Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Poslední recenze (5)

plakát

Petzl RocTrip China (2011) 

Čekal jsem více informativní pojetí, nicméně celý krátkometrážní snímek krásně představil náturu lezců a celkovou atmosféru na místě. Střih velice hravý ( na mě chvílemi až trochu moc) a sladěný s hudbou, kterou doprovázely pohledy na impozantní skalní masivy. Nakonec škoda, že z tolika dostupného materiálu vzniklo jen necelých 25 minut.

plakát

Dogani (2011) 

Tak jsem si opět po delší době vybral film, o kterém jsem nic nevěděl a vědět ani nic nechtěl. Jednodušše jsem se na snímek začal dívat bez jakýchkoliv informací a chtěl se nechat překvapit. Jediné co jsem věděl, bylo, že se jedná o drama. „Jihokorejské, dobře hodnocené drama v neděli večer? Jó,  tak to je vpohodě“ pomyslel jsem si. Nedělní poklidný večer nebyl rázem tak poklidný a já věděl, že budu muset snížit kadenci svých výstřelů do tmy, co se výběru filmů týče. Ve zkratce se jedná o ten typ snímku, kde všem záporným postavám přejete velké zadostiučinění. Jenže tak nějak tušíte, že ta mrazivě chladná atmosféra, která se vám dere pod kůži po celou dobu stopáže, nejspíš neskončí a žádný očistec nepříjde. Fakt, že se jedná o snímek natočený podle skutečné události, umocňuje na diváka o to víc psychický a emoční nátlak. Težko se na takové zdrcující drama dívá, nicméně mně osobně obsah nijak nepřekvapil. Pro některé mohou být tyto události nové zjištění a pomůže jim to otevřít oči, což předpokládám, že byl i záměr tvůrců. Nicméně, je dobré si uvědomit v jaké "moderní" společnosti žijeme. Při této příležitosti jsem si vzpomněl na rozhovor se Slavojem Žižkem, ve kterém tvrdí, že si nepřeje žit ve společnosti, kde se diskutuje o tom, zda to žena, která byla znásilněna, mohla chtít. Jsou místa, kde taková debata není ani možná a pokud někdo vyvolá tento argument, bude automaticky odmítnut jako naprostý idiot. Pokud se při poklidném večeru nemíníte nasrat, nekoukejte se.

plakát

Cesta do fantazie (2001) 

S jistotou jde říct, že dnes již kultovní snímek na poli japonského anime rozhodně nestárne a svůj účel plní i po tolika letech. Nezáleží, jestli máte rádi anime nebo ne. Pokud už má divák dopředu jasno a podvědomě se rozhodne, že se nejspíše bude nudit, tak tomu tak opravdu může místy být.  Pokud se ovšem rozhodne být dostatečně otevřený a podívat se na snímek bez jakéhokoliv očekávání a předsudků, tak si myslím, že bude velice příjemně překvapen. Mijazaki dokáže ve své tvorbě předávat silné myšlenky nesmírně poutavě. V kombinaci s tvůrcovou představivostí, která zřejmě nezná mezí (kam se hrabe svět pokémonů a jiní tomu příbuzní) a skvělými nápady, vzniká nezapomenutelná snová cesta do fantazie plná poetičnosti. Postavy jsou hluboce vykreslené a v průběhu děje prochází důležitým vývojem, díky kterému diváka donutí přemýšlet nad širším pojetím „dobra a zla“ (postava se může zprvu zdát jako záporná, ale přesto v sobě ukrývá plno dobrých vlastností). Toto pohádkové fantasy navíc rozhodně potěší širší věkové spektrum. Pro ty mladší bude snímek bezpochyby vizuálně pěkná podívaná (nádherná animace) s velice příjemnou hudbou a ti starší mohou ocenit velké množství analogií a poučení, které celý tento film provází. Rozhodně doporučuji si pročíst nějaké zajímavosti a informace okolo děje – díky tomu bude mít divák větší šanci filmu lépe porozumět, a tím pádem se vyvarovat pocitům nudy.

Poslední hodnocení (1 032)

JAVARI (2023)

24.04.2024

Pionieri (2022)

24.04.2024

Princ a pruďas (2011)

22.04.2024

Tetris (2023)

21.04.2024

Ti z Labského údolí (2013)

01.04.2024

Podivuhodný příběh Henryho Sugara (2023)

19.03.2024

Hra o trůny: Poslední hlídka (2019) (TV film)

17.03.2024

Kocour v botách: Poslední přání (2022)

19.02.2024

Černí baroni (1992)

06.02.2024

Reklama