Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (154)

plakát

Captifs (2010) 

Inu, bylo hezké poslouchat češtinu v původním znění, ikdyž to byly jen nadávky a výhružky §x). Samotný film byl pro mě průměr. Postavy byly fajn, takže jim člověk docela i fandil. Krve moc neproteklo a ani atmosféra nebyla taková, abych tomu dával víc jak 3. Žádná zapamatování hodná exekuce se nekonala a konec nebyl taky ničím zvláštní. Bylo to příjemný koukání, ale na další podívání už to rozhodně není.

plakát

Cela 211 - Vězeňské peklo (2009) 

Docela slušná podívaná, která si drží svou zábavnost po celých 110 minut na stejné, z mého pohledu nekolísavé úrovni. Hlavní postavy jsou sympaťáci, ale zároveň ve svých rolích vcelku uvěřitelní. To, kam se bude děj vyvíjet, jsem docela odhadnul a byl jsem moc rád za to, jaký spád věci dostaly.

plakát

Coherence (2013) 

Skvělý atmosferický film plný napětí. Já tyto kousky spolu s Triangle nebo Timecrimes vážně můžu a zrovna tyto patří mezi ty, které nejsou překombinované a poskytnou rozumné vysvětlení. Zde je nám to naservírováno pod nos a vlastně to vůbec nevadí, protože to na ničem neubírá. Jak zde už spousta lidí napsalo, pro ty, kteří čekají lekačky, akci a nebo spoustu krve to ale není.

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

Jak mě doposud mohl tento seriál úspěšně míjet, to netuším, ale rozhodně jsem rád, že mám nyní většinu dílů stále před sebou a určitě se mám na co těšít. Zatím viděna 1. série a zaujalo mě to jako jen málo seriálů doposud. Postava Arnolda Rimmera prostě nemá chybu.

plakát

Death Ship (1980) 

Pro horory odehrávající se na lodích mám slabost. Samo přostředí má obrovskej potenciál a pomoc tu není na dosah. Viděl jsem 3 horory podobného ražení a ani jeden nezklamal. Tenhle vidím ve svých očích na stejný úrovni jako Triangle, ale doba vzniku je znát. Postavy jsou ok, narozdíl od dněšních hororů tam nejsou zapotřebí dementní náctiletí, aby bylo koho zabíjet, ale o tom tenhle film celkově není. Já jsem dostal všechno co jsem od toho čekal a komu se líbil Ghost Ship nejspíš taky nesáhne vedle =).

plakát

Děti (2008) 

No to nám tedy byl zase jednou pěkně hloupoučkej horůrek. Banda malých parchantů, jejichž průměrný věk je zhruba 10 let díky jakémusi syflu zterorizuje své dospělé. . . Díky tomu, že mezi staršími převládá naprostá demence, chybí normální úsudek a náznak logického uvažování, tak se jim to i (kupodivu!) podaří. Já osobně děcka v hororech v 99% nesnáším a tohle se zařadí s přehledem mezi to, co bych rád co nejdřív vymazal ze svý paměti. No a rozhodně to není jen tím, že se to točí kolem dětí, protože mám spoustu oblíbených hororů točících se kolem dětí (Orphan, Eden Lake) , ale tohle bylo něco neskutečnýho. Exekuce v podobě dětí byly tak směšný, jako když by měly dospělýho člověka utýrat veverky, ale sestříháno by to bylo tak chaoticky, že byste to málem i snědli. Být to pořádně seříznutý do komedie, možná by to i bavilo, ale tohle je pro mě totálně neuchopitelný.

plakát

Det okända. (2000) 

Námět je teda hodně okoukaný, ale příklad uvést nemohu, protože bych vyzrazoval souvislosti =). Prostředí je krásný, Skandinávii mám hodně rád a les je jedno z mých nejoblíbenějších hororových prostředí vůbec. Herci jsou docela fajn, SPOILER ale trochu mě mrzí, že na nich nešla moc poznat ona změna a pak taky odlišná délka proměny u jednotlivých členů (ikdyž o době napadení se dá u Thomase spekulovat) ... KONEC SPOILERU Ze zkušenosti s podobnými snímky se mi zdá, že když je to vedeno pouze formou zážitku a nejsou nám oznámeny skutečnosti kolem, je to lepší. Forma natáčení, kdy je to vedeno ve stylu přítomného kameramana, který ale není jednou z postav, má svoje klady i svoje zápory. Co se kladů týče, mizí tím otázka, proč to daná osoba točí, ikdyž jí už jde o život a taky můžeme sledovat dění nehledě na to, kde se pohybují ostatní postavy. Atmosféra byla výborná ale k plnýmu počtu tomu chybělo z mého pohledu trochu více agresivity, strachu a špetka něčeho, čím by se mi to výrazněji zapsalo do paměti.

plakát

Dům u hřbitova (1981) 

horor bez napětí, bez akce bez jakékoliv smyslnosti a plný nepřesností a naprosto stupidního chování postav ...

plakát

George Carlin: Complaints and Grievances (2001) (TV film) 

Tak tohle byla parádička, sotva jsem začal smutnit, že jsem od svého oblíbence Louise C.K už viděl úplně všechno a že se nic nového v nejbližší době nechystá, objevím tohoto týpka, kterej je stejně přísnej a ještě k tomu v úplně jiných tématech. Jsem moc rád, že všechny ostatní vystoupení mám ještě před sebou a už teď mám jasno, že mě čeká 7 hodin zábavy. Sprostej, cynickej, bez hranic.

plakát

George Carlin: Jammin' In New York (1992) (TV film) 

No, já viděl tohle vystoupení jako druhé v pořadí (po Complaints and Grievances) a přišlo mi to, narozdíl od ostatních, o něco slabší. Výbornej byl začátek o válkách a pak taky konec, ale prostředek mi přišel trochu hluchej . . .