Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Fantasy

Deníček (9)

What I Have to Watch in 2016

Rozhodla jsem se to všechno vypsat, protože se mi zájem o filmy stále hromadí a teď před půlnocí mám chvilku času. Nechce se mi stále obnovovat profil jen kvůli toho, že mě zaujalo něco nového. Bude asi lehčí to nechat osobní :)

Našla jsem krásnou stránku, kde jsou filmy seřazené podle měsíce premiéry. Začněme:

LEDEN - The Hateful Eight

Na premiéře Star Wars jsem měla to štěstí zhlédnout trailer. Nejsem zrovna ten typ, který se nekoukne ani na jeden trailer před filmem, ale nejsem ani ten, který chce všechno vědět, ještě než to uvidí. Nebudu si to moc pročítat, trailer se mi zalíbil už tím, jak byl našedlý, film se odehrává v zimě bez nýnější techniky.

             - The 5th Wave

Tohle chci vidět už kvůli herečce, která patří mezi mých top 10 - Chloë Grace Moretz. Vypadá to, že tam jsou mimozemšťani a dobrá zápletka. Připomíná mi to The Host nebo skoro všechny, kde se mimoňové vtělí do lidí. Na tenhle se těším,

ÚNOR - Deadpool

Asi 2. nejočekávanější. Deadpoola zbožňuju. Miluju jeho sarkasmus a stálý optimismus. Podle traileru taky soudím, že nešetřili na brutálních scénách (viz kulka třemi hlavami). A navíc mám hooodně ráda Ryana.. umí totiž pobavit, poznali jste už u Green Lanterna. Tenhle film mi už může rezervovat místo.

BŘEZEN - Allegiant: part 1

Jestli mě tohle donutí do kina ještě uvidím. Všechny díly knihy mě nadchly, ale co jsem viděla Rezistenci, tak jsem už ztratila skoro všechnu naději. Samozřejmě, že to jde stejný směrem, ale vadí mi, jak ten film zjemňují pro malé -náctky. Hned v prvním díle zemřelo tolik lidí, ve filmu to ani nezmínili. Jsem zvědavá, ale za tenhle film neutratím peníze.

                - Batman v Superman: Dawn of Justice

Za to tenhle už stojí za hřích. Z traileru už sálá par nesrovnalostí, ale miluju DC Comics. Neopovážím se říct, že více než Marvel, ale mám k němu nějaké pouto. Marvel má více filmů, takže známe více postav (od X-mena, Avengers až po Spidermana nebo už zmíňovaného Deadpoola). Jsem každopádně celá napjatá na tento souboj.

KVĚTENCaptain America: Civil War

Začíná to.. Marvel se rozvíjí a já nevím, kam si lístek do kina koupit. Nejsem nějak extra zaujatá do Kapitána, ale líbí se mi ta série víc než nějaký romantický film. Navíc mě donutil druhý díl, takže teď už to prostě musím vidět.

                - X-Men: Apocalypse

Aaaaaah. Tohle asi vyhrává. I nad další Alenkou. X-men naprosto miluju. Už jako menší jsem se s taťkou dívala na první díl, tehdy ještě bez titulek, protože si taťka omylem koupil originál. To nás samozřejmě nezastavilo. Ty novější (od První třídy) jsou sice "novější minulostí" (myslím to tak, že nové díly jsou dějem toho, co bylo před staršíma), ale zamlouvají se mi více. Budoucí minulost byla neuvěřitelná. A apokaliptické či postapokaliptické filmy jsou jedny z mých top žánrů.

                - Alice in Wonderland: Through the Looking Glass

Ano, miluju pohádky. Mohla bych tady dávat i další mé očekáváné filmy, které jsou povětšině kreslené, ale byla bych tady do rána.. (což je teď už asi jedno - 00:06). První díl jsem uvítala 3D v kině úplnou náhodou. Šli jsme totiž na to, co se zrovna hrálo. Znám pohádku z knížek a je hodně adaptovaná do mang, takže znám i jiné verze. Těším se ten fantasy svět.

ČERVENWarcraft

Ach áno. Tohle se kouknu. Válka mezi orky, orky a lidmi :D. Měla jsem tu čest vidět zdelšený trailer a ta grafika je nevěřitelná. Jak detailně vytvořili orky, nádhera. World of Warcraft jsem nikdy nehrála, ale Frozen Throne a Dotu znám nazpaměť (to neznámaná, že jsem profík). Tenhle film mě taky přivítá v sále.

Za Rexxara jsem kampaň skoro dohrála, nikdy se mi nedařilo dobýt ty lidi na konci.. Za Jeanu (neboli Crystal Maiden) hraju občas v Heartstone, ale jako support v Dotě mi rozhodně nejde. Ve Frozen Throne jsem popravdě hrála většinou pouze za Nemrtvé nebo Orky (občas Elfy).

