Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (182)

plakát

Adamova jablka (2005) 

Další ze severských dramat, které mě spolklo jak malinu. Komorní příběh o víře, Bohu, Ďáblovi a skupince bizardních postav u kterých nevíte, jestli se máte smát nebo plakat.

plakát

Antikrist (2009) 

Film, který je pro mě velmi těžké uchopit a a vstřebat, přesto jsem jím umělecky obdarovaný a fascinovaný. Prolog Antichrista je audiovizuálně dokonalý obraz stvořený géniem. Nehodnotitelné systémem hvězd.....

plakát

Argo (2012) 

Nevím proč, ale filmy z prostředí arabského světa mě většinou usadily do křesla a neodpoutaly moji pozornost až do samotného konce. Možná to pramení z respektu, který mám před kulturou a společností "muslimského světa ", možná jen ze strachu. Argo je krásně zpracovaný snímek, vizuelně dobově vybroušený s velmi přesvědčivými rolemi ústředních postav. Skvělý filmový zážitek podtrhuje nádherný hudební doprovod.

plakát

Atentát v Ambassadoru (2006) 

Noblesní konverzačka, která neopouští hranice hotelu Ambassador v době volební kampaně Roberta F. Kennedyho na post prezidenta Spojených států. Spíše než politický film jde o mozaiku příběhů několika lidí z hotelu, kteří žijí své osobní osudy, ale současně jsou společně naplňovány enthusiasmen a očekáváním nové kennedyovské doby.....Zlatá šedesátá léta !!!

plakát

Ať vejde ten pravý (2008) 

Krásné dílo, protkané krví, provzdušněné svěžím severským vzduchem, uhlazené platonickým vztahem dvou dětských hrdinů.....Jsem nadšený !

plakát

Až tak moc tě nežere (2009) 

Skvělá zábava. Nesnažte se hledat v partnerství nějaké zákonitosti, nepodceňujte svátost manželství, otevřete oči, nastražte uši a snažte se zachytit signály vysílané pohlavními protějšky ;-)

plakát

Bez soucitu (2010) 

Hodně, ale hodně hustej Travolta....jinak nic.

plakát

Billy Elliot (2000) 

Ve svých komentářích se snažím na co nejmenší ploše obsáhnout to, co ve mně film zanechal. Rozporuplnost socializačního procesu Billyho Elliota daná revoltou nižší hornické vrstvy a objevením obrovského talentu k tanci a baletu vytvoří silný emotivní náboj. Krásný vztah otce a syna, vyjímečnost, sázka na všechno a šťastný konec jsou osvědčenné karty, které Stephen Daldry rozdal velmi dobře a vytvořil skvělý film.