Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 236)

plakát

Bezva finta (1985) 

V žádné jiné zemi snad nemají takové ksichty policajtů s přehlídkou nejdebilnějších výrazů, co vůbec jdou vykouzlit, než ve Francii. Tento film je co do zábavy sázkou na jistotu jakože klaun s přehledem nejen vykrade nejstřeženější banku ve městě, aniž by padla jediná oběť, ale navíc pobaví sebe, rukojmí i všechny ostatní. Belmondo řádí jako vždycky!☺

plakát

Mapy ke hvězdám (2014) 

"Těžký" film, kterým se čím dál mnou oblíbenější režisér definitivně zařadil mezi skvělé vypravěče a psychouše, kdy nejlepší psychiatr alias psycholog je vlastně pořádný psychouš. Je fakt, že mi některé nejasné články v této složité skládačce docvakly po skončení projekce, takže si pro pochopení nemusím film pouštět znovu, ale nebráním se tomu. Opět se podstata točí kolem tatíčka Freuda, což mě dnes již nepřekvapuje, ale nikdy nezaškodí se nechat poučit znovu a zas. Dovolím si skromně konstatovat, že Hollywood zde představuje pověstnou Sodomu Gomoru a s lidmi jako takovými to jde z kopce již od okamžiku Vyhnání z ráje, což příkladně zosobňuje Incest. Hlavním pilířem neřešených děsů a běsů, jež vyústily v to, kam pochopitleně mířily, je totální depersonalizace dneška jako ústředního problému a dovršení Zkázy, jež je nevyhnutelná a až nebezpečně číhá za dveřmi, tak blízko, jak dalece nám to nedochází.

plakát

Šofér (2014) 

Tak to zas byl po delší odmlce parádní stylový reprezentant "crazyoviny" jak se patří na tento spešl žánr. Oba hlavní herci jsou přesným prototypem antihrdinů, jež ztvárnili a právě proto nebo prostě proto, že jsou dobří, je zvládli na jedničku s hvězdou. Šílená jízda jak nejlepší limuzínou, co se prohání v L.A., včetně trefných cameo rolí Davida i Raye, prostě přepychová bašta pro vybrané fajnšmekry.

plakát

November Man (2014) 

Velmi kvalitní netradičně zpracovaný nenudící akčňák, jemuž dal potřebné koule překvapivě takový slaďouš jakým je Pierce. Sedlo mu jak jméno Pítr, tak příjmení Deveró, doslova a do písmene. Krásná Olga mu neméně zdatně sekund(a)ovala, takže až na poslední menší sekec s výměnou, jenž jsem velkoryse prominula, neměl film chybu. Prostě příjemné oživení a docela nečekané, o to silnější filmový prožitek.

plakát

Jak vycvičit draka 2 (2014) 

Animák, který krom zdařilého příběhu, staví na precizní animaci, asi nejlépe viditelné na vlasech hrdinů. ;-) Jeden z ničeho, co se nebojí vsadit handicap všanc kladnému hrdinovi - jak se s tím popere, aniž by to bylo nějak na škodu jemu i divákovi. Bravo.

plakát

Borsalino (1970) 

Klasika doby, kdy i ve světě gangsterů svítilo neustále slunce. Co dodat?! Šarm a šmrnc obou hvězd jedné éry francouzského filmu není třeba taktéž dál rozvíjet, obojí je neoddiskutovatelný fakt.

plakát

Hotel Transylvánie (2012) 

Slabé 3*, protože mi tématika nadpřirozena nesedí, jelikož s tímto materiálem nejdou udělat situační vtipy ála černý humor. Tohle je prostě pro děti nebo určitou vybranou skupinu fajnšmekrů, kam nepatřím a vůbec mě to *e*e*e.

plakát

Michael Jackson: Bad 25 (2012) 

I když šlo o zkrácenou verzi, bylo milé se setkat se starou partou s odstupem let, a celkově bylo příjemné nechat se vtáhnout opět a zas do světa jedinečného nepřekonatelného krále popu. Přestože kolem jeho života i "smrti" je stále nejasno, kažkdý takový pohled na věc je malou hvězdičkou naděje ukázat tohoto génia v pravém světle, pokud to někdy bude vůbec možné. Jedno máme všichni zúčastnění společného, Michaeli - Milujeme Tě oddaně a tak to zůstane bez ohledu na cokoli...;-)

plakát

Rio 2 (2014) 

I když plně souhlasím s Cervenakom co do komentáře, nechci troškařit a přidám hvězdu, když si to někdo podobně zaslouží. Už začátek sliboval vtipným úvodem šanci na vyšší úroveň a nekecej, ono to bylo dobrý celé. Některé zvířecí scény, viz esence pořadů Hledá se talent a Superstar - komár dirigent jasný vítěz, bo skončil, jak měl, i když orchestr paráda.;-) Komár fakt není můj kámoš. Rivalí zápletka bývá obvykle předzvěstí různých trapasů a přetahovaček, což opět nezklamalo ani v tomto případě. Dokonce zde překvapivě nejvíc rušily scény s lidmi.

plakát

Rio (2011) 

K animákům s převahou zvířecích hrdinů přistupuji obvykle rezervovaně, jelikož mi nemají moc co nabídnout, když jsou určeny převážně dětskému publiku. Z povinnosti nevystoupit z akce maratón - vidět co nejvíce animáků v krátkém čase - jsem viděla, vydržela, zhodnotila. Ušlo to, mno.