Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 651)

plakát

Na vlastní nebezpečí (2007) 

Pěkné záběry krajiny. Ale to je to jediné, čeho se divákovi v tomhle zcela stupidním filmu dostane.

plakát

Na odstřel (2009) 

Russell Crowe si zahrál mírně zpustlého investigativního novináře a povedlo se mu tuto roli zahrát perfektně. Ostatní mu spíš jen sekundovali, ale šlo jim to velmi dobře. Mám rád, když je thriller inteligentní a to tenhle rozhodně byl. Jen toho Afflecka bych prostě neobsazoval.

plakát

Muž na Měsíci (1999) 

Miloš Forman natočil skělý film o člověku, který by mě nepřinutil ani k lehkému pousmání, natož k velkému smíchu. Nechápal jsem, čemu se ti lidé tak smějí. Pro mě byl Andy Kaufman obyčejný trapák a nic víc. Nicméně film je to dobrý. Poněkud paradoxně, to uznávám, když je to o blbečkovi. Ale Forman je prostě velký režisér.

plakát

Mr. Brooks (2007) 

To jsem takhle sedl a koukám, že se objevují staré známé hvězdy, jejichž záře poněkud pohasla, a čekal jsem, že mi předvedou něco spíš průměrného, na co se docela snadno zapomene. Ale jaké bylo moje překvapení, když se začal odehrávat nejen zajímavý film, ale také pěkně mrazivý, když si to tak člověk všechno domýšlel do důsledků. Skvěle zahrané a zrežírované.

plakát

Monstrum (2008) 

Ani se mi nechce věřit, že jsem tohle dokoukal do konce. Nějaká obluda napadne Manhattan a všechno je to snímáno ruční kamerou, přesněji digitální kamerou, kterou si natáčíme různé večírky a kalby, no a takhle ve stylu Blair Witch zdrhat a zdrhat a ječet... No prostě hrůza. Tohle mě teda fakt obloukem minulo.

plakát

Moje borůvkové noci (2007) 

Takový malý až komorní film o spřízněných duších, o hledání a zapomění, to vše s příchutí borůvkového koláče se zmrzlinou. Nemělo to vyloženě lahodnou chuť, ale trpko v ústech mi rozhodně nezůstalo.

plakát

Můj Vůdce: Skutečně skutečná skutečnost o Adolfu Hitlerovi (2007) 

Němci si udělali prdel z nacistů a docela jim to skřípe. Sem tam se objeví nějaký ten povedenější fór, nebo spíš fórek, jenže ono to od Němců vyznívá celé tak nějak dost nepatřičně. On je sice režisér Žid, nicméně to nic nemění na faktu, že čeho je moc, toho je příliš.

plakát

Milk (2008) 

Především velký potlesk Seanu Pennovi, který tak skvěle zahrál aktivistu za práva homosexuálů Harveyho Milka. Bylo to vskutku ošemetné, protože chvílemi se dostával až na samou hranici, za níž vznikají vtipy a všelijaké ty stereotypy o homosexuálech. Ale Penn to dokázal skvěle ustát. Já jsem až dosud o Milkovi vůbec nic nevěděl a jsem rád, že jsem se dozvěděl prostřednictvím tohoto výborného filmu.

plakát

Milenci (2008) 

Takový vcelku obyčejný příběh, který se mohl odehrát prakticky kdekoliv. A právě ta obyčejnost je největší devizou filmu, protože ho činí uvěřitelným. Joaquin Phoenix a Gwyneth Paltrow spolu fungují perfektně a vůbec všichni herci podali skvělé, až minimalistické výkony.

plakát

Máj (2008) 

Převádět Máj do filmové podoby byla blbost, protože to prostě nejde. Vznikl tak film, který není vizuálně až tak špatný, ale všechno ostatní je blbost, blbost a zas jen blbost. Ještě že má Sandra Lehnertová pěkná prsa, ta by Karel Hynek jistě ocenil.