Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (1 028)

plakát

Zmizelá (2014) 

Herecky a režisérsky dokonale zvládnuté dílko. Dobrá atmosféra a neočekávané zvraty v průběhu děje. Trochu mě mrzí docela rychlý konec, film nasazoval na zajímavé vyvrcholení a po dlouhé stopáži by si to zasloužil. Není to dokonalý thriller (který už jsem bohužel dlouho neviděl), ale patří k tomu lepšímu. Jen mě mrzí věci ve scénáři, které mi na mou puntičkářskou povahu vadily. Když už byla Amy po několika dnech objevena a byla údajně mlácena do hlavy až těžce krvácela, proč nikdo nehledal stopy na její hlavě? Proč jí nechali odjet z nemocnice aniž by tam zůstala na pozorování? Když už jí hned pustli domů, to jí nemohli ani umýt od krve? Jak to bylo s jejím těhotenstvím, šlo také jednoduše po jejím nalezení zjistit. Nebude ale víc rýpat, zase tak špatný film to není a hlavně Affleck a Pike byli skvělí.

plakát

Annabelle (2014) 

Trochu utahaný snímek, kde chybělo větší napětí a vzrušení. Scéna kdy se malé děvčátko rozebíhá proti hlavní hrdince a promění se je asi nejlepší. Konec filmu přechází dokonce z hororu do melancholického amerického konce, kdy někdo obětuje v podstatě pro cizí. U toho už chyběla jen americká vlajka stoupající vzhůru a potlesk davu lidí. Ale uznávám, že jsem viděl větší blbiny.

plakát

Caro Gorbaciov (1988) 

Historický snímek o osudu Nikolaje Bucharina (Harvey Keitel), bývalého Stalinova stoupence. Film je zpovědí dochovaných událostí a nepostrádá napětí, romantiku, zoufalství. Bucharinův dopis „Výzva k budoucí generaci“, který se stane "hitem" éry Gorbačova a pomůže k pádu komunismu v Evropě, vzniká právě v době honby na Bucharina a dopis se stává duchovním vlastnictvím jeho ženy Anny Michailovny. Tu si v tomto snímku zahrála Flaminia Lizzani, dcera režiséra a autora Carla Lizzaniho.

plakát

ABBA: Dancing Queen (1976) (hudební videoklip) 

Skvělé a zároveň pěvecky velmi obtížné, krásné spojení popu a obtížnosti.

plakát

Cani arrabbiati (1974) 

Hodně milé překvapení Lamberta Bavy a Maria Bavy. Super ukázka toho, že i film, který se téměř celý odehrává v autě může být napínavý po celou dobu děje. Od počátečního přepadení až po koncovku (kterou jsem trochu očekával) Vás film určitě nebude nudit, pro mě zejména díky dvojici totálních vymatlanců. K filmu musíte nahlížet jako k dílku sedmdesátých let a neporovnávat s dnešními možnostmi. Pak se Vám možná jako mně objeví napínavá podívaná se skvělou hudbou a herci, kteří do toho šli naplno.

plakát

Kobylky nesou smrt (2005) (TV film) 

Odpad nedám, ale je to slabé, nezábavné a obsahově podivné. Roj kobylek je neštěstí pro zemědělce, ale tyhle masožravé, geneticky upravené, jsou neštěstí pro diváka.

plakát

Pečený sněhulák (2014) (pořad) 

Většina sem cpe odpad a většina se u toho pobaví, tak co je pravda? Není to umělecké dílo, ale jednoduché pobavení, které funguje, tak proč to házet do odpadu.

plakát

Pecado mortal (1977) 

Krásná Sara Lezana ve smutném příběhu se Sandrou Mozarowsky a Ivonne Sentis. Snímek je zřejmě z nedostatku financí s chudými exteriéry (zámek a nic jiného) i s poměrně omezeným interiérem. Nahá krásná těla suveréně překonávají celkový dojem. Masturbující Sara Lezana zůstává v hlavě, dialogy ne.

plakát

Památkáři (2014) 

Perfektní herecká sestava byla bohužel utopena ve scénáři, který nebyl přesně vyhraněn a směs dojáku, války a dobrodružství tentokrát moc nezafungovala. Chyběla tomu šťáva, akce, napětí. S neznámými herci, by to asi vyznělo ještě trochu hůře.