Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (3 701)

plakát

Černá smrt (2010) 

Drsna historicka depka, kde je vse radne temny, spinavy a krvavy a nekona se zadnej happy-end a kdyz nad tim tak premejslim ani jedina optimisticka scena. Tady od zacatku do konce lidi chcipaj na mor, fanaticky se tu prosazuje vira, proste depka. Jedinej problem je, ze celej dej si vystaci s cestou bandy zoldaku do vesnice a nic moc se nedeje a tudiz se celej film lehce tahne. Nijak zvlast to ani nezachranujou herci, ktery nemaj moc co hrat a tak se aspon tvari drsne, ale aspon pusobi docela charismaticky. Zminil bych pouze Tima "Percyho" McInnernyho, kteryho jsem pekne dlouho nevidel, popravde nevim, ze bych ho videl jinde, nez v Cerny Zmiji a tady si dal docela drsnou roli, coz me vcelku prekvapilo. Slabsi 4*.

plakát

Super Mac (2010) 

I kdyz tu na to vsichni blejou sracky, ja se naprosto kurevsky bavil, takovejhle naklad sem fakt necekal. Tentokrat se parodujou vsechny ty akcni filmy o velkejch drsnacich, bejvalejch marinacich, baretech a vojacich s padesati vyznamenanima a samozrejme jak uz nazev napovida taky MacGyver. Film se rozjede behem minuty a uvodni seznamovaci pulhodinka je totalni rezba, pak uz se sice najde sem tam nejaky to hluchy misto, ale ty povedeny silne prevazujou. MacGruber si mysli, ze je neco mezi Rambem a MacGyverem, takze vymejsli stupidni vychytavky s celerem, provazkem a podobnejma vecma, do toho rve krky, neustale hazi nejaky super kokotsky hlasky o perech a Will Forte je v ty roli naprosto bezchybnej. Z ostatnich bych pochvalil hlavne Kundu Kilmera, kterej si toho zaporaka fakt uziva. Proste 90 minutova jizda narvana dobre natocenejma prestrelkama a akci, ktera se neboji ani nejakyho toho krvavyho cakance, spoustou hlasek a super dementnich a super vtipnejch scen s ultimatnim hovadem v hlavni roli.

plakát

Orphan (2009) 

Pro me docela prijemny prekvapeni. Sice ne pribehove, tyhle posahany deti jsou v hororu kazdou chvily, ale je fajn, ze "roztomila holcicka" si nehraje na roztomilou moc dlouho a uplyne chvilka a zacne vyvadet. A nastesti ne nejak skryte, kdy by clovek jen hadal, co provedla, tady jde pekne otevrene do akce a pomaha si treba kladivem nebo benzinem. Akorat je skoda, ze i pres par hodne silnejch scen a par slusnejch lekacek nema film buhvijak napinavou a hororovou atmosferu. Nicmene i ty slabsi chvile zachrani herci, Sarsgaard a Farmiga hrajou na horor skvele, Roden v pidi rolicce potesi a Fuhrman je proste perfektni, sice to pusobi tak trochu na efekt - ted se tvar mile a ted se honem mrac a jeji neustaly vyskakovani na vsech mistech soucasne je trochu prehnany, ale funguje to a jeji zaverecna promena me fakt prekvapila, docela zajimava pointa. Takze celkove slusny 4*.

plakát

Deathstalker III – Nájezdníci z pekla (1988) 

Tak necekane tu opet mame novyho predstavitele Deathstalkera a tentokrat je to fakt traged. Sice vypada docela sympaticky, ale je to silenej slusnacek, skoro se nesape po zenskejch a svaly zapomnel asi doma. Ono celkove je to takovej nejvymeklejsi dil, souboje jsou diky naprosto idiotskejm zvukum naprosto smesny, kdyz uz nekdo nekoho rizne je videt, ze na tele nema ani skrabanec a pribeh je v podstate potreti to samy, zase deme zabit carodeje a zachranit princeznu. Aspon, ze hudba uz neni tak infantilni. Asi nejslabsi dil.

