Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (1 233)

plakát

Bohéma (2017) (seriál) 

Kdyby část dějových linek nevyšuměla do ztracena, část postav bez vysvětlení nemizela z epizody na epizodu a podařilo se více akcentovat ty příběhy, které v sobě nesly dramatický potenciál (narození malého Nového, soud s Burianem), určitě by nebylo tak obtížné dobdít každou epizodu až do konce. Tezovitost a faktografická nepřesnost byly nakonec docela podnětné, protože jsem alespoň měla motivaci si problematiku Barrandova přípomenout.

plakát

Iron Fist (2017) (seriál) 

Další Bruce Wayne zachraňuje své město aneb kterak sympatické postavy bojují s komiksovým klišé na třetí...

plakát

Doktor Strange (2016) 

Další v dlouhé řadě marvelovských originů těží především z charismatu Benedicta Cumberbatche a dostává se tak velmi vysoko. Vymazlená je vizuální stránka, především ohýbání reality, škoda je potom nevýrazného protivníka. Jak je ale zřejmé z potitulkové sekvence, další záporák by mohl stát za víc.

plakát

Učitelka (2016) 

S určitou tezovitostí se u Hřebejka s Jarchovským musí počítat, jinak se ale jedná o příjemné překvapení, sevřené drama, kde se Dolores Umbridge potkala s rozhněvanými rodiči. Sympatické rovněž je, že narozdíl od jiných slovenských filmů nebyla Učitelka předabovaná do češtiny.

plakát

Padesátka (2015) odpad!

Něco tak strašidelného jsem v kině neviděla už dlouho.

plakát

Poldark (2015) (seriál) 

Aidan Turner! Spousta kamerových obletů kolem Cornwallských útesů - a tak intenzivní melodrama, že jsem sotva stíhala shánět další epizody. Třetí sezona je bohužel trochu jalovější, ale první dvě mají na historickou telenovelu neskutečný spád...

plakát

Popelka (2015) 

Kdo potřebuje novou Popelku, že? Nad tímto jsem uvažovala, když jsem viděla trailer, který hrál především na magickou notu příběhu. Kenneth Branagh ji však pojal trochu jinak, jako velkolepé kostýmní drama a poctu Disneymu i filmu z padesátých let, prohloubil motivace postav a přidal politický kontext. Dojem velkoleposti kazí jen nepřirozené digitální efekty. Přes tuto výtku známá látka, která na první pohled nemá čím překvapit a ohromit, baví. Především valčík z plesu je nádherný.

plakát

Babovřesky 2 (2014) 

Chtěla jsem zhlédnout ze studijních důvodů, po pár minutách jsem ale zbaběle zjistila, že na stejné martyrium jako u jedničky nemám a nikdy mít nebudu dost síly...

plakát

Čarovný les (2014) 

Výpravná muzikálová parodie na pohádky, která se odvažuje za happily ever after) mě dlouho nechávala na pochybách, nakolik je brána navážno. Sodheimova nemelodická hudba je boží (především Prolog mi pořád zní v hlavě). Jen na okraj: Oskarová nominace pro Meryl Streep je vyloženě vtipná.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Tak to máme za sebou. Třetí díl přinesl očekávanou bitvu, emoce se však ztratily někde v průběhu osmihodinového putování - ono je totiž těžké sledovat pět hodin takřka nesmrtelné postavy a následně akceptovat, že přece jenom musí zemřít jen proto, že si to žádá předloha. Hobit byl od počátku rozmazlená produkce, kterou Jackson popřel to, co následně (a vlastně deset let předtím) budoval v Lotrovi. HFR, 3D, digitální triky zastínily fakt, že putování Bilba Pytlíka mělo být jen epizodickou báchorkou pro malé hobity. Škoda též extrémně zkratkovitého závěru, kdy jakoby režisér ztratil zájem o globál bitvy a soustředí se jen na Thorina, kterému následně nedopřeje ani důstojný pohřeb.