Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (762)

plakát

King Skate (2018) 

Trochu zázrak, že King Skate je český dokument. Jasně, zasloužilý skejťáci jsou hodně unikátní, celá komunita má jedinečnou atmosféru. Jenže! Bez kapky umu by se ta kupa archivních materiálů nesjednotila v jeden dynamický a hlavně zábavný celek. King skate tak provází dospíváním v osmdesátých letech. Etablováním nového, vzhledem k režimu překvapivě divokého sportu, ale taky dobovou náladou. Víc takové domácí produkce!

plakát

Dej mi své jméno (2017) 

Tak tohle byl jeden z nejromantičtějších filmů, co jsem kdy měla příležitost vidět. To že má ústřední dvojice shodné pohlaví jenom svědčí o tom, s jakou citlivostí a nenuceností tvůrci k tématu přistupují. Krásný, opravdu krásný letní film, který poodhaluje lásku v celé její hořkosladké podobě.

plakát

Veliká (2020) (seriál) 

Veliká nabízí jiný pohled na dějiny Ruska. Ne že by byli tak docela pravdivé, ale o to tady ani tolik nejde. Neskutečná dávka cynického humoru, sex, intriky, genderová nerovnost. Vše dokonale zabaleno a naservírováno v divácky přívětivém ději. Super, po dlouhé době seriál, který opravdu strhl.

plakát

That Sugar Film (2014) 

Jednoduše wau. Už je to nějaký pátek co jsem viděla popularizační dokument, který by mě takhle nadchnul. Jednoduchý experiment podaný hodně zábavnou formou. Mluvící hlavy se na nás nejčastěji smějí z obalu nezdravých potravin, místo animací funkcí těla koukáme na opravdového herce no a místo abstraktních odhadů nahlédneme do ústní dutiny chlapce, co odmalička pije limošku. Prostě takový HP ve světě dokumentu. Je to sranda? Je. Dává to hlavu a patu? Dává. Takže tentokrát bez coly a jdem koukat!

plakát

Zaklínač - Série 1 (2019) (série) 

Nějak se nemůžu zbavit pocitu, že většina skalních fanoušků americkou verzi miluje a ti ostatní jsou...přinejmenším na vážkách. Takže jo, triky jsou fakt mizerný, někdy dojde ke ztrátě tempa a některé postavy měly vypadat jinak. Na druhou stranu Cavill fakt válí. Tak akorát nechápavý, mrzutý a soucitný Geralt - pecka. Oceňuju postupné představování poměrně komplexního světa. Různé časové linie je cesta menšího zla (:)). Toss a Coin to Your Witcher dokonalý. Těšim se na další sérii. První vzbudila celkem poprask, tak by do druhé mohli nasypat trochu víc a hned to bude lepší podívaná.

plakát

Ostré předměty (2018) (seriál) 

Ostré předměty skvěle navozují atmosféru dílka o ničem a vlastně o všem. V prvních dílech se seznamujeme s Větrnou dírou a hlavně s novinářkou Camille. Během na oko stagnujícího děje se dovídáme vlastně vše k vyřešení celého případu. Jenže mít vedle sebe hromadu stop ještě neznamená, pochopit co a jak se vlastně stalo. Překvapivé rozuzlení, temná atmosféra a fungující postavy tvoří jeden z nejlepších seriálů roku.

plakát

Joker (2019) 

Tak tomuhle říkám parádní představení záporáka! Sedím v narvaném, ale dokonale tichém kině. Přede mnou se odehrává mrazivý, ale skvěle fungující příběh a v hlavě se mi točí: "Sakra ono to dává smysl, ono to dává fakt velkej smysl!". Běžte na to taky, děti nechte doma a své přecitlivělé já jakbysmet.

plakát

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Série 2 (2019) (série) 

Tým lovců sériových vrahů získává podporu shora a může se vrhnout na první celostátně sledovaný případ. Jenže tentokrát to není žadná hra na honěnou, ale setkání s pořádně mazaným manipulátorem. Jak by řekl Ed, psychologický profil je sice fajn, jenže je k dispozici jenom od zabijáků, kteří se nechali chytit... Mrtvých příbývá a opravdový podezřelí stále nikde. S tímhle tempem druhá série neztrácí krok za první. Nabízí o kousek víc ze soukromí vyšetřovatelů, s menším odklonem od Holdena. Ten postupně vystupuje jako větší a větší podivín. Psychologie týmu funguje skvěle a nechává mnoho prostoru pro další sérii. Stejně jako samotné pátrání...

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Stejně plíživě jako radiace i Černobyl pomalu mění podstatu. Z klasického filmového zpracování pomalu přechází do čistě dokumentární podoby. Od emotivního až drásavého prvního dílu, kráčíme cestou zajímavých, i když někdy na sílu tlačených osudů lidí, kteří se (ne)pokojně rozejdou ve vysvětlujícím finále. Super je, že si Černobyl vcelku drží svou tvář, neupadá do patosu a diváka skutečně obohatí ze strany historie výbuchu elektrárny, ale také poodhalí odvrácenou stranu režimu v autoritativní světové mocnosti.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

O Tenkrát v Hollywoodu jsem od začátku neměla moc vysoké mínění. Cože tak už i Tarantino se rozhodl vzdát nostalgický hold svojí filmové matičce! Ten Tarantino, co se posledně tak vyžíval v nesmírně zdlouhavých a zbytečně krvavých Osmi hrozných? Recenze ale byly vesměs příznivé, i když někdy trochu rozpačité. Poslušně jsem si tedy načetla, jak to tenkrát bylo s masakrem Sharon Tatové a vyrazila do kina. A neudělala jsem chybu! Pokud znáte příběh holywoodského masakru, celý film je o poznání napínavější a ucelenější. Pravdou ale je, že i bez toho má rozhodně co nabídnout a ani chvilku nenudí. Finální vyznění jen podtrhuje sílu a lidskost celého příběhu. Tarantino tedy rozhodně nezklamal.