Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Deníček (5)

Belmondo - filmy

Na ČT nedávno začali dávat filmy s Belmondem, tak jsem některé zhlédnul, ačkoli jsem některé již dříve viděl. Ten, který jsem však dosud neviděl, byl Nenapravitelný - ten mě opravdu pobavil. Jedna z krásných a vtipných komedií s tímto francouzským hercem. Další jsem již dříve viděl, ale Profesionála jsem si prostě nemohl nechat ujít. Belmondo je drsňák, který každého dostane, je až do konce filmu před svými nepřáteli o krok napřed, občas prohodí i nějakou tu vtipnou hlášku, prostě filmový koncert, který nenudí. A navíc podmanivá hudba Ennia Morriconeho. U některých scén, zvlášť v první části filmu, je však vidět, že bitka je nahraná, ale celkově to dojem nezkazí. Dobrodruha jsem již dříve taky viděl, ale moc jsem si ho nepamatoval, ještěže jsem si ho mohl díky televizi připomenout. Opět vážný Belmondo, tentokrát drsný detektiv s netradičními metodami vyšetřování. Příběh sice není příliš složitý, ale opět nenudí, navíc mě fakt baví, jak hlavní hrdina je prostě hlavní hrdina a všem padouchům nakope zadek.

Harry Brown

Nedávno jsem celkem náhodou začal koukat na tenhle film a musím říct, že mě dost potěšil. Celkem jednoduchý příběh pomsty, který člověka nutí sympatizovat s hlavním hrdinou, staříkem, který kdysi býval profesionálním vojákem. Film rozhodně nemá kdy nudit, rozhodně doporučuju. K tomu, že má tenhle snímek nálepku "kontroverzní", říkám jen svůj názor, a sice, že mě potěšilo, jak dopadne hlavní zmetek filmu ;-)

Transformers IV

Jeden z mála nových filmů, na který jsem měl chuť jít do kina. A dojmy? Jak je popsal můj kamarád - "Dostal jsem, to, co jsem čekal. Perfektní akce, geniální a snad ještě dokonalejší triky, než minule a dialogy, čím dál dementnější a na závěr typicky patetický Optimův proslov. Kdo měl rád předchozí díly, nový jej nezklame. Mistře, Michael Bay, zase jsem ti to sežral i s navijákem a těším se na další díly..."Jsem Optimus Prime a posílám tuto zprávu svým stvořitelům. Jdu si pro VÁS!" Co víc si může divák přát..." (Testament ;-))

Looper

Včera jsem koukal na Loopera. Už když jsem viděl upoutávky na film, říkl jsem si, že tohle by mohl být pěkný film. A musím říct, že moje očekávání nebylo zklamáno. Dávám 4 hvězdičky, i když jsem chvílemi - hlavně v první části filmu - začínal mít pocit, že to bude trochu nuda. Ten pocit byl ale celkem rychle zahnán a já se dobře bavil až do konce.

V poslední době zhlédnuté

Během posledních pár dní jsem zkouknul Iron mana a Iron mana 2 a Avengers. Moje hodnocení? Iron man 4hvězdičky, Iron man 2 taky 4 hvězdičky a Avengers bych hodnotil tak na 3,5, ale protože to nejde, tak jsem dal 4, protože i když jsem měl výhrady k některým scénám (rozhovory mezi hlavními klaďáky působily poněkud naivně, někdy až lacině americky), byl můj celkový dojem z tohoto filmu dobrý. A Iron man 1+2 je prostě pěkný - možná bych měl asi zvážit jednu hvězdu navíc za AC/DC.