Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (67)

plakát

Rebelka (2012) 

Okouzlující hudba, vytříbený skotský dabing, přímočarý klasický děj, ale přesto zahřeje u srdce. Jednohubka, jak by se dalo říct, ale velice chutná. (na podobný snímek Jak vycvičit draka sice zdaleka nemá, ale co...)

plakát

Pýcha a předsudek (2005) 

Tento snímek nám byl vybrán v rámci celoškolní návštěvy kina, už je tomu šest let zpět. Kdokoliv, kdo si tehdy chtěl promítání užít (/wave učitelky a učitelé ;) nás musel nenávidět, půlka sálu (cca 400 puberťáků) se proměnila na "štábní sitcomové publikum", a aspoň ze začátku si z tohoto díla dělalo nefalšovanou prdel 8-D. No jo, to byly časy...

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Suma sumárum. Filmu chybí konzistentnost, jako by byl tvořen jen ze samostatných k sobě poslepovaných a příliš strojených scén bez jakéhokoliv rozsahu. Dnes už si pamatuji jen rum v dřevěné noze a plný močový měchýř, který mi dělal společníka celou druhou polovinu snímku :-P

plakát

My všichni školou povinní (1984) (seriál) 

Tu úvodní melodii už nechci nikdy v životě slyšet, a nic z seriálu ani vidět.

plakát

Glee (2009) (seriál) 

Protrpěl jsem první díl, u něhož jsem po chvíli dokázal přemýšlet jen nad tím, jak bych všechny, kteří pobíhají před kamerou, hodil do nějaké hry ala Saw a díval se jak se navzájem mordují. Muhehehe.

plakát

Beverly Hills 90210 (1990) (seriál) 

Venku je krásně, tak jsem se šel projít do parku pročistit si hlavu po minulé noci a potkal jsem tam Dylana. Chtěl se mnou mluvit, tak jsem mu řekl, že chci nejprve mluvit s Brandonem, který však mluvil s Kelly o Stevevovi. Steve to všechno pověděl právě Dylanovi a ten z toho byl v šoku. Co mám dělat? Musím to říct Donně, Brandon by mě nepochopil.

plakát

Akira (1988) 

Animace na jedničku, dějová linka obstojná...snad v době (2012), kdy jsem to viděl už trochu provařená a nepřekvapí, ale nadčasová. Dokážu si ovšem představit to tóčo, vidět to v 88. bez jakýchkoliv podobných filmových zkušeností. Super.

plakát

Mechanický pomeranč (1971) odpad!

Je zcela jasné, co se Kubrick snaží sdělit a způsob jakým to dělá, je do jisté míry zajímavý...ale převratný? Och to ne, v detailech možná, ale celkově mě to zas tolik nebralo. Kubrick dle mého podceňuje sílu slova, a když se pak film snaží utáhnout jen v obrazech, tak se občas míjí v posouzení účinku na diváka. Obrazy genitálií všude možně? Vážně? Co tím chtěl básník asi říci? Mohl spoustu věcí, ale pokud tu svoji vizi nepředstaví trochu srozumitelněji, tak jednotlivé prvky působí příliš samoúčelně a nicneříkajícně. K samotnému ději s mírnými spoilery, který se mi moc nepozdával. Alex je recidivista, sexuální násilník a také vrah. To jaký je, z něj ovšem neudělala společnost, ta ho žádnými represivním tlaky nijak nenutí k jeho činům, ani rodiče, či cokoliv jiného. Neexistuje žádný podtext jeho chování, kvůli kterému bych ho mohl v druhé půlce filmu jakkoliv litovat. Nevím, jestli se o to skutečně Kubrick snaží, ale pokud ano, tak díky naprosté plochosti Alexova charakteru u mě selhává. Jeho fascinace Beethovenem je zde také bohužel jen samoúčelná. Alex, jež je ovládán velice zesílenými pudy, o ně po zákroku vědců přichází za účelem nekonfliktnosti ve společnosti, avšak tím ztrácí možnost bránit se a svobodu rozhodování, a to pro demokratickou společnost není přínosem. S tím nelze nesouhlasit, stejně jako kritiku oportunismu a snad pokrytectví. Každopádně omáčka okolo je mimo, navíc ten parchant si to zacházení od rodiny a okolí zasloužil, i když si člověk posteskne, proč se neměří všem stejným metrem, ale to je už život, no ne? Nemám co víc dodat, pro mě velice zbytečný film.

plakát

Zohan: Krycí jméno Kadeřník (2008) odpad!

POZOR, MŮŽE OBSAHOVAT VULGÁRNÍ VÝRAZY: Díval jsem se na to nemocen v horečkách 39°+ a myslel si, že pohodová nenáročná komedie, u které nemusím moc přemýšlet, bude to pravé. Nejen, že se mi udělalo ještě hůř, ale ještě mi během sledování dočasné kleslo IQ a nemohl jsem za boha přijít na to, jak se někomu taková hov*dina může líbit. "Čau, jsem Zohan a ošukám vše, co mi přijde do krámu, protože chlupatýho ho maj stařenky nejradši". Takové gagy jsou jen ta nejsmradlavější špička hnoje. Tak absurdně trapnou nucenou nevtipnou kopu sraček už nikdy nechci vidět. NIKDY! P.S. Sandlera mám rád a Chriqui je fakt kus :-P, takže u tohoto filmu fakt nejde o předpojatost.