Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Mise

Mise (1986)

Film, ve kterém si člověk může najít toho svého do života více, než snad v jakémkoliv jiném.

Hellboy 2: Zlatá armáda

Hellboy 2: Zlatá armáda (2008)

Krásná fantasy o upadajícím světě pohádkových postav, který je postupně ničen expandujícím lidstvem. Poslední hrdina povstává proti mašině naší civilizace a bojuje i za cenu obrovských obětí proti bezohlednosti našeho druhu. Proti němu stojí hloupý, natvrdlý, nemyslící svalovec Hellboy, který sám neví čí je. Přesun Hellboye na úroveň hardcore fantasy filmu velmi prospěl a del Torova fantasie zde pracuje na plné obrátky a já jako věčný fantasta a milovník pohádkových světů hltám jeho výplody i s navijákem. Bravo! Bravissimo!

Šílenství

Šílenství (1994)

Na této obskurnosti je naprosto skvěle poznat, jaký spisovatel inspiroval mistra Carpentera. H.P.Lovecraft je cítit ve všech koutech tohoto filmu. Celkově se jedná o můj nejoblíbenější horror. Utápění se v hlubinách paranoidních představ a zároveň šílené reality je můj šálek čaje. Sam Neill se pro tuto roli skvěle hodil a Jürgen Prochnow byl skutečně spisovatel z devíti pekel. Zároveň snímek nezaostává ve vnitřním poselství.

Interview s upírem

Interview s upírem (1994)

No, co lze vytknout majstrštyku? Nic. Takhle se mi upíři líbí nejvíc, Tom Cruise je skutečně noblesním vampírem s nezkušeným Bradem Pittem jako svým upířím "synkem". Skvělý příběh naskrz érami mě opravdu chytnul a třešničky na dortu v podobě Banderase a závěru při jízdě autem vykouzlily na mém obličeji úsměv ne nepodobnýmu dětské tváři u vánočního stromečku.

Dobrý ročník

Dobrý ročník (2006)

Úžasný, fascinující, poetický a odpočinkový snímek, který staví do ostrého konstrastu svět hektického kariérismu a pohodičku kdesi v chládku se sklenkou Bordeaux. Celé je to tak klidné a zároveň rozverné, něžné a zároveň vášnivé až mi z toho přecházel zrak. No mistře Scotte, tohle je opravdu mistrovské dílo.

Duna

Duna (2021)

Dokonalost. Hudba, vizuál, střih, kamera. Všechno naprosto perfektní.

Ovládací panel
8 bodů