Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Oblíbené filmy (6)

Amarcord

Amarcord (1973)

Pro mě nejkrásnější Felliniho film - humorný, vlídný, chvílemi tragický, krásná hudba ladící s obrazy. Opravdová lahůdka a zasloužený Oscar.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

K tomuhle filmu už bylo myslím řečeno vše, a to lidmi mnohem povolanějšími, než jsem já. Pro mne je to super film se skvěle napsaným scénářem a mohu na něj koukat pořád dokola, aniž by mě někdy byť je na chvíli nudil.

Zlaté opojení

Zlaté opojení (1925)

Zlaté opojení byl první Chaplinův celovečerní film, který jsem před lety viděl. Do té doby to byly jen krátké filmy, které jsem měl rád, a najednou tu byl přes hodinu dlouhý film, což pro mě bylo jako zjevení a já jen s úžasem koukal, jak skvělým herecem a režisérem Chaplin byl. Všechno ve filmu perfektně funguje - gagy, smutek, sentiment, uličnictví. Jen ta verze, kterou jsem viděl tehdy pouze s mezititulky byla lepší, protože verze s Chaplinovým komentářem docela ruší tu krásnou pohodu, kterou divák zažívá při sledování němých filmů.

Americká noc

Americká noc (1973)

Tenhle film, to je opravdová lahůdka pro všechny, kdo mají filmy rádi. Nejkrásnější hold filmu, jaký mohl být natočen. Merci beaucoup, monsieur Truffaut.

Gauneři

Gauneři (1992)

Tarantino začal ve velkém stylu. Jeho prvotina je patřičně drsná, skvěle zahraná podle perfektního scénáře.

Lawrence z Arábie

Lawrence z Arábie (1962)

Slavný film o plukovníkovi T. E. Lawrencovi, člověku, který byl velmi vzdělaný a coby anglický důstojník vstoupil za první světové války na Blízkém východě do dějin jako postava poněkud rozporuplná, nicméně tím, že dokázal spojit rozhádané arabské kmeny a postavit se moderní turecké armádě výrazně zamíchal válečnými kartami. Film je to vskutku velkolepý. Skvělé herecké výkony a jedinečná režie. Snad všechny záběry jsou vyloženě pastvou pro oči. A k tomu navrch ještě hudba, která je nezapomenutelná.