Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (1 233)

plakát

Zombieland (2009) 

Filmová pohodička mezi zombíky. Nápadité, vtipné a milé. Tak milé, jak může být milé namlouvání mezi vystřelenými zombie mozky. Hodnocení je maličko nadsazené, za příjemnou atmosféru u projekce.

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Esence osmdesátek natočená ve stylu let současných. Jednoduché, úderné, efektivní, zábavné a bohužel, i navzdory 100 minutám, neuvěřitelně krátké. Parta starých známých sympaťáků a hrdinů pohádek pro dospělé. Dolph a Sly projednou (téměř) na stejné straně. Příjemné překvapení. Jen je mi líto, že jsem při sledování traileru pojala podezření, že by ten film mohl obsahovat i jistou filozofickou hloubku.

plakát

Saltová (2010) 

Vlastně jsem viděla jen desetivteřinové intervaly v rychloposuvu. Stačilo mi to ke zjištění, že můj život bez znalosti tohoto filmu změněn k horšímu nebude.

plakát

Počátek (2010) 

Čisté potěšení z filmu. Nolan špatně točit neumí, takže jsem dvě a půl hodiny (nyní již dvakrát) seděla jako přivařená k sedačce a snila cizí sny. Typická Nolanova preciznost a nápaditost se spojila s hereckými kvalitami všech aktérů výletu do lidských podvědomí a dechberoucí hudbou Hanse Zimmera, která se k mému obrovskému překvapení skvěle poslouchá i sama o sobě. Ironická tečka (nebo spíše otazník) už je jen bonbónkem na výborném dortu. Letos mě zklamali pánové Jackson i Scott, Chris Nolan však drží laťku stále vysoko.

plakát

Twilight sága: Zatmění (2010) 

Kdyby to Slade pojal jako parodii a nemusel se striktně držet pohledů raněných laní na lince: Koho já sakra miluju a proč mě milují samé pochybné bytosti?, bylo by to snesitelnější. Náznaky tam byly, ale nebylo povoleno je rozehrát. Většina výtek patří předloze, kterou jsem nečetla, ale cítím ji pomalu z každého záběru. Jiskření mezi Pattisonem a Lautnerem jako vedlejší produkt nijakost Stewartové hodnotím velice kladně. Proto dvě hvězdy.

plakát

Chvilka poezie (1968) (pořad) 

V rámci LFŠ 2010 jsem zhlédla sestřih toho nejlepšího. Komedie.

plakát

Kanárská spojka (1993) odpad!

Odpad nebo plný počet, tady je to zřejmě jedno.

plakát

Souboj Titánů (2010) 

Percy Jackson pro dospělé a dospívající. Hlavní hrdina Percy není syn Poseidona, ale Dia, taky o tom dlouhou dobu neví, a když to potom zjistí, sezná, že z toho koukají jen samé problémy. Dostane se do křížku s Hádem, který by rád ublížil bráchovi, který ho kdysi zradil. Dostane úkol zachránit svět, aby pak mohl žít s nejkrásnější ženskou v Řecku. Liam Neeson jakožto pán bohů ho sice zve do nebe, ale ta nejkrásnější ženská v Řecku je přílišné pokušení. Méně šílené než Percy Jackson, ale srovnatelně nudné.

plakát

Air Force 2 (2006) 

Cheap Bruce Willis, cheap story, cheap work...

plakát

Na sv. Valentýna (2010) 

Americký odvar z Lásky nebeské. Not particulary good, not even bad... Několik dobrých nápadů a linií celek nezachránilo od neškodného průměru...