Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (67)

plakát

Bar (2006) (pořad) 

Líbil se mi ten bar. Jako myslím jen ten bar, ostatní bylo...nepopsatelně špatné...a už jsem bohudík skoro zapomněl jak moc, ale to prostředí baru vypadalo samo o sobě docela pěkně a hned jsem dostával slinu. Za to ten odpad nedám :)

plakát

Mary Poppins (1964) 

Dick Van Dyke a jeho neslavný britský přízvuk ;-)

plakát

Temné stíny (2012) 

Pro mě dokonalou první polovinu snímku sráží velice nekoherentní, nedotažená, zbytečně groteskní a veskrze bezemoční druhá polovina. Čekal jsem to horší, ale stálo za to, se na tento filmík podívat, škoda jen, že herci až na pár výjimek nemají co hrát.

plakát

Prometheus (2012) 

Ridley splnil úkol na jedničku s hvězdičkou, scénáristovi ten jeho sežral pes a tak něco na rychlo sesmolil. David je krásně slizký, Elizabeth drsná samorodička a kapitán prďácký nihilista. Do toho mimozemské potvůrky s jedním nakrklým albínem, kterého David kdoví jak urazil. Příběh je solidní. OVŠEM! Je snad film od toho, abych si v něm vymyslel krutopřísná tajemství a pak jejich vysvětlení šplouchl divákovi do xichtu? NE! Nechejme ho upustit otěže představivosti a on si to domyslí lépe, než bychom dokázali my...a pak vám stejně vynadá, že vlastně vůbec nechtěl přemýšlet a ať jdou všichni Lindelofové třeba do háje. Já jsem byl ale nakonec spokojený. Nechci psa bít, takže ani hůl hledat nebudu.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Často se při popisech nejnovějších filmů o milionáři v obleku netopýra setkávám s pojmem "temný". Avšak ona "temnost" Nolanového Batmana není v žádné temnosti...ten výraz je naprosto neodpovídající skutečnému stavu, ale v pseudo reálnosti. Snaží se vyhnout zaběhlým klišé filmů o hrdinech, jejichž výčet je nejlépe zachycen ve filmu Poslední akční hrdina. Takže se Bale v boji i ušpiní, zraní, během chvilky neuzdraví, dosahuje výkonů, odpovídající své fyzické zdatnosti a všemožně se film snaží vyvolat dojem civilnosti Batmana a méně pohádkovosti (tolik typické pro mnohem temnějšího Burtnova Batmana). Bohužel pro mě, je téhle snaze podřízeno mnohé, od střihu po kameru a ve výsledku Batman ztrácí tzv. superhrdinskou auru a narozdíl od jeho protivníků působí v takhle vybudovaném světě, jak pěst na oko. Závist všem kdo tak nevidí, protože jsou to fakt dobré filmy, včetně posledního. Jen na mě téměř nijak nepůsobí, nemůžu si pomoct.

plakát

Cesta (2009) 

Turistický průvodce po post-apokalyptické Americe. Nechoďte po cestě, jinak vás čmajznou a sežerou. Běžte přes pole nebo přes lesy až do země zaslíbené. Malé upozornění, až se tam vychrtlý Aragorn dostane, možná budete rádi, že už to máte za sebou. Smutný, atmosférický film o ničem.

plakát

Sunshine (2007) 

Film, který se tváří nesmírně vážně až povzneseně a přitom obsahuje v rámci logiky a fyzikálních zákonů nejvíce nesmyslů v historii kinematografie. Možná kecám, ale ne o moc.

plakát

Vzpomínky na lásku (2004) 

Když vám v romantickém filmu přijde nejzajímavější postava bezdomovce, která se ve filmu opravdu jen mihne, tak tušíte, že film asi úplně nesplnil svůj účel. Moment to Remember je variace klasické tragi-slaďárny s veeeeeeeeelmi pomalým a přímočarým tahem na branku. Jakýkoliv pocit opravdovosti, který by příběhu dával hloubku a nutil propláchnout slzné kanálky, se nedostavil. Láska je pořád láska, a když se na vše zapomeneme, tak je to blbý. Ok, ale máš na víc Jižní Koreo.

plakát

Superman se vrací (2006) odpad!

Production Budget: $270 million ......WTF?! Za sebe říkám, že ten film je vyloženě špatný, co mi ale hlava nebere, kam se poděly ty miliony...na efekty rozhodně ne, honoráře taky asi těžko, že by catering, produkce...? Když si to porovnám s takovým District 9, kterej stál 30 mega....no prostě je tento film mega úlet, Superman topornej, Luthor hloupej jak mý ponožky, Lois otravná se svou melancholií a nostalgií, Marsdena tu je škoda, a to děcko tu je jen proto aby si člověk řek, hmmm to jsem nečekal...hmm jsem stejně blbej jak celej tento film...hmmm Supermane neumírej!!! Superman není celkově zajímavý charakter, ale ten příští je v rukou Zacka Snydera, takže se asi nebudu bát toho, že bude opakovat chyby tohoto dílka. Zacku, zachraň ho!!