Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (67)

plakát

Interstellar (2014) 

Tenhle film si ode mně zaslouží serióznější komentář, než ty, na které v mém profilu už upadá prach. Potřebuji však čas. Není kam spěchat.

plakát

Labyrint (1986) 

Výprava, kostýmy a správná míra dekadence a nemohl jsem se jako malé dítě nezamilovat.

plakát

Scrubs: Doktůrci (2001) (seriál) 

Trvalo mi až pár let po shlédnutí poslední epizody 8. série k tomu, abych tento sitcomový skvost docenil a šoupnul ho na odiv do mého žebříčku top seriálů. Tam, kde jiným brilantním sitcomům dochází dech (okolo 3.-4. série), Scrubs nijak nepovoluje a baví, dojímá a mile překvapuje až do konce. Hlavní postavy nesklouzávají k parodování sama sebe, vyvíjí se, ale jsou věrni svému předobrazu...interakce mezi nimi stále nabízejí mnoho svěžích a vtipných situací (všechna čest scénáři). Proto k nim může divák nalézt vztah, stejně tak i k vynikajícím vedlejším charakterům (zvláště pak Ted, nebo Janitor) a delší "camea" slavnější herců. jako C.Cox, Brandon Fraser, M.J.Fox (!!!)...a dalších neslouží k rozmělnění povrchních vtipů na více lidí, ale mají svůj smysl, hloubku. Šílené představy JDho už jsou jen třešnička na dortu...a o spoustě jiných až kultovních scénkách nemluvě.

plakát

Avatar (2009) 

Dobře, když půjdu do hloubky, ihned zjistím, že se v ní z filmu téměř nic nenachází. Ale opravdu na tom záleží, když vezmu v potaz neotřesitelný fakt, že v mi Avatar dopřál dosud nejlepší zážitek v kině? Žádný jiný film mě nevtáhl do svého světa (nikoliv děje) jako Cameronův poslední masterpiece, a ani jeho další ne3D shlédnutí na malé obrazovce, kde už se kdovíjak velkého zážitku nedostává, na tom nice nezmění.

plakát

Walker, Texas Ranger (1993) (seriál) 

Bojím se dát jakékoliv jiné hodnocení. Chuckův kop z otočky je legendární!

plakát

Návrat do budoucnosti (1985) 

Tak nezapomenutelný zážitek a přesto si ho musím čas od času znovu připomenout. Marty McFly, doktor Emmet Brown a jeho pes Einstein či Koperník ve víru událostí skrze minulost, současnost i budoucnost nejen aby zabránili rozpadu časoprostorového kontinua. Marty zachraňuje svoji existenci pomocí prkna na kolečkách a elektrické kytary, zatímco doktor si staví modely a má šílený plán jednoho velkého návratu zahrnující jeden stroj času v prďáckém hávu klasické Delorean a 1,21 gigawatt energie jednoho blesku na objednávku. Nikdy zatím nebylo cestování časem zábavnější...

plakát

Na Hromnice o den více (1993) 

To se tak občas stává, že se jedete podívat na Paxatónského Phila, a na to ten den potom je vlastně den předtím, a ten další to samé, a další znovu začíná od začátku a další znovu a zas a opět to samé....jeden stejný den se opakuje pořád dokola a dokola...a vy se jen těšíte co dalšího vyvede rosnička Phil Connors, jehož rozvernosti posléze vystřidá snaha o ukončení jedné dlouhé noční můry. Ještě se nestalo, že jsem se u téhle komedie nebavil. Nejlepší role Billa Murraye a jedna z nejlepších komedií vůbec.

plakát

Matrix (1999) 

Geniální...jakákoliv chyba v Matrixu, se tomuto filmu vyhnula.