Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (4)

plakát

Lesní duch (1981) 

Absolutní kult. Pro mě nesmazatelná vzpomínka na první seznámení se s opravdovým horrorem při skupinových videoseancích, hltajíce patnácté kopie zahraničních filmů, v kvalitě připomínající zadělané akvárko. Triky jsou poplatné dané době a mohou dnes působit úsměvně, avšak děsivé atmosféře se nic vytknout nedá. Trochu nelogicky může působit velikost prostor uvnitř chaty oproti záběrům zvenčí, ale to už bych byl opravdu hnidopich. Top scéna: no přece ta s hodinami.

plakát

Gangy z Birminghamu (2013) (seriál) 

Luxusní záležitost s dokonale vymazleným vizuálem. Zpomalovačky fungují skvěle, nedobový soundtrack nepůsobí vůbec rušivě, naopak parádně podkresluje atmosféru. Druhá série okořeněná hereckým koncertem Toma Hardyho. Do plných naprosto bez váhání.

plakát

Kmeny (2015) (seriál) 

Seriál o subkulturách, který snad osloví pouze členy těch či oněch subkultur. Jakési hledání undergroundu v undergroundu. Objektivní obraz nezasvěcenému rozhodně nepřináší. Koukatelný je snad jen díl o punku, který spíše připomíná 13.komnatu Petra Hoška (Plexis), ale zaujme asi nejvíc.

plakát

Get Thrashed (2006) 

Zcela zbytečné pro ty, co metal rádi nemají. Povinnost pro ty, co jím žijí. Možná by se dalo diskutovat o tom, které kapely by mohly dostat větší či menší prostor, ale to je detail. Pěkně poskládaný dokument o tom, jak vznikal v 80.letech tento subžánr . V tehdejší ČSSR této hudbě zrovna pšenka nekvetla, desky se kupovaly draho na burzách, vizuální podobu kapel jsme znali pouze ze stránek pašovaných časopisů, nebo z obalů LP desek. Vidět koncert či klipy v televizi bylo absolutně nemožné. Parádní doplnění informací i po takové době. Dokumentu by slušela i seriálová podoba o několika hodinách.