nepochopím." Titanic. Předběhl svou dobu jak v době potopení, tak ve filmové podobě. Nepřestane fascinovat. Má všechna nej ze všech možných pohledů. Největší film všech dob. Je to 15 let od natočení, a přitom by se ani při dnešních technologiích nedokázal natočit líp. Jasně, nějaké efekty by se mohly přizpůsobit 3D, ovšem už by to nebylo tolik zaměřené na příběh a ztratilo by to své kouzlo. Stále nejoblíbenější film. Nejklasičtější klasika ze všech klasik - protože jej již všichni viděli (a kdo ne, jen se snaží být důležitej). A zároveň nejpřekvapivější - historické filmy, dlouhé filmy a filmy se známým koncem nikdy moc neuspějí. A přesto..... jej nyní spousta lidí bere jako samozřejmost, a tak ho opomíjí, což mě mrzí. Strašně vyzdvihovaný, a přesto, dle mého názoru, stále nedoceněný. Patří mezi nejlepší filmy a zobrazuje vše - lásku, rodinu, techniku, katastrofu, historii, krásu, umění, velikost, peníze, zoufalství, smrt, úžasný šperk,... . Prostě NEJ.

Dlouhá cesta

Dlouhá cesta (2002)

Film o lásce, jež nezná hranic. O tom, jak se člověk dokáže změnit k lepšímu. O splněných přáních. O lásce, o které sní snad každý. Krásně pomalé a jemné, ale přitom žádné zbytečně přeslazené a dojemné scény. Je to prostě tak, jak to je. Krásný film! A výborný soundtrack.

Zlatíčka pro každého

Zlatíčka pro každého (2001)

Nevím jak je to s pointou nebo romantikou, ale komedie je to boží. Hlášky v ní nemají chybu. To se mi na tom nejvíc líbí. Romantika taky ujde a film sice nepatří mezi nejlepší, ale má fakt dobrej humor. Když pozorně posloucháte co kdo říká, tak se prostě musíte smát. Ráda se k němu vracím. Skvělej v něm je John Cusack a Billy Crystal. Billy strašně oživuje tento film o super vtipy ze života a John je tam super už z toho důvodu, že ač to všechno myslí vážně, vyzní to často směšně. :) Opravdu pěkný vtipný film, který už znám skoro zpaměti, ale pár scén z traileru se v něm (bohužel) neobjevuje.

Truman Show

Truman Show (1998)

Skvělý Jim Carrey opět nezklamal. Téma filmu je jedinečné. Když jsem byla malá, párkrát mě napadlo, jestli náhodou někam nepřijdu a všichni se mi nevysmějou, že je to všechno jen habaďůra na mě a že mě všichni sledují, aby se ostatní dobře bavili. Tak nějak mi to tenhle film připomněl. Dojemný a carreyově vtipný film s výbornýma hercema.

Hunger Games: Vražedná pomsta

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013)

Jasně, bez jedničky by to nebylo ono, ale TOHLE je teprve ONO! Konečně na mě ten film působil stejně vzácně jako knížka. Konec byl sice mírně slabší, ale co víc si můžu přát?

Srdcová sedma

Srdcová sedma (1998)

Film o tom, jak pouhá sekunda dokáže změnit celý život. Často lidé přemýšlejí "co by kdyby..." a tento film to krásně ukazuje. Není natočen nijak megalomansky, ovšem ten nápad je skvělý.

Láska přes internet

Láska přes internet (1998)

Zase tak úžasné to nebylo, ale já prostě miluju ten příběh, ať je zasazen do jakéhokoli prostředí. Navíc tohle bylo hodně povedený - knihy, internet... Český dabing teda, slušně řečeno, "děs". A ten soundtrack teda taky nic moc. Přesto to mám moc ráda.