Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Obsahy (6)

Profesionální aféra

Profesionální aféra (1994)

Drogový magnát Serano (Robert Z'Dar) si najme soukromého detektiva Michaela Tylera (Robert Allen Silver), suspendovaného policejního vyšetřovatele, aby vypátral, kdo zabil jeho dealera během striptýzového vystoupení v hotelovém pokoji a připravil ho o kufřík s dvěma miliony dolarů. Jedním z podezřelých je Heather Finchová (Kim Stetz), dáma z Los Angeles, která provozuje malou skupinku call girls. Na chladného detektiva udělá striptérka více než jen dojem. Je si ovšem jistý, že sbalila peníze. Ale je to také chladnokrevný zabiják?

Una sull'altra

Una sull'altra (1969)

Dr. George Dumurrier (Jean Sorel) má po nešťastné smrti své nemocné ženy Suzan (Marisa Mell) šanci začít nový život se svou milenkou Jane (Elsa Martinelli) a s pomocí peněz z pojistky po zesnulé postavit na nohy svou kliniku. Nečekaně se však objeví Monica Weston, striptérka, která jakoby vypadla z oka jeho ženě. George pojímá nejasné podezření a snaží se vypátrat souvislosti. Do případu se vkládá policie a on se pomalu sám stává podezřelým.

Přestřelka

Přestřelka (1971)

Pozor! Do westernového městečka přijel Abe Cross, proslulý dobrodruh. A to v místním saloonu pracuje jako místní dekorace a vyhazovač Will Tenneray, další pistolnická legenda. Co se stane, až se střetnou tváří v tvář? Utkají se hned? A kdo je rychlejší? Hned je plno vzruchu. Jenže Cross se chce jen dát trochu do pořádku a koupit si nového koně za toho, kterého mu uštknul chřestýš. Víc se nezdrží. Will Tenneray tu má naopak ženu a syna a plánuje poklidný život na rodinné farmě. Takže setkání v sousedské pohodě, pár panáků a večer vzpomínek. Jenže farma něco stojí. A kůň také není zadarmo. A ve městě se už vypisují kurzy na vítěze. Z toho kyne slušná provize, za kterou by se dalo leccos pořídit. Takže bude nakonec přece jen přestřelka? Po okolí už se to rozkřiklo. A když bude, kdo vyhraje? A, koneckonců, záleží vůbec na tom?

Ztracený obzor

Ztracený obzor (1937)

Skupina Evropanů se při útěku z válkou ohrožené Indie dostává za záhadných okolností do Tibetu. Zde stráví delší čas v před civilizací ukryté lamaserii Shangri Lah, kde, narozdíl od okolního světa vládne mír, harmonie a dokonalost. Toto mysteriózní, duchovnem protkané prostředí působí na charaktery návštěvníků spolu s faktem, že jejich příchod a pobyt nejsou zcela dobrovolné. Každý z nich se s rozporem, zda vyměnit nový život v pozemském ráji za nejistotu a utrpením vykoupenou svobodu, vyrovnává po svém. Film je adaptací knihy Jamese Hiltona a obsahuje ztracené a nově zrekonstruované scény, v nichž jsou často po létech znovuobjevené dialogy doprovázeny ilustrativními fotografiemi.

Hrdost Jesseho Hallama

Hrdost Jesseho Hallama (1981) (TV film)

Kromě své cti, má Jesse Hallam ještě dvě děti, balík dolarů za prodej své farmy v Kentucky a odhodlání poprat se s osudem o svou existenci v cizím prostředí nelítostného velkoměsta. Ke starosti o zdraví své dcerky, za jejíž operaci podle plánu vydal všechny své prostředky, přibudou záhy i problémy s dospívajícím synem, který se těžko adaptuje na prostředí v nové škole a na opačnou pozici, než na jakou byl zvyklý z venkovské malotřídky, kde platil, především díky tělocviku, za premianta. K tomu všemu Jesse zjistí, jak obtížné je v novém domově sehnat práci, pro člověka, který byl zvyklý celý život tvrdě pracovat je situace velmi deprimující. Největší problém však skrývá Jesse Hallam v sobě. Před okolním světem, včetně svých dětí, úzkostlivě tají fakt, že je negramotný. Hendikep, který mu až do své smrti pomáhala překlenout jeho žena a který ůřady v rodinném prostředí kentuckého venkova shovívavě přehlížely, se ukáže v anonymním soukolí Detroitu padesátých let prakticky neřešitelný. Ani štěstí, že ho zaměstná svérázný italský imigrant, otec synovy učitelky angličtiny, ve svém zelinářství, situaci nevyřeší. A tak nezbývá, než aby se samorostlý farmář přinutil přehodnotit svůj dosavadní život a našel konečně hranici mezi opravdovou ctí a falešnou hrdostí. Americká hudební legenda Johnny Cash, brilantní Eli Wallach (Calvera ze Sedmi statečných) a Brenda Vaccaro (Kozoroh Jedna) pod vedením seriálového režiséra Garryho Nelsona (mj. Kojak) vytvořili přesvědčivé sociálně laděné psychologické drama podbarvené několika písněmi hlavního protagonisty.

Provinční vražda

Provinční vražda (1983) (TV film)

Film je založen na pravdivém příběhu z roku 1948. John Wallace (Andy Griffith), bohatý statkář z Merriwether County, okresu v Georgii vládne svému kraji přes týden tvrdě a nesmlouvavě. Při nedělní mši si buduje pověst dobrodince. Když se mu jeden z jeho dělníků vzepře, rozdodne se jej nekompromisně a exemplárně zlikvidovat. Svůj záměr uskuteční, avšak při dramatické honičce až za hranicemi "svého" okresu. Tam již ovšem nemá oporu svých lidí. Šerifem je zde neúplatný Lamar Potts (Johnny Cash), který se do případu zakousne buldočím stiskem a ze své cesty za spravedlností neustoupí. Dosud všemocný jižanský patriot, bezmezně věřící ve vlastní nedotknutelnost, pomalu ztrácí půdu pod nohama a jeho impérium se začíná hroutit. Podaří se šerifu Pottsovi najít klíčový důkaz - tělo oběti a prolomit letitou bariéru strachu a korupce, kterou se vrah obklopil? Kriminální drama Provinční vražda je pacta muži, pro kterého byla spravedlnost nezbytností. S hlavní rolí se stotožnil známý americký zpěvák Johnny Cash.

Reklama