                 - Finding Dory

Zaprvé - miluju Ellen. Už jen kvůli ní to chci vidět (kino mě ale nepřivítá). Zadruhé - miluju Hledá se Nemo. To stačí :D Prostě kreslený film, občas se musíte jako dospělí kouknout.

                 - Now You See Me 2

Ho ho ho hoooo. Tohle má mé zvláštní sympatie. Hodně, ale fakt hodně se mi líbila jednička. Nádherná kouzla a příběh. Navíc mě vždycky zajímalo pokračování. :)

ČERVENECThe Legend of Tarzan

Nevím, jak vy, ale já jsem na téhle pohádce vyrostla. Ještě teď se na ni ráda kouknu znovu, protože miluju kreslené "muzikály". Všechny úžasné písničky jsem si pouštěla stále dokola. Nemůžu se dočkat na LifeAction verzi. Gorilyyy.

                      - Star Trek Beyond

Ano, až v polovině příštího roku se dočkám mého numero 1. Miluju Kirka, miluju Spoka a kostru. Miluju ty vtipy a miluju ten příběh. A nejvíce ze všeho tu hudbu a vesmírné lodě!!! USS Enterprise si pamatuju až do teď - jak vypadá a na jaké oddíly se dělí. Bohůžel na sledování dalšího seriálu a k tomu ještě filmů se u mě nenajde moc místa, takže Star Trek jsem ještě neviděla. Spíše mě zaujaly až filmy.

SRPENSuicide Squad

Jared Leto - Joker. To se mi jako první asi vybaví. Díky němu jsem na to příšla, taky to zmiňovali na stránkách DC Comics. Tohle očekávám s velkým napětím a s tmavými zorničkami. Áááááh..

KDY VÝJDE? - The Last of Us

Hmm.. docela mě štve, že na to nemají nachystají jistý termín. Určite by to byl můj numero 3. Miluju tu hru. Sice jsem ji nehrála, ale více než 15 hodin jsem si proseděla u gameplayů Pedwse.. (a to nejen The Last of Us). O tuhle hru jsem se hodně zajímala. Kromě vytvoření pozadí a postav, tak i přímé nahrávání. Asi nejsem jediná, která se těší na Joela :p

What I Have to Watch in 2016

Fast & Furious FEVER

Nikdy mě nelákala rychlá auta... jsou hezká, určitě adrenalinem hoří, ale mám ráda jiný druh sebevraždy :D

Do teď jsem neviděla všechny díly za sebou. Spíš jsem viděla jenom druhý díl. Včera jsem si řekla: "Jdem to napravit. Jsou přece Velikonoční prázdniny. Srát na školu." No a tady to máme. Zhlédla jsem všechny díly za 24 hodin. Zatím jen těch 6, ale ještě dneska jsem chtěla jít do kina na 7. Už jsem si stihla najíít, jak to udělají se zesnulým Paulem Walkerem. Jeho zamaskovaný bratr ho zaskakuje, o zbytek se postará příběh.

No, takže jsem se začala dívat. Jednička mě nijak nešokovala, ale rozhodně to nebyla taková sračka jako Tokyo drift. Dala bych tomu 2 hvězdičky, kdyby tam nebyl můj milovaný Han, který se naštěstí v dalších dílech ještě objevil.. Dobře, mrzí mě, že takhle dopadá Torettova rodina, ale jinak by to asi nebylo tak úžasný. Dvojka byla normální, taková nijaká. O Tokyu jsem mluvila a čtyřka už to začala zase rozpalovat. Konečně. Ten konec ^-^ Asi jsem moc zamilovaná do gay párů :D Chci upozornit - miluju to přátelství, pouto, tu RODINU, kterou spolu všichni staví. Mmh-ehm ^^

Čtyřka to začala.. to znamená - do Fast Five jsem se zcela zamilovala! :3 Z toho jsem nemohla. Na to jsem šla hned spinkat a nechat si o tom zdát (bohůžel se mi zdálo o něčem úplně jiném, pokud si dobře vzpomínám). Ráno jsem hned zapla šestku. Ta byla taky boží, akční a tak, ale nevím. Něco se mi na té pětce tak líbilo, že jsem tomu nedala stejné hodnocení. Možná ten konec nebo... nevím. Hodně se těším na zatím poslední díl. Jsem hodně zvědavá. Trailer zvýšil naděje, ale to ony většinou dělají :D

The Matrix - Behind the Scenes

Ohuahahuuoohh! Keanu Reeves, uhááá! Nemůžu uvěřit, že mu je 50 a vypadá stále tak mladé (v téhle době, ne v Matrixu :D). Myslím, že je fakt mimozemšťan.

