Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (122)

plakát

C.S.A.: The Confederate States of America (2004) 

Líbí se mi nápad, ale zpracování dost pokulhává. Chtělo to jít víc do hloubky, důsledněji prozkoumat veškerý příčiny a okolnosti americký občanský války a až pak se pouštět do vytváření podobný věci. Přijde mi, že to tvůrci zanedbali a vytvářeli alternativní historie jak se jim zlíbilo. Jen těžko si lze totiž představit, že by se světový dějiny měly vyvíjet zrovna tímto způsobem, kterej nám byl zde nastíněnej.

plakát

Dům ďábla (2009) 

Úžasně stylovej horor s nádechem 70. let. V úvodní hodině se nestane snad nic vysloveně děsivýho a přesto film svou působivou atmosférou tlačí diváka do sedadla. To považuju u hororů za největší umění a tady je ho určitě dosaženo. Jen ten konec mohl bejt o něco lepší...

plakát

Zlověstné ticho (2007) 

Nedotaženej, kostrbatej příběh. Film se nemůže opřít ani o působivou atmosféru, přišlo mi, že se sází hlavně na děsivost loutek (a hereckýho výkonu Kwantena). Celkově docela slabota, hlavně vzhledem k faktu, že v režisérskym křesle seděl Wan.

plakát

Proboha! (2008) 

Nevim, ale mně to nepřišlo ani moc vtipný. Dělalo to na mě dojem, že Maher jen zesměšňuje lidi s vírou v něco víc. Zpochybňovat umí každej. Zpovídaný osoby si vybral tak, aby mu pasovali do jeho scénáře, jejich argumentaci pak často vytrhával z kontextu. Dokument měl bejt asi za každou cenu kontroverzní, aby přitáhl dostatek pozornost, proto tolik arogance. Některé jeho předložené argumenty určitě stojí za zamyšlení, jelikož poukazují na časté protiřečení si církví, ale měly by pouze sloužit k další diskuzi a ne vyvozovat závěry typu: "Celý je to nesmysl a tečka! Věřej jen blázni a zoufalci." Jestli byl záměr dokumentu poukázat na nesmyslnost organizovaného náboženství pak budiž, ale přišlo mi že Maher měl k tématu přistoupit s poněkud větší pokorou.

plakát

Cesta bojovníka (2007) 

Námět mi přišel dobrej, ale poměrně brzo se to zvrhne v děsnou nudu. Navíc Eomer není takovej borec, aby utáhnul film sám. Kdyby aspoň ty souboje stály za něco...

plakát

Legenda o Vánocích (2007) 

Bylo by to i za čtyři, kdyby tam nakonec z nějakýho důvodu nenaprali ty letící sáně...

plakát

The Christmas Consultant (2012) (TV film) 

Jsem si před Vánocema dopřál trochu Hoffa, když to na svym facebooku tak vehementně propagoval. Musim říct, že se v poslední stylizoval do neskutečnýho renesančního muže. Nevim jestli to myslí vážně, snad si ze sebe dělá jen srandu...cpe se do všeho, čeho může, a ani tématika Vánoc jeho pozornosti neunikla. Co od toho čekat je asi jasný. Pitomost, o kterou bych bez Hoffovy účasti ani nezavadil. David naštěstí nezklamal a film táhne na svejch bedrech. Klasická vánoční kravina na úrovni "Santa with Muscles" s Hulkem Hoganem.

plakát

Mocný vládce Oz (2013) 

Líbilo se mi to, ale nemůžu se ubránit pocitu, že se z toho dalo vytáhnout mnohem víc.

plakát

Blbec k večeři (2010) 

Bál jsem se toho hodně, ale naštěstí to není ani moc remake jako takovej. Okopírovanej je jenom nápad, jinak si to Američani udělali po svym a podle mýho názoru to dopadlo docela dobře.

Ovládací panel
7 bodů