Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Fontána

Fontána (2006)

Absolutní zážitek. Nevím co říct. Takhle mě žádný film už dlouho nedostal. V poslední desetiminutovce jsem už ani nedýchal. Spojení Aronofsky & Mansel opět zafungovalo na výbornou a nemám co bych jim vytkl. Vyzuální stránka je kapitolou sama pro sebe. Ústřední dvojice bez komentáře. Minimálně za výpravu si Fontána Oscara zasloužila.

Sedm

Sedm (1995)

Dokonalé, fabulózní. Kdo tohle neviděl, jako by nebyl.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Vrchol naší kinematografie! Neznám lepší (českou) komedii. O hercích se nemusím ani zmiňovat a pochmurný historický kontext, jenž mixuje žánry a navozuje i odlišnou atmosféru je skvěle zachycený. Klasika.

Děkujeme, že kouříte

Děkujeme, že kouříte (2005)

Ještě nikdy předtím jsem se tak nezahleděl do hlavního protagonisty jako v tomto případě. Nick Naylor je od teď můj oblíbený filmový hrdina. Na tomto výřečném a inteligentním chlápkovi stojí celý film. Jeho trefné poznámky doslova uzemní nejednoho reportéra a přitom ještě stihne získat na svou stranu diváky. Ve zkratce: Aaron Eckhart tady prostě zaválel. A není to jediná devíza tohoto filmu. Svižný děj s nějakou tou nečekanou změnou a dobře odměřená stopáž jsou jen dalšími plusy. Dohromady to vše funguje skvěle. Zkrátka vtipné, svižné, kompaktní a cool.