Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (297)

plakát

Mezi živly (2023) 

Krásný animák, tentokrát víc na rasistickou a romantickou strunu. Perfektní animace, fajn úsměvný příběh, oceňuji český dabing, který se povedl, stejně jako hudba. Koukáme s dětmi už asi podesáté a pořád super.

plakát

Vlak do Pusanu (2016) 

Pro mě překvapení roku, kterýmu odpouštím i ty skákající, běhající a naspeedovaný zombíky. Protože, jasný, Romero má pravdu a zombík je pomalej, děsivě se blížící. Běhající, lezoucí a skákající hajzlík , kterýmu prostě nezdrhneš, je větší problém. Konečně povedený zombie film, u kterýho se bojím jít v noci na wecko.

plakát

Barbie (2023) 

Tohle byl pekelný úlet a člověk prostě jen sedí a otvírá hubu nad WTF momenty. Děj? Nula. Jo, je to totální 3,14čovina. Ale vo to šlo, že. Povedlo se to dokonale, tanec Kenů dostal pod sedačky skoro celý kino. Gosling je tady na Oscara. Škoda, že druhá půlka je už moc kecání, vysvětlování, poučování a tak dále. Nicméně i tak naprosto ujetá jízda.

plakát

Roztříštění (2019) 

Zajímavý kousek, tipovali jsme čtyři různé varianty, protože nás v ději vždycky něco překvapilo. Atmosféra hutná, závěrečný twist zanechá v hlavě hoooodně velký dojem. Přesto mi chyběl kousek něčeho, možná trochu víc zmateného a nešťastného otce, v podání Worthingtona to bylo takový jalový.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Hned prvních pár minut nás posadilo na prdel. Jakože cože? Jaký drogy to Taika bere? Super! Půl filmu jsme se řehtali. Jenomže ve výsledku nevím, jestli to měl být hrdinský blockbuster, nebo teen komedie či parodie. Bohové a hrdinové mluvící jako čtrnáctileté děti jsou po čase otravní a zřejmě nechtěně parodují sami sebe a cpát hlášky do silných smutných momentů prostě není úplně ono. Byla to jízda, to bezesporu. Ale nevím, nakolik si to budu pamatovat za týden.

plakát

Želary (2003) 

Na Želary musí člověk asi dozrát. Poprvé v pubertě jsem vydržela půlku a nudila se. Teď vidím film jako precizní zobrazení zoufalé situace, ve které lze najít pověstné světlo v temnotě. Ústřední dvojice je skvělá, ve filmu je minimum hluchych míst. Plná palba i za hudbu, opakující se motiv zde nepůsobí nijak rušivě.

plakát

Kingsman: Zlatý kruh (2017) 

Odsejpajici, hlučná, vtipná a povedená řežba. Skvělá role Eltona a ikonická chvíle Marka Stronga. Jen mi nesedely Halle Berry (tragický účes a chování třídního matematického šprta), a Julienne Moore, která má za sebou podobnou psychopatku už v trilogii Divergence. 80%

plakát

Noc v muzeu (2006) 

V mladších letech jsem byla shovivavejsi, ted uz mi.Stillerovo zvatlani a pitvoreni dost vadi. Má to v každým filmu a je to trapný. Tady zrovna zbytečný scény s opici, Roonym apod. Treti hvězda za vizualizaci.

plakát

Grinch (2000) 

Grich mi přišel trapný a odpudivy už v mládí, a dospělost na tom moc nezměnila.

plakát

Největší showman (2017) 

Jako ve většině "veselejších" muzikálů není v příběhu větší hloubka, není tu ono a tamto. No a? Je to perfektní po vizuální stránce, show utíká a písničky, byť si některé vcelku podobné, jsou chytlavé a příjemně se poslouchají. U některých muzikálů nepotřebuji krev, vraždy, hluboké výlevy, upálení a další. Chci se jednoduše bavit a užít si to. A to Showman splňuje na 100%.