Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (34)

plakát

Patrik - věk 1,5 (2008) 

Jeden z mála filmů s homotématikou, které jsem viděl a kde se neřeší coming out, zakázaná láska a sexuální orientace není hlavním bodem filmu. Už jen za to si zaslouží pochvalu. Chvílemi smutně dojemné, chvílemi k pousmání. Mě se to líbilo :-)

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Kam se poděl anglický gentleman Sherlock Homes !? Totální zklamání, ztráta času... Dvě hvězdičky za sympaťáka Watsona.

plakát

Líbat Jessicu Steinovou (2001) 

Neotřelý nápad, příšerné zpracování. Uřvané dialogy, za každou větou "sakra", říct "hi" bez dalších stošesti pazvuků okolo v americké romantické komedii asi nejde... Nesympatičtí herci.

plakát

Víkend (2011) 

Film (samozřejmě) osloví především gaye, což je škoda. Být gay není žádný "plezír" a o tom tenhle film je. Se spoustou situací a myšlenek, které se ve filmu objeví a zazní, se gay ve svém životě setká a musí se k nim nějak postavit. Vše podáno tak, jak to opravdu je. Jen mi tam trochu neseděla ta nadmíra drog. Myslím, že bez nich by film vyzněl ještě líp.

plakát

Písně o lásce (2007) 

Drama ? ...muzikál !?... a ještě k tomu romantický...!!!? Původně jsem se na to vůbec nechtěl dívat, ale protože bylo ospalé sobotní odpoledne, říkal jsem si, že lepší než nic... Jaké však bylo moje překvapení ! Smutně zábavná melancholická zápletka s překvapivě zamilovaným koncem. Atmosféra (zřejmě ?) podzimní (nebo ?) jarní Paříže, francouzi se svými nekonečnými obědy a cigaretami :-) Povedené songy, které nenásilně vstupovaly do děje a podkreslovaly momentální nálady. Velmi zdařilé dílko. Ani po týdnech nedokážu vypustit z hlavy.

plakát

Železná lady (2011) 

Šel jsem na tenhle film vyzbrojen recenzemi a komentáři a byl jsem na něj hodně zvědavý. To, co se filmu vyčítá, se mi naopak velmi líbilo - způsob vyprávění, prolínání Margaretiných fantasmagorií se skutečností. Neoznačoval bych film jako životopisný, protože životopis slavné britské političky to nebyl. Byl to film o stáří a o samotě. A výkon Meryl Streep, o kterém se v souvislosti s filmem nejčastěji mluví ? Ano, byla dokonalá, perfektní, úžasná. Je až neuvěřitelné s jakou přesvědčivostí dokáže zahrát starou paní, tvrdou a nekompromisní političku, milující manželku. Opravdu hodně dobré.

plakát

Poupata (2011) 

Velikou zásluhu na tom, že film je vysoko nad českým průměrem, mají herci v čele s Vladimírem Javorským.

plakát

Yong jiu ju liu (2009) 

Ačkoliv se jedná o první díl trilogie, viděl jsem Permanent Residence až jako druhý v pořadí, po Amphetamine. Oba dva filmy mají téměř shodný ústřední motiv. Permanent Residence mi přišel více rozpracovaný a asi i více "akční". Zmiňovaná nahota nepůsobí prvoplánově ani vulgárně. Ač se film odehrává v reálných kulisách, působí mysteriózně a skoro magicky. Jakoby zasněné podání skutečnosti lahodí oku i mysli :-)

plakát

Amfetamin (2010) 

Zvláštní kontrast mezi přetechnizovaným Hongkongem a snovým příběhem o další z mnoha podob lásky. Vizuálně velmi působivý film. Kouzelně zasněný děj chvílemi na hranici chápání, i přesto jako celek logické a celkem přehledné.

plakát

Le Fil (2009) 

Docela zajímavý příběh shazuje nepříliš dobré zpracování. Chtělo to asi jít víc do hloubky. Oddechovka na sobotní odpoledne. První polovina filmu mi přišla trochu nudná. Sympatičtí herci a především stále krásná a půvabná Claudia Cardinale. Dáma s velkým D a jedna z těch, která dokáže stárnout opravdu s velkým šarmem.