Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (46)

plakát

Avatar (2009) 

Wov - úžasný vizuální skvost - a to jsem to neviděl ani ve 3D.Na začátku jsem si říkal,že 155 minut nejspíš nevydržím,protože fantasy zrovna nemusím.Jenže tuhle nádhernou podívanou jsem zhltnul,nejspíš s hubou otevřenou v němém úžasu nad tím,co ten James Cameron zase vyvedl s hranicemi filmařských možností.Co se dá udělat s jednoduchým a snad i trochu naivním ekopříběhem.Klobouk dolů Pane režisére!Hudba byla taky perfektní a je mi úplně ukradené,jestli snad byla nebo nebyla okopírovaná-protože byla s celkovým dějem v dokonalé harmonii.Je přeci důležité vnímat film jako celek a ne obraz a hudbu každé zvlášť.A Sigourney je stále stejně krásná.

plakát

Barí, syn Kazanův (1994) (TV film) 

Další nádherný film s úchvatnou divokou přírodou a krásným Kazanovým potomkem Barím.Kostra příběhu je sice trochu podobná filmu Kazan,ale to filmu nijak moc neubírá na půvabu.Já osobně jsem byl opět unešen.I tady byl sympatický kladný hrdina v podání Jeffa Faheyho.A hlavně-konec dobrý,všechno dobré.

plakát

Bílý Bim, Černé Ucho (1977) 

Těžko se mi hodnotí tento film tak brzy po jeho shlédnutí.Je to totiž nádherný film s nejsmutnějším koncem,jaký si dovedu představit.Další úžasný příběh o oddané lásce dvou tvorů-psa a člověka.A další ukázka toho,že je bohužel spousta lidí,kteří jsou ta nejhorší pakáž. Primitivní,zlomyslná a bezcitná sebranka,která si nezaslouží být nazývána člověkem.A o to více vyniká opačný pól-nezištná a obětavá nádherná studentka Dáša (asi spíš Dasja) i Bimovi dětští kamarádi.Nádherný a hlavně plně realistický snímek-nepřikrášlený-i s tou ironií na občanskou "uvědomělost".Kam se hrabou ty americké hovadiny,kde psi hrají baseball apod.Z tohoto snímku by si měli vzít příklad všichni filmaři,než začnou točit "zvířecí" film.Ten konec je ale až srdcervoucí a to já nemám rád-nedělá mi to dobře-jsem takovej citlivka.Na začátku to vypadalo,že z Bima bude nějaký ošklivý "vořech" a nakonec z něj vyrostl nádherný hafan.Ve filmu podal nejpozoruhodnější výkon-vše bylo tak věrohodné,až z toho mrazilo.Sympatický byl i Vjačeslav Tichonov a půvabná Irina Ševčuk v roli Dáši.Dlouho jsem měl k tomuto filmu nedůvěru jen kvůli tomu,že je to sovětské-no a své nedůvěry dnes mohu jen litovat-tímto bych se chtěl tvůrcům filmu aspoň na dálku za nedůvěru omluvit.

plakát

Bobby (2005) 

Ale jo-takové filmy můžu.Trochu ve stylu Hachiko o věrnosti psa k jeho mrtvému pánovi.Ale-Hachiko je jen jeden a tomuhle přeci jen něco chybělo.A naopak tam bylo něco nevěrohodného.Tak třeba když jsem viděl spravedlivého a čestného lorda primátora,tak jsem si hned vzpoměl na soudruha bývalého primátora Béma,jak čestně a spravedlivě by se zachoval on-a musel jsem se jen hořce pousmát.

plakát

Bouřlivák (2008) 

No nebýt těch naprosto idiotských ideologických žvástů,tak bych dal i víc hvězdiček.Ten pes je totiž neskutečně nádherný a jeho výkon i výkon Ronji Arvilommi byl výborný.Jen nechápu některé "chytráky",že mohou napsat takové kydy.Jen proto,že je pes velký a je zvyklý ochraňovat své území a páníčka ještě neznamená,že je to nějaká zrůda.Nikdy není špatný pes,ale ten kdo ho ke zlu vede-a to je zase jen člověk.Většinou nějaké zamindrákované pako.

plakát

Černá díra (2006) (TV film) 

Já jsem se docela pobavil.Že tam jsou nesmysly?Jistě-ty jsou ale ve většině katastrofických sci-fi.Nejvíc mě iritovalo snad to,že na to američtí gerojové šli se samopaly.Ale upřímně-viděl jsem už spoustu daleko větších kravin.

plakát

Černý hřebec (1979) 

Nádherná klasika se skutečně skvostným hřebcem.Jen pár míst by asi mohlo být trochu méně na efekt.Samozřejmě Black vévodil celému filmu.Nemohu si odpustit poznámku k někomu,kdo tu píše,že má rád filmy se zvířaty a tento krásný film nakonec označí jako odpad.Takovým lidem nerozumím.

plakát

Čivava z Beverly Hills (2008) 

To je tak blbý,až je to hezký a docela jsem se i bavil.Ti Němečtí ovčáci byli nádherní.

plakát

Čivava z Beverly Hills 2 (2011) 

Hodnocení stejné jako u jedničky-byla to taková kravina,až to bylo hezké a docela jsem se pobavil ještě víc,než u prvního dílu.Opět dobrá kamera.

plakát

Děsivá předpověď (2009) (TV film) odpad!

Tak za tyto úžasné efekty by se nemuseli stydět ani Japonci v šedesátých letech minulého století. Další americká megalomanská sračka. Rádoby dramatické scény byly velice snadno předvídatelné. Chybělo tomu snad úplně všechno-včetně sympatických hlavních postav. A to je katastrofický žánr mým nejoblíbenějším.