Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 236)

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Je to téma víc než aktuální v době migrujících (e)migrantů, aniž kdo ví, kam se (po)hnou a co po nich zůstane. Jakoby toho nebylo dost i tak mezi domorodci. Evropo, semkni se už konečně a dokaž, že jsi Unie!!? K filmu jen tolik, že Tom podal tradičně výborný výkon a celkově byla atmosféra filmu hodně napjatá a precizně natočená. Moje obavy, jak tvůrci vměstnají vcelku jednoduchou zápletku do 134 minut, se rozplynuly jak oblaka nad Českem, aby tu byl hic jak v bakelitovém záchranném člunu i celém Somálsku v jednom.

plakát

Konečná (2013) 

Taková pohodová oddechová akční jízda vedená zkušenou rukou režisérovou docela po delší odmlce s hlavním hrdinou, který si dal poněkud načas. Ale jak sám často říká - I´ll be back - má své opodstatnění a ovoce. Arnold je holt klasik a každý fanoušek žánru i Arnieho by měl být spokojen. Jako já. 4+, do 5 tomu chybí kinoprojekce.

plakát

Kouzelníci (2013) 

Přehled citací: "Utratil jsi minulý týden 75.000$ za prostěradla....Jediný majetek cenná listina v hodnotě 200$ z roku 1973 má dnes hodnotu 248$....Zjistil jsem, že hotelová služba mimo hotel nefunguje...Lidi dostali, co chtěli!" hovoří za vše. Závěrečná ukázka praktického mizení diváků ve jménu iluze mě ujistila o jednom, už se o své kufry na letišti nebojím.☺A konečně "Jim Carrey" bez komentáře.

plakát

Lásky čas (2013) 

Našlo by se tady mnoho chyb, ale drobné zdánlivě bezvýznamné střípky života vysoce vynahradily silné scény, plně využitý herecký prostor i pro vedlejší zdánlivě zbytečné postavy a pochopitelně zvláštní zdánlivě tuctový scénář plný většinou obyčejných, často praštěných a hodně vtipných scén (britský břitký je jasně rozpoznatelný). Domhnall svého otce téměř dohnal, Bill perfekt a Rachel romantičky sednou jako málokomu a to jí světe div se táhne na čtyřicet. Prostě a jasně mě všichni pěkně zasáhli do citlivých míst. Protože když jeden dostane virtuální facku, která doopravdy zabolí, i když si doposavad myslel, že už ho nic moc nepřekvapí, tak je něco sakra dobře. Když si ještě uvědomí ne to, co udělal špatně, ale co ještě může zažít a prožít, pak jsme doma milí přátelé. Já teda určitě.

plakát

Ledová archa (2013) 

Stísněný prostor dělá své a když pominu zákony kinetiky, zbývá dostatek místa pro emoce a fantazii. Zvědavost hnala dopředu nejen mě a protagonisty, ale i samotný vývoj děje, jenž ani nemohl vyústit jinak. A to z prostého důvodu zákona lidství. Génius může mít různá přání, vize a představy, ale nikdy nesmí podcenit zásadní vliv prostředí. Dokonce i velikán Freud uznal na sklonku svého života toto závažné pochybení ve svém celoživotním vědeckém zkoumání podstaty lidského jednání. ;-)

plakát

Liberace! (2013) (TV film) 

Co na to říct? Život hvězd není procházka růžovým sadem, ač to tak vypadá a nabádá okolní svět k závisti. Zvláštní příběh o zvláštním člověku, který přes všechny své manýry a rozmary, žil naplno a život užíval plnými doušky. To už je k závisti pořádný důvod, ne jeho tantiémy, bohatství, sláva, ale..."Miluji tě nejen pro to, kdo jsi, ale pro to, kdo jsem já, když jsem s tebou. Miluji tě, protože jsi toho udělal tolik, abych byl šťastný. Udělal jsi to jen tím, že jsi byl." Životy slavných hvězd podobné jako vejce vejci, jsem zvědavá jak se někdo někdy popere s tím JEHO. Snad to zvládne se ctí bez ohledu na cokoli!

plakát

Mafiánovi (2013) 

Je to o odřené psí uši, protože jak to hezky crazy začalo, viz stěhování, sousedé (nej scéna o nalodění a vylodění v Normandii se starým bardem, co u toho zřejmě byl osobně) a jiné ptákoviny, tak se to později mlelo mezi absurditou a ničím, až to skončilo jak skončilo. Mafiánoviny jsou sice můj oblíbený žánr, ale tady prostě té správné porce, co mi vyhovuje, bylo buď málo nebo příliš. Je fakt, že Niro čím je starší tím víc mafiánovití, takže jeho part sem patří jak klan do Sicílie, ale kdyby se celá linie filmu, kde pochopitelně není na přemýšlení místo, táhla ve stejně rozjetém crazy duchu ála Ritchie nebo Tarantini, chrochtala bych jistě blahem. Takto jsem si jen zavzpomínala na staré velké pecky a osobní slabosti, s čímž se jaksi automaticky počítá při konečném zúčtování (hodnocení).

plakát

Millerovi na tripu (2013) 

Po dlouhé pomlce dávám s jasnou hlavou za pět, protože to bylo jedním slovem FAJNE. Některé sekvence pobavily více, jiné méně, za všechny nej scéna v obytňáku se zpěvem Kennyho a pak jasnačka striptýz přenádherné Anistonky, ta ženská má takový šmrnc, že se ani reakci paní Vidlákové na prsosahací zážitek naprosto nedivím.☺Pokud jde o vavříny pro nej komika filmu, na plné čáře rozdělující Mexiko a zemi zaslíbenou, vede Jason Sudeikis. $$$

plakát

Muž z oceli (2013) 

Normálně za 3 hvězdy díky druhé debilní polovině, jež rozbila umně upředenou nit vzácného souznění dvou otců s jedinečným synem a jejich kýčovité, sladké dialogy o dávno ztracených pravých hodnotách, ale přesto se tak krásně poslouchaly a zněly jak rajská píseň. Jak může někdo něco tak jemnocitného zazdít imbecilním prohazováním plechových krámů skrz zdi, ničením města a vlastně zničením všeho co dávalo smysl. Velká škoda. Čtvrtou hvězdu si vysloužil mužný apollónsky sošný Superman už jen proto, že je prototypem zatracené minulosti, která je v prachu stejně jako oba výteční otcové.