Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (61)

plakát

Terapie láskou (2012) 

Nepodbízivá romance o tom, že i dvě velice komplikované povahy dokážou najít svůj (ideální?) protějšek a klid v duši. Bradley Cooper zraje jako víno, a to nemluvím o jeho zjevu (co bych k němu měla asi dodat?????), ale především o jeho herectví. A mladičká Jennifer Lawrence mu je dokonalým protějškem.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

I když nejsem moc velký fanoušek fantasy příběhů, Hra o trůny mě dostala. Během první série jsem se občas i trošku nudila, ale druhá série dokázala, že HBO kvalitní seriály opravdu umí. Počínaje naprosto dokonalou úvodní titulkovou sekvencí přes skvělé herecké výkony, hudbu až k režii. Klobouk dolů. Už se nemůžu dočkat 31.března 2013, kdy budou mít premiérů další osudy rodů Starků a Lannisterů.

plakát

Ve jménu vlasti (2011) (seriál) 

Nikdy bych nevěřila, že u mě seriál dokáže vyvolat zavislost, ale Homeland mě přesvědčil o opaku.

plakát

LOL (2008) 

Dobře napsaný a vystavěný příběh o dospívající studentce a její o dvacet let starší, nicméně také dospívající matce v hlavní roli s nádhernou Sophie Marceau (která vypadá stále stejně jako když jsem jí poprvé viděla v komedii Veselé velikonoce, což je už opravdu hoooooodně dávno). Patnáctiletá Lola řeší svoje první lásky, kamarády, kamarádky a školu a bojuje přitom se svojí rozvedenou matkou, která má sice věkový náskok, ale co se týče životních zkušeností a kotrmelců, s Lolou si v ničem nezadá. A tak se od sebe vzájemně učí a formují svůj vztah až k nezbytnému happy-endu, kdy obě najdou lásku, kterou si samozřejmě zaslouží. Romantika protkaná krutou životní realitou, u které mi vadilo jen vylíčení francouzských hošíků jako krasavců (s květákem na hlavě - opravdu vypadají dnes všichni francouzští teenageři jako šampónci?????? a Britů všech věkových kategorií jako mírně retardovaných individuí podivného vzhledu. To si opravdu nezaslouží!!!!!

plakát

Rock of Ages (2012) 

Rockovou hudbu mám odjakživa ráda, při podtitulkové Paradise City od Guns´n Roses jsem zamáčkla slzu a to bylo taky všechno, co ve mně muzikál Adama Shankmana vyvolal. Jsem schopná uvěřit Tomu Cruisovi agenta CIA nebo stíhacího pilota, ale tím končím, a rockerem je pro mě vlastně kdokoliv, jenom ne on. I když upřímně řečeno, moc rockersky nepůsobili v Rock of Ages ani Rusell Brand (který byl třeba v Dostaň ho tam! naprosto k sežrání) a obtloustlý Alec Baldwin (copak režisér Shankman nikdy neviděl Micka Jaggera, Stevena Tylera nebo Ozzyho Osborna? Váží snad některý z nich více než 60 kilo?????). Vlastně jedinou trošku živější složku tohoto unylého muzikálu představují jen Catherina Zeta-Jones coby naštvaná zavrhnutá groupie a Paul Giamatti jako slizký hudební manager. Skvělé písničky v nudných aranžmá a připitomnělý příběh, o dvou zamilovaných, které rozdělí nedorozumění (a dá znovu dohromady hudba, jak jinak), příběh, co nedokázal rozněžnit ani mě coby starého romantika. Zbytečný film natočený bez srdce. Škoda.

plakát

Pearl Jam Twenty (2011) 

Geniální dokument, který potěší nejenom fanoušky skupiny Pearl Jam. Tuhle skupinu opravdu můžu a jelikož jsem minimálně stejná citlivka jako Eddie Vedder, tak jsem se během posledních minut filmu několikrát seriózně dojala, protože fanoušci zpívající na newyorském koncertu písničku Better Man by dojali určitě i Kurta Cobaina :-)

plakát

Kamarád taky rád (2011) 

Chytrá konverzační komedie, ve které Justin N´Sync Timberlake dokazuje, že je nejenom dobrý zpěvák a tanečník (což ve zkratce dokáže i v tomto filmu), ale i herec a další filmový příspěvek na téma "sex bez vztahu moc nefunguje." Tedy alespoň u většiny normálních lidí.

plakát

Správci osudu (2011) 

Nejsem fanouškem žánru sci-fi a možná proto mě sci-fi zápletky podle Phillipa K.Dicka jaksi míjejí. Nikdy mě nenadchl kultovní Blade Runner, Minority Report mě zaujal spíše svým dokonalým vizuálním zpracováním a hereckými výkony a moc mě nepřesvědčil ani příběh mladého politika Davida Norrise v adaptaci Dickovy povídky Správci osudu. Matt Damon je v roli Davida bojujícího s "Osudem" a jeho správci dívatelný, ale v podstatě stejný jako v sérii s agentem Bournem, od Emily Blunt jako jeho osudové ženy jsem čekala víc a film jako celek byl pro mě zklamáním. Ve srovnání s již zmiňovaným Bournem neměl totiž moc spád a jiskru, což je škoda, protože jeho herecké obsazení a romanticko-dramatický potenciál předlohy nabízely mnohem více.

plakát

Orel Deváté legie (2011) 

Další z filmových exkurzí do dob římského impéria a myslím, že tentokrát docela povedená. Příběh Marcuse Aquily, který chce vrátit své rodině ztracenou čest a zjistit, jak to vlastně bylo s Devátou legií, které velel jeho otec a která se před lety ztratila na sever od Hadriánovy zdi, vtáhne diváka hned od samého začátku do děje a pustí až na samém konci, kdy Marcus a jeho přítel Esca hrdě odkráčejí z budovy římského Senátu. Akčňák zasazený do historických kulis (a maďarských exteriérů :-) nabízí všechno, co má správný akční film mít - sympatického (a dostatečně vysportovaného) hlavního hrdinu, jasně daný směr, jímž se hlavní hrdina zborcený potem a krví ubírá (v tomto případě nalezení ztracené římské orlice a její vrácení Římu), záporáky v podobě strašidelně vyhlížejících Tuleních lidí a takové to chlapské přátelství, kterému my, ženy, nikdy neporozumíme, nicméně jež může i nám občas vehnat slzu do oka. Takže síla a čest a kdo máte rád tak trochu jiné akční filmy neváhejte a dívejte se!!!!!

plakát

Ucho (1970) 

Před prvním shlédnutí filmu jsem čekala typický trezorový film s více či méně skrytým politickým podtextem a dostala jsem skvěle zahrané, napsané a zrežírované drama o partnerských vztazích. Politika tam samozřejmě byla, jako rámec příběhu i jako hybatel lidských osudů, ale hluboko pod jejím nánosem se podařilo Karlu Kachyňovi jít až na dřeň vztahu mezi mužem a ženou a každý, kdo se alespoň jednou v životě pohádal se svým partnerem, mi dá za pravdu, že o TOM to celé je. Fantastická dvojice Jiřina Bohdalová a Radovan Brzobohatý a pětihvězdičkový film s nábojem a pointou. Takové filmy se dnes už moc netočí....