Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Recenze (122)

plakát

Konspirační teorie s Jesse Venturou (2009) (seriál) 

Zvládl jsem jenom dva díly. Na jednu stranu se "dokument" dotýká poměrně zajímavých témat - a to jak méně známých (HAARP), tak i porofláknutých (9/11 - kupodivu i v 9/11 je pro mě stále co objevovat, protože o chybejících černých skřínkách z letadel jsem například nevěděl). Co však nemůžu strávit je forma, jakou je dokument udělán. Je to prostě až moc americké, zaměřeno na konzunáho diváka (což by konspirační dokumenty dle mého názory neměly být - i když konzumní divák je hlupák, a tak to zas bude žrát všechno i s naviákem, no je to prostě těžké...:)) - akce, vrtulníky, tajní agenti, spojky, práskačí, kteří se rozhodli vyzradit zásadní tajemnství... to vše zásadně ubírá na "věrohodnosti". Navíc se také nemohu zbavit dojmu, že sleduju až příliš špatné herecké výkony... Suma sumárum, dokázal bych z patra vyjmenovat alespoň deset lepších konspiračních dokumentů, tomuhle se raději vyhnětě. Odpad to není, ale víc než 1 hvězdička taky ne.

plakát

Záhady minulosti: Soudný den 2012 (2007) (TV film) 

Rok 2012 je pěkná blbost, která má vystrašit lidi. S vystrašenými se pak lépe manipuluje. "Dokument" sám o sobě připomíná spíše film, ve kterém hrají hodně špatní herci. Na druhou stranu musím přiznat, že mám slabost pro proctví všeho druhu - jsou tak trošku mysteriózní, což jak napovídá můj nick, je přesně má kategorie. Tady jsem se však nemohl zbavit dojmu, že je s nimi manipulováno až přespříliš - jednotlivé věci prostě jdou tězko dohledat (zajímalo by mne, odkud je pání specialisté tahají. Ještě k tomu je tahají jako králiky z klobouku). Lidstvo jistě spěje do záhuby, ale pokud se tak stane v 21. 12. 2012, bude to sakra velká náhoda.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Band of Brothers je bezpochyby výjimečným seriálem, který stojí za to vidět. Svou strukturou spíše připomíná film, který je rozkouskován do deseti částí. Efekty jsou na seriál na velmi vysoké úrovni. Troufám si tvrdit, že co se týče efektů, zpracování apod., nemá seriál obdoby. Herecké výkony jsou také výtečné. U některých scén (objevení lágru) mi běhal mráz po zádech. Ve výčtu pozitiv bych mohl pokračovat do nekonečna. Co se týče negativ, mám jen jedno – seriál jsem zatím viděl jen jednou (je jisté, že se k němu v budoucnu opět vrátím), a tak jsem se v jednotlivých postavách trošku ztrácel – kolikrát jsem se přistihl, že když bylo řečeno nějaké jméno, netušil jsem, o koho se jedná do chvíle, než se objevil na obrazovce (kolikrát jsem to nevěděl ani pak). To je však maličkost, která na mé pětihvězdičkové hodnocení nemůže mít žádný vliv. ...we lucky few, we band of brothers...

plakát

Román pro muže (2010) 

Taková průměrná česká blbůstka. Kouká se na to celkém příjemně, ale v podstatě je to o ničem. Donutil je sice (jako vždy) výtečný, ale je na to bohužel sám...

plakát

Jmenuju se Earl (2005) (seriál) 

Někdy je to drsné, někdy je to milé. Někdy je to zábavné, někdy je to nudné. Earl neurazí, ale taky ani nenadchne, nic méně se na to dá koukat a příjemně to vyplňuje volnou chvíli. Rozhodně to však není seriál, u kterého bych "musel" vidět více dílů po sobě. Lepší tři hvězdičky.

plakát

Digimon (1999) (seriál) odpad!

Už jako dítěti, které vyrůstalo na Pokémonech, mi to přišlo neskutečně debilní...

plakát

Spartakus (2010) (seriál) 

Spartacus má tak trošku pomalý rozjezd. Nic méně s postupem času se začíná velmi slušně odkrývat příběh - celkový i jednotlivých postav (vedlejší příběh postav asi žeru na Spartakovi nejvíc) a to pak povznáší Spartaka do naprosto jiné dimenze. Zhruba první tři díly jsou velmi divné a připomínají jakousi vietnamskou napodobeninu Gladiátora, 300 a soft(gay)porna. Poté však ubývají béčkové triky (které mě zprvu celkem dost vytáčely - autorům asi dlouho neodpustím ty neuvěřitelně debilní "záběry" do Crixovy respektivě Spartakovy přilby během jejich souboje v aréně) a ze Spartaka se stává velmi slušná, až návyková podívaná. Snad bude třetí série pokrčovat v duchu předšlých dvou.

plakát

Česká soda (1993) (seriál) 

Bezkonkurenčně nejlepší český pořad. Skupina okolo Čtvrtníčka se prostě s nikým nesrala. Asi to bylo dáno tím, že přišli se správným pořadem ve správný čas... "Miloš Zeman - státník... Jan Zákopčaník - hydrometeorolog... Ladislav Winkelbauer - vrah... Vlasta Štěpová - politik... Jan Kavan - KATO... Vladimír Mlynář - politik... Marta Kubišová - zpěvačka... Julius Fučík - komunista... Jaroslav Foglar - jestřáb... VŠECHNY TYTO DĚTI BYLY PĚKNÝ SMRADI."

plakát

Californication (2007) (seriál) 

Upozorňuju, že tento komentář není smysluplný text - je to spíše jen takový můj tok myšlenek či body, které objasňují, proč Californication tak žeru... 1) David Duchovny - tahle role mu prostě neuvěřitelně sedla. Díky tomuto seriálu ho již nebudu mít zaškatulkovaného jako agenta Fox Muldera, ale bude pro mě jednou provždy Hank Moody. 2) Hank Moody - prototyp chlapa 21. století. Jakkoliv je to smutné či veselé... je to prostě tak. Odraz doby, ve které žijeme.3) Další postavy - ať je to Karen, Becca, "masturbátor" Charlie Runkel, Mia či kdokoliv jiný... každá postava je prostě brilantní.4) Rostoucí úroveň seriálu - většina seriálů dnešní doby má problém, že nasadí laťku moc vysoko. Californication nasadil laťku vysoko, ale je stále schopný překonávat sám sebe. Důkazem jsou například první dva díly 4. série (aktuální díly v době, kdy píšu tento komentář). Tyto díly dávají tušit, že vrchol seriálu teprve příjde a to je po třech našlapaných sériích sakra dobrý signál. 5) hlášky - uvedu jednu - "Let's rock out with my cock out..."6) Pěkné ženy To asi nemá cenu rozvádět.7) Rocková hudba - miluju všechny ty odkazy na rockové hvězdy apod.... Sečteno a podtrženo, tenhle seriál doporučuju každému neboť je to jeden z nejlepších seriálů současné doby.

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Film je svým příběhem určitě v kategorii pěti hvězdiček. Jediné, co mě tak trošku obtěžovalo, bylo neustálé vzájemné poučování se o tom, jak se k sobě mají páni porotci chovat. Opakovalo se to během filmu tolikrát, že jsem uvažoval o snížení hodnocení na čtyři hvězdičky. Finále mě však naprosto dostalo - roztrhání fotky syna a naprosté zhroucení se toho největšího zastánce trestu smrti bylo prostě velkolepé. Tato scéna mě o těch pěti hvězdičkách naprosto přesvědčila.