Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (3 703)

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Fallout 2 je jedna z mejch nejoblibenejsich her, takze na tohle jsem se tesil jak malej a zaroven jsem se obaval, ze z toho bude kolosalni pruser. A ackoliv se nekona nejakej serial roku a podobne, jak by se podle hodnoceni mohlo zdat, nastesti jsme dostali hodne nadprumernej serial. Problemy tu jsou v podstate dva. Celej ten svet vypada oproti hram desne prazdne, kde jsou vsichni ti mutanti, roboti, zrudy? Vetsinu casu tak v cely pustine vidime jen hlavni hrdiny a sem tam par vidlaku. Druhej problem je samotnej pribeh, chapu, ze projekt za takovyhle prachy nemuze bejt cilenej jen na fanousky a vlastne mi prislo, ze tu toho pomrkavani na hrace zas tak moc neni, takze tu je i spousta vysvetlovani veci okolo, jenze ty jednotlivy linky proste nejsou buhvijak zajimavy, i kdyz se vse nakonec hezky prolne. Navic proste ty vaty, kdy se nic nedeje, je v jednotlivejch dilech az zbytecne moc. Jinak je to ale pecka. Naprosto uchvatna vizualni stranka, az na par drobnosti fajnovy triky, k tomu skvela hudba, proste jak ozivla hra. I kdyz ta ma tu atmosferu precijen jeste o fous lepsi, ale i tady je skvelej mix cerny komedie s thrillerem. Hlavni trojice jsou sympataci, skoda, ze ghul (vypadajici jak bracha Deadpoola), jakozto nejvic cool postava ma nejmin prostoru. Naproti tomu "rytir" Bratrstva oceli se na muj vkus az moc casto chova jak retard. Kdyz uz je nejaka akce a bohuzel ji neni zas tolik, tak je to natoceny naprosto libove a vse je krasne spinavy a krvavy. A i kdyz pribeh neni buhvijakej, stejne je clovek napnutej, jak to skonci. Takze za me spokojenost, mohlo to sice dopadnout lip, ale taky daleko hur a fakt doufam v druhou serii. Mam chut zase nahodit Fallout 2.

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Original jsem nevidel nebo si ho nepamatuju, ale tady jsem dostal vicemene presne to, co jsem po traileru cekal. Od zacatku do konce pohodova blbost, kde se vetsinu casu vlastne nic moc nedeje a s nejakym pribehem nebo scenarem se tu nikdo nezdrzoval a clovek tak jen ceka na s pribejvajici stopazi cim dal tim drsnejsi bitky. O nic jinyho tu fakt nejde. Sem tam je to vtipny, sem tam tu je pekne natocenej souboj, do toho super sympatickej nabusenej Gyllenhaal, kterej tu je za neporazitelnyho machra a vetsinu casu se uculuje jak retard a prekvapive fajn McGregor, kterej si tu hraje na nejvetsi macho. Ve vysledku mam tak jedinou zasadnejsi vytku jen k sileny a naprosto zbytecny stopazi, nejakejch 80 minut by naprosto stacilo, aspon by se vyhazela ta vata okolo. Proste takovej ten film, u kteryho se bavite a vlastne ani nevite proc a klidne u toho muzete treba uklizet a o nic neprijdete. Solidni 3*.

plakát

Mladá dáma (2024) 

Asi jsem od toho cekal neco jinyho. Prvni tretina se snazi vytvaret nejakej pribeh a clovek si v podstate od zacatku rika, co v tom je za hacek a kdy uz se konecne zacne neco dit. Vetsinu akce si tvurci nechali do zbylejch dvou tretin a misto nejakyho velkyho fantasy tu najednou mame jen takovou nahanecku s drakem v jeskyni. Ale ono to vlastne docela staci, svym zpusobem to je i trochu originalni, misty to je napinavy, vizualne naprosto v pohode a drak udelanej vylozene hezky. Navic Millie to clovek i veri a dobre se na ni kouka. Takze za me vlastne nakonec docela spokojenost za lepsi 3*.

plakát

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024) 

V podstate bych sem moh asi skopirovat komentar k prvnimu dilu a bylo by to jedno. Proste jak kdyby clovek dal pokracoval ve sledovani prvniho filmu, kde se nejdriv postavy daly dohromady a ted cekame na zaverecnou bitvu. Vlastne ani nebyl duvod, delat z toho dva filmy, stacilo by tady vyhodit prvni pulku, kdy se nic nedeje a sledujeme jen sklizen obili v hromade zpomalenejch zaberu a zbytek proste nafarit k prvni casti. Clovek tak jen ceka, kdy si daj vsichni pres drzku a je mu vlastne uplne fuk, kdo umre, kdo prezije a nebo vlastne i kdo vyhraje. Trikove to je prumer, akce nic moc novyho neprinasi a postavy nemaj co hrat. Misty to je krapet zabavny, misty nudny, misty spis smesny. Kdyby se to nebralo aspon tak desne vazne a netvarilo se to, jak kdyz si Snyder dela pudu pro x dalsich filmu. Za me po vsech strankach prumerny sci-fi becko, ktery by daleko lip fungovalo jako pilot k serialu. Takze stejne jako v pripade prvniho dilu slabsi 3*. Tentokrat aspon nejsem zklamanej, protoze jsem uz nic necekal.

