Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (811)

plakát

Bohouš (1968) (TV film) 

Chuťovčička:)

plakát

Fenomén Dukla (2021) (TV film) 

Samice, Špotyna, Honza Železný, Ondřej Synek, Kača Neumannová, Bugár, Ploc, Hejnová, Zátopková, Pepi Dostál, ... a podíváme se i do kuchyně Dukly, a to doslova.

plakát

Duše (2020) 

Pěna dní, obyčejné je krásné, žij naplno! Výborná hudba, pohodová atmosféra, hodně vtipné převtělení do kočky, odkazy na osobnosti historie, ... 90 %

plakát

Matsés (2018) 

Cenný dokument o málo probádaných místech, jakých se netočí mnoho. To je největší hodnotou tohoto filmu, protože sem se prostě nevydáte. Ve filmu se ale špatně orientuje, chybí jasná dějová linka, která by diváka vedla. Takto musíme hádat, jestli lidé, na které naši hrdinové v džungli narazili, jsou opravdu Matsés nebo někdo jiný. Popravdě to asi nevěděli ani oni. Lepší práce s natočeným materiálem a větší etnografická a geografická odborná průprava (viz Mnislav Zelený, Miloslav Stingl, Jan Dungel, Bohumír Janský) by dodala dokumentu na kvalitě.

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

"Mami, jsem těhotná. Jestli to bude holčička, bude to třetí kurva v řadě." Extrakt příhraničí destilovaný do ve veliké čistoty. A opékání špekáčků na kostech je TOP.

plakát

Kolja (1996) 

"Budu Vás schovávat jako parašutisty, aspoň budu mít nějakou ilegální činnost." Krásná a jaksi uklidňující hořká komedie o odepsaném filharmonikovi, který hraje už jenom v "pekárně" a nostalgicky obvolává svoje exmilenky, aby zahnal osamocení ve věži. A pak mu do života vpluje Nikolajev...

plakát

Pěna dní (2013) 

První půlka je zábavná, třeba takové piano na drinky chce mít člověk hned doma. Pak opadne tempo a po svatbě to můžete rovnout vypnout. Když má film šlapat, tak se díváte na hodinky. A lisdká krysa jako domácí mazlíček vás na páté zhlédnutí vyprudí asi tak, že po ní budete chtít hodit ovladač asi jako po tom oživlém brouko-zvonku. 2,5* zoukrouhlím, s tím, že oceňuji Gondryho nápaditý vizuální styl, na tři.

plakát

Před soumrakem (2004) 

Lepší, zábavnější a v mnohém vyspělejší než jednička. Bavila mě kamera a za zmínku stojí také úplný konec - takové useknutí jsem dlouho neviděl...a teď si čekejte devět let, milý diváci.