Tohle je BTS z prvního dílu, jak šli zachraňovat Morfeuse, myslím. Docela mě zajímá, jak udělali ten zpomalený náboj. Ale, co je teď už ve většině filmů, je že když spolu několik lidí bojují, tak to doopravdy nedělají tak bolestivě, jak to vypadá v dokončeném filmu. Vím, že se nemůžou přímo mlátit. Možná ten pouhý okamžik na chvilinku zrychlili, aby rychleji uděřil a rychleji soupeř odletěl. Možná, či já vím. A dali k tomu ještě ten boží zvuk při bolestivém dotyku.

Pokud se chcete zasmát, tak doporučuji 1:57.. Není to moc směšné, kdyby se něco stalo, ale je srandovní jak Keanu uklouzl a spadl tam jako lívanec :D

Howard Shore - The Lord of the Rings

Myslím, že tohle je jeden z nejdůležitějších zápisků do mého deníčku. Rozhodně tu musí být soundtrack z Pána prstenů! Složil ji Howard Shore, samozřejmě k němu patří i Hobbit. Na téhle skladbě se mi líbí hlavně to, co mi to připomíná z filmu. Nevím, jestli je to ten hlavní účel soundtracků, ale takhle si je spojuji. Samozřejmě oceňuji nádherné píšťalky a africké bubny, ale když si vzpomenu na záběry, kdy si v těch nejhorších chvílích najednou vzpomenou malí hobitci na kraj, tak mi mrazí až na stůl. Třeba, když se Frodo a Sam snaží dostat do Sammath Nauru (hory osudu) a Frodo už je nedaleko k mdlobám, tak si Sam vzpomene na kraj, na krásnou Růžu a tahle krásná hudba zazní a dodá naději nejen tobě, ale někdy mám ponětí, že to zvedne odvahu i hobitkům :)

Jestli něco poslouchat, když se chci uklidnit, tak někdy si samozřejmě spustím rock nebo metal, ale když prostě chci od své rutiny odstoupit, tak si spustí všechny mé krásné soundtracky v playlistu :3 Potřebuji to, protože hudba nejsou jenom slova.

The Prince of Egypt - When You Believe

Hodně stará vzpomínka. Prince Egyptského mám pěkně doma v originále asi od té doby, co byl přeložen a nadabován. Občas mě strašil za mládí jako noční můra, ale ten film jsem milovala. Nemůžu uvěřit, že i teď se na něj s radostí kouknu. Na všechnu tu nádhernou hudbu. Chci i říct, že nadabovaná verze není špatná :) Myslím, že na podle tohoto příběhu je udělán film EXODUS: Bohové a králové. Ještě jsem ho neviděla, ale trailer se mu docela podobal. Líbí se mi krásný nápad se starým Egyptem a otroctvím té doby. O synovi králů a obyčejném muži, kdysi synem otroků. Mojžíš sám otroky opovrhoval, aniž by věděl, že je to jeho rodina. Změnil se a chtěl otroky osvobodit s pomocí Boha? :D Do teď přesně nevím, co to byl za hlas. Možná Bůh, možná vítr.. :D Ale tyhle krásné písně se neobjevují jen v tomhle filmu.

Interstellar - Main Theme (Hans Zimmer)

Nedávný film, který mě uchvátil. Doslova mě nechal sedět na sedadle v kině v naprosté agónii, nevědomosti a napětí. Většinu filmu jsem seděla opřená, ale u každé nemluvící scéně či scéně, kde bylo prolínáno více snímku, jsem si musela položit bradu do dlaní a lokty dát na kolena. Docela mě štval ten dvanáctiletý klučina sedící vedle mě pojídaje svůj osmý sáček bonbónů. Nevím, co on z toho měl, když já jsem to musela viděla dvakrát. Ale neviním ho, já jsem už v deseti viděla Blade Runner osmkrát.

Každopádně k té úžasné hudbě. Vzpomínám si, že hrála i v části (pro mě nejkrásnější), kde Cooper byl v "knihovně" vytvořené lidmi z budoucnosti :D Nejnapínavější část.. potom, kde se Cooper probudil a viděl svou dceru.. musela jsem si zase zabrečet jako malé dítě. Doufám, že mě to někdy přejde.

Interstellar byl pro mě napoprvé velmi složitý film. Vlastně ani nevím v čem. Teď mi to příjde jednoduché a nevím, v čem byl problém. Možná s těmi planetami v nové sluneční soustavě? Že na té Miller's planet byla 1 hodina 7 let v našem světě. A to bylo jenom na té planetě a ve vesmíru ve stejné soustavě šel už čas normálně? Protože Romilly, ten který čekal na lodi ve stejné sluneční soustavě, jak byly nové planety, byl o několik 24 let starší. Takže samotná planeta zkracovala čas.. Ostatní planety, které byly dál, už nezkracovaly čas? Hodně jsem se do toho zamotala a rozhodně si ten film koupit na Blu-ray.

