Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (16)

plakát

Gympl s (r)učením omezeným (2012) (seriál) 

Viděl jsem první díl. Popravdě řečeno jsem čekal větší pitomost. Ale proč 4 hvězdy? Je to o mládeži a problémech, kterými žijí. V porovnání s 4teens na vyšší úrovni. Hudba výborná a to co předvedl sbor v závěru - třešnička na dortu. Ano, jsem zatížen na hudební stránku. Možná po dalších dílech změním, ale tady nebyly přehrané emoce, ale tak nějak to příjemně plynulo...

plakát

Sněženky a machři po 25 letech (2008) 

Komedie to není. To na úvod. Narodil jsem se přibližně v době vzniku původních "Sněženek". Dnes je mám rád a připomínají mi mládí na škole atd. Nicméně k jejich pokračování - jak je zmíněno v několika komentářích, je to výpověď lidí, kteří odrostli bezstarostnému žití v socialismu, kde bylo vše naplánovano a všichni měli své jistoty. To je na filmu nejzajímavější. Rozvinutí postav, i když jenom pár, do kapitalismu, jejich bytí a boj s každodenní realitou. Musím pochválit kameru, některé záběry jsou vyloženě luxusní.

plakát

Zamilován (1984) 

Na dnešní dobu trochu pomalejší tempo, ale k tomu filmu to patří. Meryl Streep je prostě PANÍ herečka!

plakát

Sráči (2011) (TV film) 

Tady je něco špatně. Celovečerní film do nedělního prime-time? To si z nás dělá někdo p***l. Když Nova za soukromé peníze vyrobí Expozituru, proč ČT, která má tvořit kulturní hodnoty předkládá takovýto paskvil? Námět zajímavý, ale tím to končí. Vydržel jsem u toho přes přemáhání. Hrozný výběr hudby, kamera otřesná, světlo nepříjemné. Herci asni nehráli. Na studentský film bych řekl bravo! Ale tohle prosím NE! Omlouvám se filmařům z řad studentů.

plakát

Veteráni (2009) 

Romantické. Na severský film až nevídané. Budete ten film milovat. Lidé skoro v důchodovém věku, velmi sympatičtí. Naposledy mě takto dostal "O Schmidtovi" a "Hoří má panenko". Skvělý relax se vším co k tomu potřebujete.

plakát

Šunka, šunka (1992) 

Film jak od Bertolluciho ovšem se závěrem Tarantina. Pokud pocelou dobu pochybujete a drží vás krásné křivky Penelópe, tak závěr stojí za to! Tak poetické!

plakát

Paul McCartney: Dobrý večer, New York City! (2009) (koncert) 

Pokud budu hodnotit dílo jako celek, nemohu dát jinak, než 5. Kapela hraje skvěle, Paul samozřejmě všechno nevyzpívá, ale to je na tom právě to naturální. Natočit záznam a pak jít do studia a přezpívávat to je dnes norma, ale tady to moc nedělali, zda-li vůbec. HBO to prostě umí! Díky! Měl jsem doma skvělou atmosféru, skoro jako bych tam byl.

plakát

Nezapomeň na mě (2010) 

Jedna z prvních scén, kdy se probírá ve škole téma terorismu a vysvětlení Ali (Emilie de Ravin) geniálně kontrastujícíc se závěrem filmu. Už jen kvůli závěru doporučuji! Skvělě funguje chemie mezi hlavními postavami Tylerem (Robert Pttison) a Ali. Velmi uvěřitelné. Nálada filmu hodící se na noční projekci se sklenkou dobrého červeného vína.

plakát

Noc plná šlágrů (2011) (pořad) 

Dávám bod za snahu o připomenutí starších písní.Nejde ani říct českých. Ale to zpracování? Asi ušité hodně horkou jehlou. Nic proti zpěvákům let minulých. Nejsem ani proti playbacku. Ale ať si pan Adamec vzpomene, když točil pro Novu - tam na ty playbacky každý uměl otvírat ústa. Nebo to prostě točili, dokud to nesedlo, tady to fakt byl otřes.

plakát

Nelítostná rasa (2005) 

Ten film říká tolik o nás a naší době. Skvělý Donald Sutherland, který jen tak pluje filmem, jakoby tam ani nebyl, ale přesto ho tam vidíte, cítíte. Božská Kristen Stewart! V jednu chvíli roztomilé děcko, záhy žena plná sexuální energie. Podle stopáže jsem si myslel, že nevydržím, ale vychutnával jsem si i závěrečné titulky.