plakát

Deathstalker II – Duel Titánů (1987) 

Tak Deathstalkera tu hraje jinej herec, coz je otazka, jestli je dobre nebo ne. V prvnim dilu to byl blbe cumici namakanej borec. Tady to je takovej vecne vysmatej, machrujici frajirek s ne moc svalama, takze zatimco v jednicce pripominal spis Conana, tady je to neco jak Robin Hood. Navic uz to neni ten tvrdak, sice jakmile vidi nejakou zenskou, zacne myslet gatema, ale jinak je to pomahajicici slusnacek. Ono celkove to ubralo na brutalite, zadny usekany koncetiny, minimum krve. Co bych pochvalil je vic konzistentni dej, zatimco jednicka byla dost zmatena, tady to na sebe hezky navazuje, souboje sice nejsou buhvijaky, ale jsou prehledny a odviji se na fantasy dostacujici pribeh o zniceni carodeje a dosazeni princezny na trun. Do toho sem tam boje s bojovnikama, zombikama nebo treba amazonkama, takze v tomhle ohledu v pohode. Problem je, ze hudba je neustale desne infantilni, jsou tu pouzity sceny z prvniho dilu, ale hlavne je to silena sranda. Takhle se fakt nenasmejete ani u lecktery komedie, neda se to brat absolutne vazne, vetsina scen fakt rozesmiva, napomaha tomu taky ta uchylacka hudba, vecne vysmatej Deathstalker a roztomiloucka naivni princezna. Jenze ackoliv to asi nebyl zamer tvurcu, prave diky tomu jsem se tech 80 minut slusne bavil. Lepsi 3*.

plakát

Deathstalker I (1983) 

No v podstate jsem dostal to, co jsem cekal. Na fantasy solidni pribeh o zachrane kralovstvi a princezny, turnaji bojovniku a zniceni carodeje, sem tam nejakej ten souboj, nejakej ten cakanec krve, useknuta hlava nebo ruka a hromada koz. Taky je fajn, ze Deathstalker neni zadnej ultra kladas vrhajici se do nebezpeci za zachranou kazdy zensky, ale taky trochu parchant, kterej jakmile vidi zenskou, hned se ji hrabe po kozach, hazi neustale nejaky pozy s mecem, sype ze sebe hlasky a je videt, ze obcas i zasel do posilovny. Problem ale je, ze krome toho, ze to cely vypada radne lacine ve stylu zajdem do lesa a neco natocime, taky je to dost mizerne sestrihany, neprehledny souboje, sceny na sebe obcas vubec nenavazujou, do toho stupidni dialogy, zadny napeti, naopak to kolikrat spis pusobi smesne a castokrat naprosto spatne vybrana hudba. K tomu si pridejte, ze ackoliv je Deathstalker docela fajn, herecky umeni ma nulovy, coz ostatne plati o vsech zde pritomnejch, charisma taky moc nepobral a neustale ma stejne vymletej vyraz. Ale tech 80 minut se u toho vydrzet da.

plakát

Cemetery Junction (2010) 

Hodne prijemny prekvapeni. Paradni dobova atmosfera s perfektnima pisnickama a do toho pribeh nekolika kamosu, ktery nechtej shnit v nejaky prdeli na okraji mesta, kde se da akorat cumet na televizi nebo pracovat v tovarne. Mame tu hlavni trojku v sestave slusnacek, kterymu dela fotrika v maly, ale vyzivny roli Ricky Gervais, neustale nekoho urazejici a na neco nadavajici, pak tu mame pana drsnacka, kterej neustale urazi svyho fotrika a samozrejme nesmi chybet dobytkar, kterej kazdyho opruzuje se svejma stupidnima historkama typu dostal jsem dva druhy chleba. Krome toho par fajnovejch vedlejsich postav, bohuzel Merchant opravdu v pidirolicce, ale zase tu je naprosto brutalni humusackej sefik restaurace. No a nez nejaka super komedie to je spis takova tragikomedie spadajici casto do drama. Nastesti to ale neni tragikomedie, ktera vas napadne, kdyz si vybavite cesky "skvosty" poslednich let, ale fakt vysoce prijemna, skvele koukatelna a s pohodovou atmosferou zalezitost s naprosto skvelejma a sympatickejma hercema a i kdyz to neni na 5* s chuti je tam soupnu, protoze me to fakt potesilo.