Billy Boyd - Last Goodbye

Asi se dá říct, že skoro u každého filmu brečím. Možná proto se dívám na filmy :D

Jeden z těch filmů je i poslední Hobbit. Něco mi říkalo, že někdo musí umřít. Ty samozřejmé role to být nemohly - jako je Legolas, Gandalf nebo Bilbo. Popravdě mě zbytek nezajímal, prostě jsem jenom tušila, že někdo zemře, byla jsem připravená, ale stejně jsem brečela. Díky protáhnutí, sezení u záverečných titulků s touhle písní a našemu divnému systému v Cinestaru, že rozsvítí světla až po nich, se mi slzy stihly vsáknout. Doma si vždycky zakřičím ráda, ale v kině se to snažím co nejvíce vsáknout a vzlykat potichu nebo vůbec.

O Tolkienových knihách a příbězích jsem hodně slyšela, tak jsem si doslova Pána Prstenů i Hobbita zamilovala. Na to, že jeho poslední trilogie je Pán Prstenů, tak natáčení před rokem 2010 vůbec nebyl špatný nápad. Náhodou se jim film moc povedl. Líbí se mi, že toho moc není udělané přes počítač. Samozřejmě teď se nějaké super fantasy sci-fi nedá natočit bez úpravy počítačem, ale krásně propracované doupě hobbitů nebo Roklinka a domovy lesních elfů je krásná lidská práce.

Pán Prstenů a Hobbit jsou prostě ty pravé fantasy příběhy, který potřebuju.

Pixies - Where is My Mind

Neuvěříte mi.. tenhle film jsem nechtěla nejdříve vidět. Máme ho doma v originále v takovém nahnědlém obalu (jakoby) obvázaném provázkem. Mamka mi říkala, atˇse na něj kouknu. Nejdřív se mi nelíbil obal (bylo mi tehdy 16 let) a pak jsem se nakonec odhodlala něco si o něm zjistit. Hmm.. hraje tam Brad Pitt.. myslím, že to musím vidět. Nečekala jsem od toho nic velkého, nějak jsem ani neřešila procenta na csfd. Prostě jsem si zapla Fight Club.

To, co jsem viděla.. pane Bože. Byla jsem hodně ohromená. Okamžitě jsem si o tom filmu našla víc - jak se natáčel, premiéry, bloopers, bts atd.. Milovala jsem ten film. Další den jsem se na něj koukla znovu.

A proč píše tenhle příspěvek? Uplynuly dva roky a já jsem se rozhodla se kouknout znovu. Ne že bych všechno zapomněla, ale bylo to, jako bych ten film viděla poprvé. MILUJU TEN FILM A ROZHODNĚ ZŮSTANE NA PRVNÍM MÍSTĚ! Neumím popsat, co se mi na tom filmu tak líbí. Mám ráda akční filmy a všude jsou nějaké rvačky. Možná tím, že Jack (Norton) měl všechno, ale nic. Měl slušnou práci, plat, ale něco mu chybělo. V podpůrných skupinách to nenašel, tak si vytvořil "lepšího já". Nevím, jak dál.. milovala jsem ten pocit, že to celou dobu nevím a že Tyler je prostě kámoš na správném místě ve správný čas. Milovala jsem, jak pomalu chodili všelijací pracovníci vyprázdnit své tělo od všechny ten nenávistí do boje plné krve, ale pozor! - oni nezabíjeli. Oni si užívali ten pocit, že se můžou zadarmo vybít. Chudák Jared (blonďák) neskončil nejlíp. Jack chtěl zničit něco krásného.

Chtěla bych si koupit plakát se všemi 8 pravidly Fight Club, to síťované tričko HUSTLER a normální tričko s Jackem a Tylerem dohromady :)

Pixies - Where is My Mind

Thomas Newman - Whisper of a Thrill

Dneska jsem se zase po dlouhé době koukla na Meet Joe Black. Potřebovala jsem si zase pořádně zabrečet a slintat na mým oblíbencem :) Myslím, že jsem teď vybrečela asi dvojnásobek toho, co poprvé. Nevím proč.. možná, že už jsem věděla, co se stane, tak jsem zahýkla vždycky, když byl Joe a Susan spolu. Každé uvědomění, že si smrt uvědomuje, proč je život tak krásný a že nás, lidi, nejvíce bolí láska.

Jsem ráda i za tu vtipnou část filmu, kde smrt neví, jak co chutná a nebo dlouho přemýšlí, než něco vůbec řekne. Pitt to dost dobře zahrál. Byl u toho táááááák roztomilý^^. Jsem moc ráda, že se nakonec rozhodl udělat to, co udělal :) A jsem vděčná svým rodičům, že nebyli doma a nemuseli se o mě bát, proč tak hlasitě brečím.