Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 236)

plakát

Turbo (2013) 

Slušný průměr vzhledem k obtížnosti obsáhnout neznámý svět hlemýžďů a navíc jej skloubit s lidským světem, což se docela dobře povedlo. Povídačky o splnění snu vůbec nebyly marné.;-)

plakát

Raubíř Ralf (2012) 

Na týpky s přirozenou inteligencí a prostou mluvou bez tendence někomu zbytečně ubližovat, viz dračí bojovník Po, nedám dopustit. Neotřelý velmi originální námět s výborným scénářem a kvalitní režií už stačí k plnému hodnocení. Je nasnadě, že záporák, co se chce stát klaďasem, vzbudí obvykle sympatie. Několik nezapomenutelných scén, viz anonymní klub záporáků, tuny hlášek a vůbec gamesové prostředí, povyšuje tento animák automaticky o několik levlů, a to už je rovnou bonus. Poučení bylo zde taky dost, jež dávalo podnět k zamyšlení. Proč dávat metály za reparaci a ne za perfektní demolici. Proč vlastně ne?!

plakát

Croodsovi (2013) 

Nebylo to špatné, ale pravěký svět je mi nějak příliš vzdálen, čemuž se není ani moc co divit.☺Animáky beru jako směsku kvality grafiky, bezmezné fantazie a potřebné dávky poučení. Tady jsem si vzala poučení o tom, jak neskutečně pohodlně se máme, když momentálně jedna jediná generace poznala posun pokroku kupředu srovnatelný s krůčky v řádu tisíce let v prehistorii. Jak tehdy nemohli mít vlastní pokoj, zrcadlo, hračky, výlety a především pestrou stravu, aj. samozřejmosti, to vážně nepochopím.

plakát

Koupili jsme ZOO (2011) 

Na Matta je pěkný pohled o tom žádná, dokonce i Scarlettka je čím dál zralejší, herecky vzato. Nejvíc mě ovšem zaujal šikovný mladíček se zajímavým jménem Colin Ford, z něhož bude alfa samec jako Spar, pokud to nějak do své cca třicítky příliš nepodělá. Kýčovitost, otravné kliše a zbytečná délka filmu nejdou překousnout ničím výše popsaným, ani milá zvířátka v ZOO tentononc nedokázala zachránit. Moje cynické uvnitř JÁ mě donutilo dokoukat jen za cenu očekávání, kdy dojde k předvídatelnému zvířecímu páření mezi Benem a Kelly, což se stalo podobně kostrbatým způsobem, na jakém principu byl vystaven celý přeslazený film.

plakát

Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana (2014) 

Animák je výjimečný už svým scénářem a vtipnou polaritou v postavení hrdinů. Kromě obvyklého nadstandardu ve fantazijní složce, což je animákům vlastní, podal humor jemným způsobem, nechal dětem dětskou naivitu a dospělým rozumný nadhled. K tomu několik umně naservírovaných moralitek a převlečkabátů, aby se poučil jak dětský, tak dospělý divák, neboť opakování obojího není nikdy dost. Největší devízou filmu byla skvěle zakomponovaná historie ve stylu Komenského školy hrou. Tady se poučil každý a fantazii byla povolena uzda na maximum. Já sama bych si da Vinciho neuměla lépe představit a takový Robespierre taktéž neměl chybu: "Všecky aristokraty popravíme jak prašivé psy. Začneme tady u toho" (psa). Inteligentní animák každým coulem, co nenudí, ale nadchne svou jednoduchostí a přímočarostí.

plakát

Zákon přitažlivosti (2004) 

Kdysi jsem ten film viděla, připomněli mi to ti dva rozvodoví ujetci na irském hradě, ale ač mě nesympatie k Brosnanovi odrazovala, pár prvních minut s překrásnou Julianne mě udržela na sedlici a nakonec to bylo docela fajn i v případě neoblíbence Pierce. Jak stále opakuji, člověk je mínící, život měnící, tak to má sakra být a mě vždy taková zdánlivá maličkost obohatí a někam dál posune.;-)

plakát

Superbad (2007) 

Doporučila bych zkrátit o 1/3 a vyšlo by to z jedné vody na čisto, fuckanců tam bylo i tak dost, takže známé rčení vlk a koza... Jako v každé komedii jsou scény dobré, slabší a na hovno, stejně tak to obsáhla tato Apitčovina, proto hodnotím tento jeden počin z mnoha jako lepší průměr. Obvzlášť mě bavily scény s Cops, kde měl Seth Rogen ohodně navíc než Seth Hill. Myslím, že po jejich zhlédnutí procitli i ti poslední nosiči iluzí, co se policejní práce a služby týče (až na výjimky pochopitelně). Na druhou stranu bych o tolik více rozšířila sama jejich řady, protože mít právo zmáčknout kdykoli beztrestně houkačku na křižovatce s červenou, chlastat zadara v baru, provádět policejní zásah naruby, zapalovat firemní auta, střílet do zákazových značek a jiné právní věci, bych dělala s chutí dnes a denně. Kdo řekne, že ne, at hodí kamenem!

plakát

Elitní zabiják (2014) 

Tohle mi dost sedlo a neměla bych to říkat, ale Bruce byl vedle Jasona těžce za zenitem, jasně že to umocňoval typ role, přesto jsem fandila taťkovi a věřila mu každou podstatnou akci i myšlenku. Umírněná hudba měla taktéž podíl na výsledku mé spokojenosti, jenž se promítl v počtu udělených hvězd.

plakát

Cesta za pomstou (2014) 

Po dlouhé odmlce jsem si naservírovala svého soukmenovce, alias mou krevní skupinu jak v pracovní, tak civilní sféře. Lacinost filmu byla znát z každého záběru či okamžiku, ale nevadilo mi to. Vadil mi dost plytký scénář, a normálně bych šla níž s hodnocením, ale Seagal je holt osvědčená a léty provětraná značka.