Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (907)

plakát

Deník zabijáka (2007) 

"Ahoj, jmenuji se Frank a mám problémy s alkoholem. Jsem nájemný zabiják a pití zasahuje do mojí práce. Tak jsem tu mezi vámi, abych se z toho dostal." Moc fajn oddychovka na sobotní večer.

plakát

Den, kdy se zastavila Země (2008) 

I dostal se myšlenkově hodnotný film do rukou dnešního Hollywoodu a vznikl remake, který se pokusil jednotlivé dílky skládačky přeházet a jít na to trošku jinak. Ale protože k sobě skvěle pasovaly tak, jak byly, vylezla z toho jen vizuálně honosná mainstreamová fraška, ve které Klaatu bez špetky osobnosti jezdí mezi McDonaldy a lesními chajdami, aby měnil svá zásadní rozhodnutí dle toho, v jaké fázi se právě nachází vztah jeho nové kamarádky a jejího "synka". Derrickson se sice snaží, a hlavně díky němu je první hodina nadmíru fajn (přistání má dokonce atmosféru jak sviň), jenže pak se scénář utrhne ze řetězu a film zamíří do horoucích pekel. Závěr je potom čirá demence, nad kterou budu ještě dlouho kroutit hlavou. 6/10

plakát

Den nezávislosti: Nový útok (2016) 

Druhý Den nezávislosti jede přesně podle mustru sedmých Star Wars a Jurského světa. Pečlivě se oživuje starý svět s (převážně) novými hrdiny a hodně se brnká na nostalgickou strunu, jenže tím to bohužel hasne. Emmerich sprintuje jako zběsilý, aby se bůhvíproč vešel do dvou hodin, takže se všechno děje ráz na ráz a nikdo a nic nemá šanci vyniknout. Hlavně péče o postavy je veskrze tragická a lavíruje mezi odfláknutým kecáním a WTF momenty, pročež baví především akce. Té je naštěstí dostatek a je patřičně epická, ve finále tedy dostanete ucházející blockbusterovou jízdu, v níž se vydařené scény střídají s momenty zralými na facepalm. Nový útok prostě nepřekvapí ani nenadchne, ale vlastně neurazí. Což je vzhledem k fenomenální jedničce obrovský sešup, ale po trailerech snad zázraky nikdo nečekal. (6/10)

plakát

Deset důvodů, proč tě nenávidím (1999) 

Jedna z nejlepších teenagerských romantik, která vyniká hlavně v komediální sféře, kde jsou na denním pořádku hláškující černoští profesoři, výchovné poradkyně píšící erotické romány a otcové, co své dcery pro výstrahu oblékají do oblečků simulujících těhotenství. Neztrácí ale glanc ani když si hrdinové začnou vyznávat lásku v zaparkovaném autě nebo někdo na stadión vypustí zpívajího Heatha Ledgera. Zkrátka výborná záležitost, jíž jsem si ale naprosto zamiloval až po shlédnutí v originálním znění. A ten soundtrack... 9/10

plakát

Disaster Movie (2008) odpad!

Slovy Nicholase Angela: "It was the single most painful experience of my life."

plakát

Disturbia (2007) 

Shia hoďku a půl balí sexy novou sousedku a patnáct minut odhaluje tajemné vraždy v protějším domě. Lepší mix si teenageři nemůžou přát.

plakát

Divočáci (2007) 

Festival vyhořelých herců neskončil zdaleka tak špatně, jak se předpokládalo. Becker dávkuje rockovou hudbu, záběry na mocné stroje i komediální vsuvky v rozumné míře a scénář je postaven tak, aby se chlapci herecky nepředřeli, ale nebyli za bandu pitomců. Mohlo být hůř, znáte to, Fonda je satan.

plakát

Divoká stvoření (1997) 

První půlka fajn klasická komedie, druhá boží screwball. Jdu dohánět Wandu...

plakát

Divoké vlny (2007) 

Jediný letošní animák, co se mi vyloženě líbil. Hlavní hrdina neumí zpívat ani stepovat (což je hlavní pozitivní zpráva!) a prohání vlny ostošest. Do toho přiběhne pár hláškujících postaviček v čele se zhulenýcm kuřetem z Pardubic a El Duderino vysype z rukávu tunu mouder o přátelství a cestě za sny. Co víc si může člověk přát. Značka: Přežíjí diváci každého věku.

plakát

Dlouhý polibek na dobrou noc (1996) 

Trochu se to vleče a je v tom kupa vaty, ale hlášky nikdy nedojdou a to brutálně gradující finále je prostě epic! :)