Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 236)

plakát

Interview (2014) 

Tuhle partu komiků mám ráda, takže jim klidně odpustím i pár úletů směrem k přeplnění žumpy. Scény s velkým oranžovým něco jako Falco a hracím dnem Kima a Davea, ve jménu vzájemného hledání a nalezení myself, jsem ocenila upřímným záchvatem smíchu, fakt povedená psychozábava. Vlastně, když se tak zamyslím, toto je podstata strnulosti a tuposti dneška. Kdyby si lidi opět uměli hrát bez ohledu na cokoli, možná by se vzpamatovali a uvědomili si, že nikdo z nás není bůh, nesmrtelný a bez příslušných otvorů...Rozhodně neberu tyhle tvůrce jako crazy stádo šašků, co se jen bezhlavě baví, ale naopak moc dobře znalé své ceny a vlivu, jak oslovit široké publikum bez rozdílů pleti, pohlaví, národnosti, postavení aj. všeobecně vžitých parametrů. Když se jeden dokáže zbavit břímě nenávisti, jak se mu viditelně uleví; podobně jako po úspěšném použití WC.

plakát

Slídil (2014) 

Jakea jsem už skoro postrádala, když patří mezi mé vyvolené, takže jsem byla dost natěšená. Bohužel, i přes solidní výkon, až na divný kukuč, jsem byla zklamaná obsahem. Krimi zprávy mě na rozdíl od masy vůbec netáhnou, spíš se jim vyhýbám, takže pro mě nezáživné až nudné téma. Lou teda uměl hýbat sanicí, v ničem si nezadal s konverzačkami od WA, to musím ocenit. No a jistě hlavní ideu, což je umění manipulace. Právě schopností ukecat a k tomu formou vybrané skladby slov, lze dosáhnout velkých zisků, ne-li všech. Scéna v mexické restauraci, kdy se Rene dokázala udržet na uzdě a vybalancovat, patřila mezi nej ve filmu. Bohužel scéna v autě s Pákistáncem dala tušit nejbližší vývoj událostí, jak "drzý" hovor ukončit. No a závěr klasika - zisk a moc se násobí, zlo roste a graduje. Smutné, ale pravdivé.

plakát

Americký sniper (2014) 

Po dlouhé době jsem si střihla aktuální blokbáster a z široké palety nabídky se zaměřila na tento cíl vojenské invaze. Je to přesně průměr, ani příliš patetické, okázalé, ani nějak kritické, otevřené, ani přehnaně akční, bojové, ani po americku slepě naivní, obhajující, nijak chytlavě zajímavé nebo nudné, spíše zkušeně moudře umírněné, tudíž takticky cílené do podstaty věci a problému s tím spojeným, respektive mířené přímo do terče jádra pudla. Viděla jsem lepší filmy na toto téma a nějak mě už po jistých událostech z posledních let moc nebere a nebaví se v něm hlouběji vrtat a hledat vši než je zdrávo. Ono riziko nebezpečí a neustálých hrozeb je ve skutečnosti bezbřehé a víc překvapující než poslat do boje ženy a děti a chránit bratry na druhém konci světa. Zlo číhá mnohdy nečekaně blízko, dá se říct, že v okruhu vzdálenosti 1,9 km, což je prakticky u sousedů za plotem nebo zdí. Ten závěr tomu dal fakt pořádnou facku jako ránu z děla.

plakát

Clifford (1994) 

Zahrát patnáctiletého degena a prevíta schopného všeho s třicetiletým odstupem, je nadmíru těžký úkol, ale Martin si svou roli nepokrytě užíval. Nejvíc snad jízdu ve vysněném dinosauřím parku. Charles si s ním v házení vražedných pohledů v ničem nezadal, zvláště po rozmlácení několikaměsíční práce na veřejné prezentaci. Já bych fracka sice už dávno přizabila, ovšem otázkou je, zda by se tak snadno dal. Asi ne, a proto zůstanu ve fantazijním světě filmu...;-)

plakát

Žhavé místo (1990) 

Virginia a Jennifer se předvedly v parádních sexy rolích a věru měly co ukázat, hlavně Jenn je kus baby a pořád krásná dodnes. Ovšem Don Johnson je úchvatný chlap, takový ten týpek obdařený přírodou být přirozený bez větší námahy a přitom nesmírně charismatický, přesněji nikdo a nic mu neodolá. Nějak už ani nevím o čem film byl, ale ty různé detaily si pamatuju velmi zřetelně.☺

plakát

1984 (1984) 

Tolik zničující deprese najednou se jen tak nevidí. Vynikající výkon především Johna Hurta i Richarda Burtona, ale ten na pozici síly a moci to měl o dost snazší, se snoubil ruku v ruce s šíleným hnusem odporného hnijícího až hmatatelného prostředí se samotnými (ne)žijícími postavami, coby figurkami na šachovnici bez vlastní vůle a špetky svobody. Nevím, jak to autoři dotáhli až k absurdní preciznosti, knihu jsem bohužel ještě nečetla, a váhám takto učinit, i když se to díky filmu a silnému dojmu z něj samo nabízí. Každopádně bych film doporučila jako povinnou četbu pro všechny dnešní nespokojence a ještě větší varování před hrozbami, jež se otvírají v různých částech Země. Film je snad největší symbiózou (doslova) odporností z historie (války, epidemie, rozklad těla i osobnosti) jaké si lze vůbec představit a rozhodně se nemají nikdy povrchně zapomínat. Kniha přišla na řadu vzápětí.

plakát

Čtyři dohody (2013) (divadelní záznam) 

Stihla jsem sice jen dvě z dohod, tu první letem světem, jelikož je mi velmi známa, ale k té druhé dohodě toliko, že kromě zajímavých příkladů a nápadů typu kolektivní invaze konglomerátu "lekaři, lekarníci s leky", je na místě ocenit výborný výkon Duška, ohromnou výdrž a samozřejmě vtip, nadhled a vůbec inteligentní projev s velkou šancí ovlivnit člověka nejen v sále v rámci dvou hodin produkce, ale i po odchodu z něj do víru života a smrti. Čas od času je ovšem potřeba domněnku vyvrátit nebo potvrdit. ;-)

plakát

Management (2008) 

Nechci se opakovat, když vychvaluji herecké kvality a tělesné proporce krásné Anistonky, ale jak vidím skoro v každém filmu, ví o tom a sakra dobře i samotní tvůrci, kteří s ní točí. Steve se na čerstvě vyoranou myš hodil zrovna tak, ten naivní kukuč dítěte neměl chybu. Normálně za 2, ale díky dojemnému závěru "dospění" na obou stranách bojiště, musím volky nevolky zvednout na 3.

plakát

Zátiší Summit Bluff (1990) 

Kirstie Alley v poloze šité jí přímo na tělo, jak milé připomenutí doby její největší slávy. A ty vlasy!!! Tomu říkám devíza. Jinak dobrá zápletka, slušná komedie a podnětný návod jak někoho usouložit k smrti, dokonce 5x. Pullman hrál rozpačitého bulíka neskutečně, hlavně při hledání šprcek a věšení žaluzií, to nemělo chybičku. Jinak udílení lekce, poučení a šance k nápravě dávám vždycky zelenou! ;-)