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Vlastne prijemny prekvapeni a po slabsim druhym dilu zase slusna zabava. Prvni komictejsi pulka ala Cesta do stredu Zeme je hodne fajn, clovek se musi kochat tim ujetym mikro svetem, tvurci se tady fakt vyradili a i kdyz triky nepatri k uplny spicce, rozhodne se na to moc pekne kouka. Druha pulka bohuzel sklouzne k typickymu Marvel digibordelu, kterej pripomina nejaky YA Star Wars, akce je sice fajn, zaporak je sice tradicne blb, ale aspon nevypada jak chcipacek a druhej zaporak potesi. Nicmene dej svizne odsejpa, sem tam padne nejaka fajn hlaska a herci jsou super sympataci, takze za me vlastne proc ne.

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

Vlastne prekvapive docela fajn zalezitost. Ze zacatku jsem si sice rikal, ze to asi nedam, jelikoz je uvod jen montaz starani se o dite a chcani do huby, ale nastesti se to za chvili rozjede. A je to vlastne jizda od zacatku do konce. Akce sice neni buhvijak uchvatna nebo originalni, triky jsou znacne nevyvazeny od vylozene spatnejch po slusnej nadprumer a misty to vypada jak vykradacka jinejch filmu, at uz Star Wars nebo Pan prstenu, pribehove nezajimavy a zaporak stejne jako minule tezce nudnej, ale herci jsou docela sympataci, dej svizne odsejpa, je to slusnej mix komedie, akce, krapet hororu a hlavne je to proste zabava s chytlavou hudbou. Takze po poslednich komiksovejch pruserech vlastne hodne slusny.

plakát

Barbie (2023) 

Naprosto neskutecna jizda od zacatku do konce. Film od prvni do posledni minuty uhani v silenym tempu a fakt tu neni snad zadny hluchy misto, perfektne vizualne udelanej Barbie svet, skvely fory a napady, paradni hudebni cisla a celkove skvela hudba, skvele obsazeny herci v cele s vynikajicim Goslingem a perfektni Robbie. Pribeh je sice krapet banalni, ale naprosto dostacujici, clovek jen musi ignorovat ty stupnujici se feministicky kecy a to, ze vetsina postav se chova jak dementi. Ja se bavil vyborne od zacatku do konce.

plakát

Blue Beetle (2023) 

No vlastne jsem cekal daleko vetsi pruser. Tohle je nicim neurazejici, svizne odsejpajici, mistama vtipna komiksarna, ktera kdyby nevznikla, tak se vubec nic nedeje, ale na jedno skouknuti uplne v pohode. Akce je natocena docela slusne, zaporak je v pohode, triky slusnej prumer a hlavni hrdina s jeho rodinkou sympataci. Sice je titulni hrdina takova vykradacka Iron Mana riznuta Spider-Manem a Green Lantern, ale to me nijak netrapilo. Strihac se sice hlavne v prvni pulce mohl vic snazit, ale nic hroznyho. Takze za me zabavna blbost na jedno skouknuti a lepsi 3*.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Asi jsem cekal moc. Dostal jsem sice fajn fantasy, kterejch je posledni roky jak safranu, ale proste me to nijak zvlast nestrhlo. Vlastne je tu vsechno v poradku. Je tu super sympaticka hlavni particka, ktera hlaskuje jak o zivot. Jsou tu dostatecne kvalitni zaporaci. Triky naprosto v pohode a celkove vizualni stranka hodne fajn. Hudba sice nic nezapomenutelnyho, ale taky v pohode. No a souboje celkem napadity. Jenze jako celek se ten film tak strasne tahne, clovek furt ceka, kdy se to rozjede, ale tohle je jen takovy skakani mezi jednotlivejma prostredima. Po hodine a sestaveni tymu jsem si rikal, ze ted uz to zacne a bohuzel jsem si to nakonec rikal az do konce filmu. Stopaz je navic celkem prestrelena, i kdyz nuda fakt nehrozi. Jako celek je to proste vsechno hrozne fajn, ale proste to na me z nejakyho duvodu neucinkovalo. Ale rozhodne bych bral druhej dil.

plakát

Flash (2023) 

Nemuzu si pomoct, ale ja se bavil, je to sice takovy guilty pleasure, ale je fajn zase jednou videt komiksarnu, ktera se nebere uplne vazne. Muschietti to ma tezce na haku a i kdyz tu samozrejme nesmi chybet typickej DCEU digibordel ala Snyder, navic se spis podprumernejma trikama, vetsinu casu tu je spousta ujetejch napadu, forku, hlasek. Navic ma film skvelou hudbu, dej svizne odsejpa a je tu spousta cool scen. Co se tyce hercu, o Ezrovi si muzu myslet co chci, ale v tyhle roli je proste naprosto dokonalej, neco jako Holland a jeho Spider-Man. Jasne, dvojka nervni Barry a retard Barry jsou castokrat na pest, jenze zaroven jsou vtipny a skvele zahrany. Z ostatnich potesi ocekavane hlavne skvelej Keaton. Na druhou stranu, treba takovej Shannon tu vubec nemusel bejt, fakt vypada, ze tu je z donuceni. Co se tyce camei, to je spis takovy wtf, ale pobavi. Celkove proste zabavna kravina svizne odsejpajici od zacatku do konce a lepsi 4*.