Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (40)

plakát

Mezi námi zloději (1963) 

Viděl jsem tento snímek mnohokrát a baví mne čím dál víc. Tato precizní politicko-sociální satira naprosto vyčnívá nade všemi. Možná se pro někoho budu rouhat, když napíši, že tento snímek mne baví více než Světáci. Na svou dobu se jednalo o politicky velmi odvážný počin. Bez diskuze a dlouhých cirátů dávám plných pět hvězd. Z komentářů, které jsem tu měl možnost číst, jsem nabyl dojmu, že tento film pochopil málokdo z diváků, což mne překvapuje. Je velká škoda, že tento snímek je zde pohřbený pod nánosem podivných komentářů zmiňujících komunismus, agitaci či dokonce nekvalitu režie. Tento film je naprosto "natřískaný" v dobrém slova smyslu už od kreativních úvodních titulků. Ač snímek ostře parodoval tehdejší poměry a lidskou nekvalitu, stává se dnes opět čím dál více aktuálním a bližším dnešní realitě. Až mne z toho mrazí ...Vás ne?

plakát

Interview s upírem (1994) 

Filmu předcházela dobrá pověst a skutečně, se zaujetím jsem hltal každou minutu. Snímek mne opravdově vtáhl do děje a nenechal na pochybách, že se dívám na něco výjimečného. Avšak potíž nastala v posledních cca 20 minutách, kdy se mi film jevil jako zcela nekonzistentní. Poslední chvíle před titulkami považuji za katastrofu, kterou si film nezasloužil.

plakát

Teletubbies (1997) (seriál) 

Před cca deseti lety bych dal jednoznačně "odpad", jenže časy se mění a já jsem již otcem. Viděl jsem reakce našeho malého a nakonec se sám na to díval (i když z donucení). Uznávám, že struktura každého dílu je psychologicky umě zvolená. Čtyři postavičky na zabití, ale po té dvakrát po sobě jdoucí hraný příběh z reálného života s dětmi. Třeba mě kamenujte, ale ono to fakt na ty děti funguje. Nepřítomnost násilí také není na škodu. P.S. Pokud toto na Vaše děti nefunguje, pak doporučuji Myšáka Mickey Mouse nebo Ovečku Shaun.

plakát

Biblické příběhy: Ježíš (1999) (TV film) 

Jak je na CSFD vidět, toto zpracování se netěší velké oblibě. Nicméně, toto zpracování mě oslovilo tím, že se v něm objevují pochyby. Pochyby nad budoucností víry respektive pochyby nad způsobem pochopení/výkladu Ježíšova odkazu.

plakát

Mrtvý sníh (2009) 

Ano, souhlasím s ostatními, že film byl slabý. Ale posledních cca 10 minut film povyšuje. Tolik humoru by na konci snad nikdo nečekal.

plakát

Uloupené Kosovo (2008) (TV film) 

Tento dokument mne velice zaujal. Proč? Jak napsal "Subjektiv", dokument je sice jednostranný, ale zazněla v něm fakta s příběhy, která zatím otevřeně nezazněla, ač zaznít měla. Protisrbské mediální kampaně, kterou jsme každý den ládováni, už bylo dost. Podobný dokument by bylo zajímavé (a náročné) natočit i o událostech v Bosně, kde došlo ke střetu hned tří stran a sice Chorvatů, Bosňanů (Bosňáci-muslimové) a bosenských Srbů.

plakát

Znamení koně (2011) (seriál) 

Souhlasím s předešlými komentáři. Kde jsou ti koně? Jak moc jsem se na ně těšil. Na druhou stranu oceňuji snahu a trochu toho "koňského/dostihového" prostředí. Seriálů z nemocnic už bylo dost a dlouhých seriálů z nemocnic také. Jako zpestření pátečních večerů to beru a zcela určitě to dokoukám --> a o to tady šlo především.

plakát

Plán 9 (1959) 

Nevím, zda hodnotit necílenou zábavu, jíž jsem byl svědkem při sledování tohoto filmu, či zda mám hodnotit film z pohledu náročnějšího diváka a říct, že všechno bylo špatně. Dost možná by i žáci základní školy byli schopni natočit tento film lépe s tím, že by si kulisy a kostýmy vytvářeli v rámci výtvarné výchovy.

plakát

Řeknem si to příští léto (1977) 

Právě reálná všednost se mi na tomto filmu líbila. A troufám si tvrdit, že se jedná i částečně o psychologický snímek. Samozřejmě, hudba Ursinyho byla též nádherná a už kvůli ní bych snímek doporučil muzikantským fajnšmejkrům. Chyběl kousek a dal bych pět hvězdiček.