Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie

Recenze (221)

plakát

Vetřelci v nás (2013) (TV film) 

Hodně zajímavý až přelomový dokument, jen mi chybělo pořádné závěrečné vyhodnocení rozdílů mezi indiánskou a městskou komunitou, když už tomu tedy věnovali polovinu stopáže. Rozhodně by to měli vidět hygienici a učitelky ve školkách, které polévají dětem ruce dezinfekcí a ani je pořádně nepustí ven.

plakát

Rivalové (2013) 

Pěkná studie dvou různých typů úspěšných lidí v jejich vzájemné konfrontaci. Jeden je vyhraněný přírodní talent, který proletí životem rychle a naplno a je schopen jej i nasadit, druhý je uzavřený, pracovitý, s železnou vůlí a sebekontrolou. Po technické stránce skvěle zvládnuté záběry závodů, z některých až mrazilo. Film si užije i člověk, který se o formule nezajímá.

plakát

Godzilla (1998) 

Běžte do háje, tohle je nejlepší blockbuster 90. let!

plakát

Konec světa byl a bude (2012) (TV film) 

Ani mi to nepřišlo jako dokument o konci světa, ale spíš o osudu Mayské civilizace a některých jiných. Bohužel ani ta naše se nepoučila z historie. Pokud jsou přírodní zdroje zatíženy na maximum, způsobuje to nestabilitu systému a stačí už jen malý podnět k vyvolání obrovských škod.

plakát

Jsme ve vesmíru sami? (2009) (TV film) 

Čekal jsem pavědecké bláboly o ufonech, ale v tomto dokumentu předkládají přední astrobiologové, většinou při NASA, zajímavá fakta a důkazy, byl jsem příjemně překvapen.

plakát

Dealer (1996) 

Kdo trochu ví, jak to chodí na ulici, musí uznat, že tento vhled je dost realistický a taky poučný. Mám nového oblíbeného režiséra - Nicolas Winding Refn je Dán, který netočí naivní pozérské blbůstky jako Američané, ale kvalitní, trochu nepříjemná dramata s osobitou kamerou a atmosférou. Příběhy nejsou moc složité, za to skvěle podané. Jeden z nejlepších debutů co jsem kdy viděl.

plakát

Strach a hnus v Las Vegas (1998) 

Jak se fetovalo v 70. letech? Úplně stejně jako dnes! Je to strhující jízda, hromada hlášek a šílených situací, jejichž středobodem jsou zejména halucinogeny (jedná se o období největšího rozmachu LSD v USA). Johnny Depp a Benicio Del Toro hrají tak přesvědčivě, že by snad nikdo neuvěřil, že nemají žádné zkušenosti. Dobře jsem se bavil, ale nejedná se o komedii kýčovitou a hloupou, ale docela realistickou a místy i hořkou. Nejvíce tento film ocení lidé, kteří o drogách něco ví...

plakát

Zázračná planeta II. (2005) (seriál) 

Výborný seriál, který přináší spoustu důkazů, zajímavých spojitostí a nových pohledů na evoluci. Doporučil bych jako materiál do hodin náboženské výchovy.