Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (9)

plakát

Samurai Girl (2008) (seriál) 

První polovina seriálu se mi celkem líbila, mělo to spád, zajímavé zvraty. Uvažovala jsem o třech hvězdách. Ale v druhé polovině přibývají nelogičnosti a nesmysly, nic se pořádně neděje. Naprosto mě zklamala pointa (vlastně žádná nebyla) a finále bylo ubohé s trapným záporákem. Ale líbili se mi bojové scény a hlavně hlavní hrdinka, která to i docela slušně zahrála.

plakát

Být Erikou (2009) (seriál) 

Nechápu tak nízké hodnocení. Seriál mě chytnul už od prvního dílu, viděla jsem všechny tři série. Občas je sice nějaký díl slabší, ale rozhodně si nemyslím, že by druhá nebo třetí série by byla horší než první. Erin Karpluk sice není u nás moc známá, ale myslím si, že nemohli vybrat do role Eriky lepší herečku. Také doktor Tom a Julianne jsou skvělí. I když Being Erica pojednává o cestování v čase, neznám ani jeden seriál, který by byl tak ze života a zároveň by byl vtipný, romantický a dojemný.

plakát

Tylko mnie kochaj (2006) 

Dobře je ve filmu ukázaný svět dnešních bohatých třicátníků. Má zajímavou a neotřelou zápletku, sympatické postavy a roztomilá holčička přináší řadu komických situací. Bohužel ke konci trochu nudí. Škoda, že se u nás netočí více takových romantických komedií, a ne jen pouze dramata nebo tragikomedie.

plakát

Penelope (2006) 

Penelope je krásná romantická pohádka pro dospělé, které nechybí humor. Atmosférou mi trochu připomíná filmy T. Burtona nebo Amélii z Montmartru. Všichni herci jsou skvělí, mezi hlavními hrdiny to jiskří, jen je škoda, že Max v polovině filmu zmizí z plátna a objeví se až na konci filmu. Ale působivé finále nám to vynahradí. Tento snímek je především o lásce a sebepoznání. O tom, že se máme mít rádi takové, jací jsme. Penelope není filmem bez chyb, ale zaplní nás takovou dávkou optimizmu, že jsem ho určitě neviděla naposledy.

plakát

Nahé tango (1990) 

Nahé tango jsem viděla opravdu dávno (asi před 10 lety), ale o jeho kvalitě vypovídá už jen to, že mi některé scény uvízli v paměti dodneška. Nezapomenutelné je zejména tango hlavních hrdinů ve starých jatkách. Jedná se o smutný, až depresivní film, ale plný lásky a vášně s výjimečným příběhem. Vincent D´Onofrio jako Cholo si ukradl celý film pro sebe a ačkoli se nejedná o typicky kladnou postavu, divák až do konce doufá ve šťastný konec. Jediné, co bych snad vytkla, je pomalý rozjezd. Pro mně je to rozhodně kultovní film.

plakát

Deník doktorky (2008) (seriál) 

Zpočátku jsem byla vůči tomuto počinu hodně skeptická - německý seriál a herečka z Holky to chtěj taky. Ale vyklubalo se z toho opravdu vtipné dílko a hlavní hrdinka mi přirostla k srdci. To se bohužel nedá říct o jejích rodičích, podle mně mají až moc prostoru. Teké musím pochválit český dabing. Deník doktorky ani na okamžik nenudí, uteče jak voda a je mi sympatické, že si na nic nehraje (což se nedá říct o českých seriálech typu Ordinace v růžové zahradě, které vysoce převyšuje). Doufám, že Česká televize počítá i s další řadou.

plakát

Městečko Haven (2010) (seriál) 

Opravdu povedený misteriózní seriál, který mi svou atmosférou trochu připomíná Akta X. Ústřední vyšetřovací duo mi sice zpočátku nebylo moc sympatické (na můj vkus byli agentka Parker a Nathan až moc chladní), ale s každým dalším dílem jsem pochopila, jak skvěle jsou ty postavy napsané a nakonec si je oblíbila (vlastně celé městečko). Některé díly jsou sice slabší a děj je někdy až moc předvídatelný, ale to vyvažují opravdu brilantní epizody (např. 4, 9, 10, 13). V červenci 2011 by se měla vysílat 2. série, a jelikož ta první skončila hodně otevřeně, nemůžu se jí dočkat a myslím si, že by mohla být ještě lepší.

plakát

Upíří deníky (2009) (seriál) 

1. série - Velmi dobrý seriál o upírech. Je ale třeba vydržet i po Pilotu, ten je totiž nejslabší, a pak je to díl od dílu lepší. Velkou zásluhu na tom má Ian Somerhlader. Už bylo dost přesládlých, bolestínských upírů, kteří se snaží lidem přiblížit co nejvíc. A jeho Damon je přesně pravý opak – cynik, užívající si své upírské schopností. Nechybí humor, napětí a romantika. Nejlepším a nejzajímavějším v seriálu je milostný trojúhelník, ale děj kolem hlavní osy občas nudí. Čarodějnickou linii s Bonnie považuji za vůbec nejslabší. Také by pomohlo, kdyby ubylo milostného svěřování Stefana a Eleny. The Vampire Diaries je sice lepší a dospělejší než Twilight, ale například na True Blood nebo Being Human prostě nemá. 2. série - je mnohem lepší než první. Je mnohem akčnější, hororovější a méňe kýčovitá a sladkobolná. Navíc je tam skvělá Katherine. Proto zvyšuji na ****.

plakát

Bejvalek se nezbavíš (2009) 

Největší devízou této romantické komedie je její obsazení. Velmi dobře byl zvolen ústřední pár. I když McConaughey není můj oblíbený herec, tady byl okouzlující. O nejlepší a nejzábavnější momenty se však postaral Michael Douglas a Emma Stone. Kvalita klesá v druhé půlce filmu. Je to vše moc uspěchané, přeměně hlavního hrdiny jsem vůbec nevěřila. Co ale vidím jako největší problém, je nedostatek romantiky, hlavní hrdinové příliš společných scén nemají a odbytý konec mně vyloženě zklamal. Ale na druhou stranu jsem se nenudila, a proto silné 2*.