plakát

Pod kápí (2009) 

Jako starej dokument natocena ctyricetiminutovka priblizujici zrod Minutemanu, je ze zacatku docela zajimava, kde puvodni Suva vypravi, jak to vse zacalo, jenze postupne to sklouzne do nudy, kde se clovek nic novyho nedozvi a neni to ani zajimavy. Nicmene styl pripominajici starej dokument je vybrousenej k dokonalosti, cemuz taky napomahaj vtipny dobovy reklamy a McHattie je proste charismatickej typek, takze to ty 3* da.

plakát

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě (2009) 

No tak tohle se moc nepovedlo. Absolutne totiz netusim, co to ma spolecnyho s Watchmenama. Cely je to jen jednoducha historka o silenym kapitanovi plujicim na voru sestavenym z mrtvol za zachranou manzelky a dcer. Je sice fajn, ze je to cely radne drsny, temny a krvavy, ale neustale se jen mluvi a nezachrani to ani charismatickej hlas Butlera. Navic konec je fakt lehce odhadnutelnej a animace nijak neoslni. Nicmene tech 20 minut se u toho zabavit da.

plakát

Twilight sága: Zatmění (2010) 

Asi bych zacal s kladama, protoze to bude za chvily vypsany. Prvni diskutabilni klad je to, ze je to po treti naprosto to stejny, coz znamena, ze kdo nevidel predchozi dva dily, velmi rychle se zorientuje. Druhej klad je Slade. Ten sice neni zadnej velkej skvelej reziser, nicmene pokud jde o vybudovani atmosfery, je docela schopnej, coz predved i tady a tak se da rict, ze nektery akcnejsi sceny precejen trochu ty atmosfery a napeti pobrali. No a tim koncim, zbytek uz jsou jen zapory, skoro uz me ani nebavi je u kazdyho dilu Twilight psat, jenze mi to proste neda. Ani Slade z hovna (mineno scenare) proste nevykrese nic skvelyho, takze postavy se tu opet bez nejakyho aspon naznaku pribehu jen tak motaj, neustale si vyznavaj lasku, trapi se a vsichni maj dlouhy ustarany pohledy. Ono ale po pravde receno, z takovyhleho scenare by nic nevytahli ani jiny herecky kapacity a Stewart, Pattinson a Lautner jsou navic mizerny herci, coz ve spojeni s mizernym scenarem zadelava na katastrofu. Dalsi problem opet souvisejici se scenarem jsou hyper trapny a kolikrat smesny dialogy, kdy sem kolikrat absolutne nechapal, jak neco takovyho muzou pronaset. Coz vzhledem k tomu, ze vetsinu dialogu si tu clovek vyslechne dvakrat nebo trikrat je taky zasadni pruser. Jinak film je ale docela solidne natocenej, coz neznamena, ze by se jednalo o nejakej zazrak, ale pouze to , ze nebudete mit pocit, ze byste si meli k televizi pripravit kybl. Triky docela ujdou, nicmene to hopsani upiru, pripadne vlkodlaci, nijak uzasne nevypadaj. Celkove bych rek, ze se z dosavadnich trech dilu jedna o ten nejkoukatelnejsi, nerikam nejlepsi, protoze ono rict, ze tohle hovno smrdi min nez ty dve dalsi neni buhvijaka pochvala. Nicmene na ty tri se to tentokrat dostalo.